Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet 2022/11/09 til 2022/11/22.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Beruset mand lavede ballade – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 03.46 anholdt politiet en 31-årig polsk mand, som havde fået en tår over tørsten og som lavede ballade og indbød nogle borgere på stedet til slagsmål, hvilket fik dem til at tilkalde ordensmagten. Manden blev taget med på politistationen og tilbragte resten af natten i detentionen, inden han blev løsladt til gaden søndag formiddag.

Bevæbnet gæst på spisested – Hedegade, Roskilde

Kl. 17.51 rykkede politiet ud til et spisested for at undersøge en mandlig gæst, som havde medtaget en økse.
Politiet fik kontakt til en 27-årig mand fra Roskilde, som ud over øksen var i besiddelse af flere sakse og to springknive under besøget på spisestedet. Han blev afbrudt i sit besøg, idet politiet anholdt ham i forbindelse med en sigtelse for overtrædelse af våben- og knivlovgivningen. De ulovlige effekter blev beslaglagt som beviser i sagerne, som den 27-årige blev afhørt til, men efterfølgende løsladt først på aftenen.

Blufærdighedskrænkelser – Universitetsvej, Roskilde

I løbet af mandag formiddag og eftermiddag modtog politiet indtil videre i alt fem anmeldelser om blufærdighedskrænkelser, der alle var foregået på parkeringspladser ved universitetet i Roskilde.

Anmeldelserne omfattede blufærdighedskrænkelse ved blotteri, som i fire tilfælde var foregået fredag den 11. november 2022 om eftermiddagen. Den femte anmeldelse omhandlede også blotteri, men var foregået onsdag den 2. november 2022 også på en parkeringsplads ved universitetet.

Fællestrækket i anmeldelserne er, at en mand på ca. 20 år i en bil er kørt hen i nærheden af de forurettede kvinder, som efterfølgende er blevet udsat for blotteri og åbenlyst onani fra den mistænktes side.

Politiet har indledt en efterforskning i sagerne i et forsøg på at få identificeret den mistænkte, så han kan sigtes og afhøres til sagerne om overtrædelse af straffelovens bestemmelser om blufærdighedskrænkelse.

Butikstyveri – Hyrdehøj Bygade, Roskilde

Kl. 15.47 anmeldte personalet i supermarkedet Kvickly, at en udenlandsk kvinde var tilbageholdt som mistænkt for at have stjålet varer.
Politiet fik kontakt til en let spirituspåvirket, 34-årig kvinde fra Thailand, der som kunde i supermarkedet havde lagt kød- og dagligvarer, tøj samt øl ned i sin rygsæk, inden hun gik gennem kassen uden at betale for varerne til en værdi af 875 kr.
Den 34-årige blev sigtet for butikstyveriet og derefter anholdt, idet hun var i besiddelse af et udløbet pas, så hun ikke havde lovligt ophold i Danmark.
Efter afhøring til sagen fik kvinden afgjort sin straffesag, men forblev i politiets varetægt, indtil Udlændingestyrelsen har kigget på hendes sag og opholdsgrundlag i Danmark for at kunne træffe en afgørelse om, hvorvidt hun skal udsendes af Danmark med et indrejseforbud.

Centralt vidne søges i sag om krænket pige – Roskilde

Politiet efterforsker en anmeldelse om en 14-årig pige, der blev krænket på toilettet på Burger King i Roskilde omkring kl. 11.45 torsdag i sidste uge. I den forbindelse søges en kvinde, som formentlig befandt sig på toilettet ved siden af, da hun kan være et centralt vidne i sagen.

Moderen til den 14-årige pige anmeldte torsdag eftermiddag i sidste uge, at hendes datter var blevet krænket af en ung mand, som datteren kender. Ifølge datteren var det sket på et toilet på Burger King på Køgevej i Roskilde tidligere på dagen.

Politiet efterforsker nu sagen for at få belyst omstændighederne omkring episoden. Ifølge politiets oplysninger reagererede en kvinde i 30-40 års alderen på det, hun kunne høre foregik på toilettet. Hun henvendte sig til personalet på restauranten, som hjalp den 14-årige pige ud fra toilettet.

Kvinden kan være et centralt vidne i sagen, og derfor er det vigtigt for efterforskningen at få hende identificeret. Politiet opfordrer det kvindelige vidne til at rette henvendelse på tlf. 114.

