Raadhuskælderen Roskilde
Café og Restaurant
Fondens Bro 3
4000 Roskilde
46 36 01 00
mail@raadhuskaelderen.dk

Følg Raadhuskælderen på Facebook

 

Moderne gastronomi i historiske omgivelser
Raadhuskælderen er et af Roskildes rigtig gode spisesteder. Restauranten ligger i hjertet af Roskilde, tæt på et af byens vigtigste vartegn: Roskilde Domkirke. Kender man ikke Raadhuskælderen, kan man overse den, for den er ikke særlig synlig fra gadeniveau, idet den har til huse i kælderen under byens gamle rådhus.

Via en gammel gitterport fra Fondens Bro åbner der sig en lille, nærmest hemmelig verden: en stemningsfuld gårdhave med udsigt til domkirkens spir, og via en kældertrappe træder man ind i den hyggelige, lyse og smagfuldt indrettede restaurant. Her er buede vinduer, delvist rå murstensvægge og synlige loftsbjælker, men indtrykket er moderne og stilrent.

Man mødes af et smilende, kompetent personale, og man ved instinktivt, at man ikke kommer til at gå skuffet herfra, hvilket menukortet også angiver: hos Raadhuskælderen får man en madoplevelse af høj kvalitet.

Gourmeter og andet godtfolk
Trods sin historiske beliggenhed er der intet forhistorisk over restauranten. Tværtimod er Raadhuskælderen stedet, hvor fortid og nutid går hånd i hånd: Her serveres både klassisk smørrebrød og moderne gourmetmad. Raadhuskælderen har plads til godt et halvt hundrede gæster inden døre, udover pladserne i gårdhaven og serverer både brunch, frokost og middag.

I forhold til den første kategori, matcher Raadhuskælderen enhver god cafés brunchtallerken, der desuden indeholder lidt anderledes delikatesser, som eksempelvis trøffel- og fennikelpølse.

Til frokost kan man vælge en frokosttallerken med fire små, delikate retter, herunder Raadhuskælderens hønsesalat med bacon. Du kan også vælge føromtalte smørrebrød, som restauranten har et imponerende udvalg af; lige fra den klassiske rejemad, fiskefilet eller roastbeef med pynt til en lille engelsk bøf af oksemørbrad med bløde løg og surt – medmindre du mere er til et stykke ristet rugbrød med gorgonzola og rå æggeblomme. Frokostmenuen byder også på supper, salater, klassiske burgerretter og andre grillretter.

Men dér, hvor Raadhuskælderen virkelig udmærker sig, er med sin aftenmenu: Dagens fisk, de klassiske bøfudskæringer med garniture, lam og and med mere er på menuen. Maden er veltilberedt, delikat anrettet og af høj kvalitet. Endelig skal nævnes stedets gode vine, ligesom de har en børnemenu for børn op til 12 år.

Det er altid noget særligt
Om du inviterer dit livs udkårne på middag, holder en fødselsdagsfest eller bare vil have en rigtig god aften i gode venners lag, er Raadhuskælderen stedet, man går hen for at få en god aften med gourmetmad i hyggelige omgivelser.

Der er også mulighed for at leje en del af Raadhuskælderen: Borgmesterstuen, med plads til 28 gæster, hvis man skal holde et festligt arrangement eller en mindehøjtidelighed i forbindelse med begravelse eller bisættelse af en kær. Kontakt Rådhuskælderen pr telefon eller kig forbi en eftermiddag og hør, hvad der kan lade sig gøre.

I Raadhuskælderen mødes madelskere fra nær og fjern. Der kræses for gæsterne, for alle på stedet kerer sig om maden, den gode betjening og om at give gæsterne en helt særlig, god oplevelse.

Kunderne siger på Facebook
”Fantastisk sted. Altid smilende, hurtig og professionel betjening. For slet ikke at tale om den superlækre mad.” (Jaqueline)

”Altid en fornøjelse – lækker gourmet i divine omgivelser – og alle sørger for den skønneste stemning.” (Lena)

”Fantastisk mad og betjening. Jeg har fået en ny yndlingssovs – trøffelsovs. Mums, den er fantastisk.” (Maria)

”Mange 1000 tak for, at I gav min mand en dejlig oplevelse i dag, i anledning af hans 60 års fødselsdag. Skøn mad og fantastisk betjening. Vi har besøgt jer flere gange og er altid blevet behandlet i topklasse. Vi kommer helt sikkert igen.” (Malene)

”Jeg kunne ikke være mere tilfreds og vil gerne takke for en super god dialog frem til mit arrangement, en meget hjertelig, personlig og nærværende velkomst, super god mad til mine sultne gæster, opmærksomhed og konstant fokus på mine gæster og i det hele taget en pragtfuld aften. Alle mine 13 gæster har efterfølgende giver udtryk for ovenstående, så det kan vist ikke gøres meget bedre ” (Arne)

premiumpartner