Foto: ABW

Roskilde Universitet
Universitetsvej 1
Postboks 260
4000 Roskilde
Tlf.: 46 74 20 00
E-mail: ruc@ruc.dk

Følg Roskilde Universitet på Facebook

Roskilde Universitets fornemmeste opgave
Roskilde Universitet vil bidrage med nyskabende og eksperimenterende former for læring, forskning og problemløsning. Målet er at rykke samfundet fremad, hvilket gøres ved at udfordre de akademiske traditioner og finde nye måder at tilegne sig viden på. Tværfagligheden er i fokus, da problemer løses nemmere ud fra mere end et fagligt synspunkt.

Roskilde Universitet vil forme fremtiden, og det at skabe nye muligheder og bæredygtige løsninger på fremtidens store udfordringer er en mærkesag. Den pædagogiske tilgang med projekt- og problemorienteret læring forbereder de studerende på fremtiden, da man gennem uddannelse på Roskilde Universitet får lov at arbejde med virkelige problemstillinger på tværs af fagligheder, i dialog med virksomheder og i samarbejde med forskerne på stedet.

Kernen er den frie tanke, demokrati og tolerance
Som studerende på Roskilde Universitet vil du blive en del af et socialt og fagligt fællesskab. Forestillingen er, at ideer og frie tanker opstår, når der sker et samspil mellem mennesker med forskellige syn og nationaliteter gennem tværfaglighed og projektarbejde. Der er plads til mange forskellige tanker og holdninger, fordi universitetet rummer en kultur med højt til loftet, som giver den enkelte studerende lov til at lære og udvikle sig.

”Lad os hjælpe dig med at blive klædt på til en livslang karriere”
Roskilde Universitet vil med sit fokus på tværfaglighed og projektarbejde klæde de studerende på til fremtidens samfund og arbejdsmarked, hvilket gøres ved, at de studerende selv er drivkraften i deres uddannelser. Gennem uddannelsen på Roskilde Universitet skal den studerende tilegne sig akademisk viden på et eller flere fagområder, da man som fremtidig kandidat fra universitetet skal kunne bidrage til et samfund, hvor der i stigende grad skabes værdi og viden på tværs af virksomheder, institutioner og teams. De studerende på Roskilde Universitet får derfor kompetencerne til at kunne samarbejde og derved bruge deres faglighed i samspil med andre.

Roskilde Universitet tilbyder en række bachelor- og kandidatuddannelser, der alle på grund af universitetets fælles mærkesag er projekt- og problemorienteret. Du kan som studerende gå i mange retninger og arbejde både meget målrettet indenfor dit eget interesseområde, mens du samtidig kan samarbejde med andre.

Dette ser de studerende på stedet som en stor fordel, og en molekylær- og medicinalbiologistuderende udtaler: ”Jeg synes, at projektarbejdet er et kæmpe plus. Jeg har brugt projekterne til at dykke ned i nogle specifikke områder og på den måde fundet ud af, hvad der interesserer mig”. Det individuelle aspekt giver dig derfor mulighed for fordybelse, mens samarbejdet og tværfagligheden kan give dig nye ideer og muligheder, der også kan bruges fremadrettet.

Står du med tanker om at læse videre, er Roskilde Universitet en mulighed for dig, hvis du ønsker at blive klædt godt på til en livslang karriere. Du kan på hjemmesiden (www.ruc.dk) læse mere om selve universitetet og se alle de uddannelser, som stedet udbyder, samt læse yderligere udtalelser fra de studerende.

Foto: Anne Beth Witte, Dit Roskilde


premiumpartner