Fald fra altan – Algade, Roskilde

Kl. 21.33 rykkede redningspersonale og politiet ud til en privat adresse i Algade, hvorfra en person var faldet ned fra en altan.
Det viste sig, at en 18-årig mand fra Roskilde var faldet ned fra en altan i 2. sals højde. Han var kommet til skade og blev hastigt bragt til Rigshospitalets traumecenter til undersøgelse og fornøden behandling.

Politiet undersøgte omstændighederne og afhørte to andre tilstedeværende for at få afklaret, hvorvidt der kunne foreligge et strafbart forhold. Intet tydede dog herpå, men politiet har optaget rapport om sagen for at kunne dokumentere undersøgelserne efter ulykken.

Færdselsuheld – Holbækmotorvejen, Roskilde

Kl. 08.58 fik politiet en melding om, at en personbil og en bus var stødt sammen i det østgående spor på Holbækmotorvejen ved Roskilde.
Ingen af parterne var kommet til skade, men sammenstødet bevirkede, at kun et spor var farbart på motorvejen.

Det viste sig, at en 33-årig kvinde fra Aarhus havde skiftet vognbane til højre og herunder ramt ind i venstre side på en bus, som en 54-årig mand fra Samsø førte i samme retning. Efter sammenstødet kørte kvinden på tværs af motorvejen og endte i autoværnet på midten af motorvejen.

Politiet registrerede blot omstændighederne og parterne i uheldet, og motorvejen var atter farbar i alle spor kl. ca. 09.45, da et bugseringskøretøj havde fjernet kvindens personbil.

Kvinde overfaldet og stukket med kniv – Helligkorsvej, Roskilde

Kl. 20.51 slog naboer til en 28-årig kvinde fra Roskilde alarm, da hun havde søgt tilflugt hos naboerne efter et overfald på sin egen bopæl.

Ambulancepersonale og politiet fik hurtigt kontakt til en såret og gravid kvinde, der hastigt blev bragt til et sygehus til behandling for sine skader efter et overfald med slag og knivstik samt verbale trusler på livet i forbindelse hermed.

Overfaldsmanden var ifølge offeret flygtet fra stedet, men kunne identificeres som en 32-årig mand fra Bagsværd og med en relation til den overfaldne kvinde.
Politiet iværksatte omgående en eftersøgning efter den mistænkte, som kl. 21.32 kunne anholdes på en adresse i det storkøbenhavnske område, hvor han havde søgt tilflugt.

Den 32-årige vil senere i løbet af tirsdagen blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde som sigtet for drabsforsøg ud fra en samlet vurdering af de fremkomne oplysninger ved efterforskningen af overfaldet på kvinden. Anklagemyndigheden vil begære retsmødet afholdt for lukkede døre af hensyn til den fortsatte efterforskning i sagen.

Kvinden er fortsat indlagt på et sygehus til observation efter behandlingen af sine skader, og både hun og det ufødte barn meldes uden for livsfare.

Lyden af skud var et færdselsuheld – Østrupvej, Gundsømagle, Roskilde

Kl. 03.04 slog en lokal kvinde alarm til politiet, fordi hun havde hørt noget, der mindede om lyden fra en skudafgivelse i Gundsømagle-området.

Flere patruljer kørte til området, hvor en forulykket og forladt personbil blev fundet et par hundrede meter fra helleanlæg på Østrupvej. Bilen havde påkørt helleanlægget, hvilket politiet tolkede som den lyd, anmelderen havde hørt.

En hundepatrulje undersøgte området ved den forladte og beskadigede bil i et forsøg på at finde frem til den person, der som fører havde påkørt helleanlægget. Umiddelbart fandt politiet ikke frem til føreren, men politiet har nu optaget en rapport om uheldet i et forsøg på at få identificeret føreren og dermed få afklaret, hvorfor føreren flygtede fra stedet. Ingen øvrige trafikanter var impliceret i ulykken.

Narkoindtagelse gav forbud mod at være gæst på restauration – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 01.38 sigtede politiet en 22-årig mand fra Ringsted for besiddelse af to poser med i alt 0,51 gram kokain under ophold på en restauration i Jernbanegade. Det var formentlig resterne af nogle euforiserende stoffer, som personalet på restaurationen havde afsløret ham i at indtage på toilettet. Han vil senere høre nærmere fra politiet om den ulovlige narkobesiddelse.

