Forestillingen Lilys Danmarkshistorie
Forestillingen Lilys Danmarkshistorie

Foreningen Roskilde Teater
Låddenhøj 49
4000 Roskilde
Tlf. 23 96 72 05
[email protected]

Følg Roskilde Teater på Facebook

Spillesteder
Laboratoriet, Rabalderstræde 10, Musicon, 4000 Roskilde
Lynghøjskolens Teatersal, Lynghøjen 107, Svogerslev, 4000 Roskilde
Gimle, Helligkorsvej 2, 4000 Roskilde

En fantasifuld snak med Snemand Frost og Frøken Tø
Roskilde Teater er en forening, som køber teaterforestillinger og sørger for, at de bliver spillet i og omkring Roskilde By. Foreningen rummer mange medlemmer fra Roskilde og omegn, som gerne vil tilbyde voksne og børn en masse teaterforestillinger igennem hele teatersæsonen – både udendørs og indendørs.

Forestillingen Papirmåne
Forestillingen Papirmåne

Nogle af de personer, som har levet fortællekunsten i mange år, og som Roskilde Teater har givet liv på ”de skrå brædder”, er ingen ringere end Snemand Frost og Frøken Tø. Vi har sat hinanden stævne ved søen i Klostermarken overfor Amfiteateret. Frøken Tø er meget tilfreds med, at hun kan sidde med sin elskede Snemand Frost i træernes skygge, uden at han som i Halfdan Rasmussens kendte og elskede rim smelter helt.

”Roskilde Teater får en masse teaterstykker til Roskilde. På en enkelt sæson kan der tælles næsten 30 voksenforestillinger, og over 10 forestillinger for børn og unge,” forklarer Snemand Frost, mens Frøken Tø ser henført på sin kavaler, der ved så meget om alting. Hun supplerer: ”Og grunden til, at der ikke er en adresse i byen, hvor du kan se forestillingerne er, at de bliver opført en masse forskellige steder, som Roskilde Teater har en aftale med”, smiler hun.

Roskilde Teater formidler og samarbejder
Der er ved at blive en smule varmt på bænken, og Frøken Tø og Snemand Frost tager afsked og iler tilbage i køligheden derhjemme. Men nåede da at få et godt indtryk af, hvordan Roskilde Teater gør eventyr levende.

Forestillingen Grinet og Døden
Forestillingen Grinet og Døden

Vores jagt på information om Roskilde Teater går videre på foreningens hjemmeside, hvor der er en masse information at hente.

Her er der ligesom på bænken romantik, komik og tragik i luften eller måske nærmere på søen, som der vises et klip af på Youtube. Her ser du en smagsprøve fra forestillingen ”Grinet og Døden”, et hidtil ufortalt Halfdan Rasmussen-portræt, som viser lidt af, hvilket spændende teater, Roskilde Teater beriger Roskilde med.

Roskilde Teater eksperimenterer også med forskellige samarbejdsformer, idet der er indgået aftaler med Helsingør Teater om gadeteaterforestillinger og med Roskilde Kunstforening og Roskilde Kunstforening om operaforestillinger. Disse præsenteres af dygtige operasangere fra Den Kongelige Opera. Og det er blot et lille udpluk af de mange tilbud.

Der er med andre ord god grund til jævnligt at kigge ind på foreningens hjemmeside. Billetter kan købes hos Billetexpressen. Hvis du er medlem af Foreningen Roskilde Teater er der medlemsfordele i forbindelse med køb af billetter.
sølvpartner