Foto: ABW

Foreningen Roskilde Teater
Låddenhøj 49
4000 Roskilde
Tlf. 23 96 72 05
info@roskildeteater.dk

Følg Roskilde Teater på Facebook

Teateroplevelser i hele Roskilde
Roskilde Teater er en forening, som køber teaterforestillinger og sørger for, at de bliver spillet i og omkring Roskilde By. Foreningen rummer mange medlemmer fra Roskilde og omegn, som gerne vil tilbyde voksne og børn en masse teaterforestillinger igennem hele teatersæsonen – både udendørs og indendørs.

Roskilde Teater får en masse professionelle teaterstykker til Roskilde. På en enkelt sæson kan der tælles omkring 50 forestillinger, heraf mange for børn og unge.

På plakaten i 2023 er bl.a….

Opera i Roskilde. Traditionsrig operakoncert med sangere fra Den Kongelige Opera. Koncerten foregår i historiske omgivelser i Det Kongelige Palæs gård på Stændertorvet.

At dele liv. Morsom og genkendelig komedie om to menneskers første møde, over kriser og sejre og helt almindelige tirsdage.

Mit stille liv. En rørende og kraftfuld danseprotest mod ydre magter, der på trods af krigens grusomheder ikke kan hindre disse ukrainske kvinder i at gå på scenen og danse.

Og grunden til, at der ikke er en adresse i byen, hvor du kan se forestillingerne er, at de bliver opført en masse forskellige steder, som Roskilde Teater har en aftale med. De fleste forestillinger spiller enten på Lynghøj Teatersal i Svogerslev eller på Laboratoriet på Musicon. Men du kan også opleve Roskilde Teater på Gimle, i Kunstsmedjen, eller på én af byens skoler.

Roskilde Teater formidler og samarbejder
Roskilde Teater eksperimenterer også med forskellige samarbejdsformer, idet der er indgået aftaler med Biblioteket og Folkeuniversitetet i Roskilde. De samarbejder også med Åben Dans om brug af Laboratoriet og med Roskilde Kommune, som giver økonomisk tilskud til foreningens drift, samt til Roskilde Teaters skoleforestillinger. Endelig samarbejder de med Gundsø Teater- og Musikforening vedr. koordinering af repertoire og billetsalg til gavn for indbyggerne i Roskilde Kommune. 

foreningens hjemmeside er der en masse information at hente om spændende kulturelle oplevelser, som Roskilde Teater beriger Roskilde med. Udover teaterkunst byder Roskilde Teater på den traditionsrig operakoncert med sangere fra Den Kongelige Opera. Koncerten foregår i historiske omgivelser i Det Kongelige Palæs gård på Stændertorvet og med Roskilde Domkirke som smukt bagtæppe.

Der er med andre ord god grund til jævnligt at kigge ind op teatrets hjemmeside og på Billetexpressen, hvor du bestiller billetter. Hvis du er medlem af Foreningen Roskilde Teater er der medlemsfordele i forbindelse med køb af billetter.

Gavekort til oplevelser
Søger du en god gave til en ven i Roskilde, tilbyder Roskilde Teater gavekort, som den heldige modtager kan bruge på alle typer af forestillinger. Bestil dit gavekort her.

 

Foto: ABW

premiumpartner