Ny festival emmer af kærlighed til cykling og litteratur med en række store navne inden for begge verdener.

Cykelsporten og litteraturen smelter sammen, når du på Roskilde Bibliotek, i Bibliotekshaven og i Kreativt hus for børn kan være med til Roskilde Litteraturfestival 19-21 maj. Det bliver tre dage fyldt med store følelser, vilde sejre og svindende nederlag, når biblioteket dykker ned i cykelsporten og undersøger, hvad der sker, når litteraturen møder de store dramaer på to hjul. De to ting har nemlig mere tilfælles end man lige skulle tro.

Musik, talks og workshops

Helte fra både cykelsporten og litteraturen melder deres ankomst til årets litteraturfestival og om torsdagen synges festivalen i gang, når Roskildebørn fra blandet andet Roskilde Musiske Skole synger foråret ind i Bibliotekshaven – naturligvis med cykel- og forårssange. Om aftenen kan du blive klogere på historien om verdens hårdeste cykelløb, der også er en fortælling om fransk politik og europæisk kulturhistorie medjournalist og litterat Joakim Jakobsen.

Fredag kan du blandt andet være med til at bestemme, hvem der skal vinde titlen som Roskildes bedste poetry-slammer inden for cykelpoesi, når der er poetry-slam anført af tidligere Danmarksmester Peter Dyreborg.

Lørdag kan børn være med til workshop i Kreativt hus for børn, hvor det gælder om at bygge maskiner ud af cykeldele og i Bibliotekshaven kan du høre, hvordan det lyder, når to professionelle musikere undersøger, om man kan spille musik på en cykel.

Under hele festivalen kan du opleve den irske stjernefotograf Karen M. Edwards fantastiske cykelbilleder i en udstilling med fotos udvalgt af Edwards selv. Edwards kommer helt særligt også på besøg og vil lørdag i samtale med podcastvært på “Forhjulslir” Per Bausager fortælle mere om sin fotokunst.

Om lørdagen kan du derudover også opleve digter Victor Boy Lindholm, der må cykle for at kunne skrive og Cecilie Frøkjær, der anbefaler litteratur, som ligesom cykelsporten tager dig helt op på de følelsesmæssige bjergtinder og ned i skyggedalene.

Stort afslutningsevent lørdag

Roskilde Litteraturfestival rundes af med et stort afslutningsevent på Roskilde Bibliotek lørdag eftermiddag. Her kan du møde cykelhelten Jesper Skibby, der sammen med journalist og forfatter Tonny Vorm fortæller mere om den aktuelle biografi “Engang var jeg Jesper Skibby” skrevet fra Vorm. Mød også forfatter og instruktør Daniel Dencik, der har skrevet bogen “Sportshjerte” og journalist på landevejene Sanne Jakobsen lægger også vejen forbi for at dele ud af sine mange oplevelser fra dækningerne af Tour de France. Festlighederne afsluttes selvfølgelig til lyden af franske toner, leveret af DJ Mademoiselle Jekel, og til smagen af franske oste og vine.

Roskilde Litteraturfestival løber af stablen 19-21. maj på Roskilde Bibliotek, i Bibliotekshaven og i Kreativt hus for børn. Det er gratis at være med og kræver ikke billet, på nær afslutningseventet om lørdagen, der koster 50 kroner. Billetter til eventet kan købes på roskildebib.dk/litteraturfestival eller på biblioteket.

Find hele festivalens program på roskildebib.dk

Copyright: Roskilde Bibliotek