Sigtelsen mod den 22-årige medførte tillige et forbud mod at være gæst på stedet de næste to år i medfør af restaurationslovens regler herom.

Narkokørsel – Ringstedvej, Roskilde

Kl. 10.37 anholdt og sigtede politiet en 39-årig mand fra Tune for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, efter at en narkometertest havde indikeret, at han var påvirket af cannabis under kørslen.
Den 39-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Narkokørsler – Københavnsvej, Roskilde

Kl. 13.40 sigtede politiet en 32-årig mand fra København for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil ad Københavnsvej.

Kl. 17.26 blev endnu en bilist sigtet for samme overtrædelse af færdselsloven, idet en 29-årig mand fra Roskilde blev sigtet herfor efter kørsel i en personbil ad Københavnsvej.

Begge bilister fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Overtrædelse af miljøloven – Roskildevej, Benløse – Ringsted

Kl. 16.40 anmeldte en borger, at der lugtede kraftigt af røg på Roskildevej. I en have var et bål, hvor der bl.a. blev afbrændt plasticflasker, plastfolie, pap og stearinlys. Politiet sigtede en 25-årig mand for overtrædelse af miljøloven. Manden vil høre nærmere i sagens på et senere tidspunkt.

Skepsis over for fupopkald – Jyllinge – Roskilde

Kl. 14.23 anmeldte en datter på vegne af sin 85-årige mor fra Jyllinge, at moderen få minutter tidligere var blevet ringet op af en fremmed kvinde, der havde præsenteret sig som medarbejder i et pengeinstitut. Årsagen til opringningen var en kontrol af, hvorvidt en mand havde lov til at oprette et strakslån på den 85-åriges bankkonto. Det var den 85-årige noget undrende og skeptisk overfor og fik datteren, der tilfældigt var på besøg, til at overtage samtalen med den falske bankmedarbejder.

Datteren gav også udtryk for en undren og skepsis i anledning af opkaldet, som den falske bankmedarbejder straks ville viderestille til politiet, hvorefter opkaldet blev afsluttet. Politiet ringede dog aldrig til familien, og da opkaldet var fra skjult nummer, fattede man mistanke om, at der var tale om et forsøg på fup og svindel.

Hverken den 85-årige eller datteren havde givet den falske bankmedarbejder nogle personlige eller følsomme oplysninger, så der var ikke sket noget økonomisk tab i anledning af fupopkaldet.

Skubbet ud foran bilist – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 00.16 slog personer ved et diskotek alarm, idet en person var blevet påkørt på Jernbanegade.
Det viste sig, at en 20-årig mand fra Gadstrup var blevet påkørt af en bilist, der havde ramt hans hoved. Den 20-årige blev bragt til skadestuen til undersøgelse og behandling for mindre alvorlige skader.

Politiet undersøgte omstændighederne nærmere og anvendte herunder optagelser fra de tryghedsskabende overvågningskameraer i Jernbanegade. Herved blev det klarlagt, at den 20-årige efter en samtale med en anden mand var blevet skubbet ud på kørebanen i så kort afstand foran en bilist, at bilisten ikke kunne undgå påkørsel af den 20-årige.

Den mand, der havde skubbet den 20-årige, blev identificeret som en 19-årig mand fra Roskilde, som blev anholdt og sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om at forvolde nærliggende fare for andre liv og førlighed. Den 19-årige blev løsladt efter afhøring til sagen, men kan vil senere høre nærmere fra politiet i anledning af sagen.

Spiritus-/narkokørsel – Hyrdehøj Vestvej, Roskilde

Kl. 01.40 blev en 33-årig mand fra Roskilde sigtet for både spiritus- og narkokørsel i en personbil, som han førte ad Hyrdehøj Vestvej, idet test indikerede, at han var påvirket af begge dele under kørslen.
Han blev løsladt efter udtagelse af blodprøver til undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer.

Telefonsvindel stoppet i tide – Roskilde

Kl. 17.07 anmeldte en 72-årig kvinde fra Roskilde, at hun i forbindelse med et telefonopkald onsdag formiddag var blevet forsøgt svindlet i forbindelse med overførsel af penge fra hendes bankkonto til en anden bank.

En fremmed mand havde kontaktet hende telefonisk og præsenteret sig som en kriminalbetjent, der oplyste, at nogen var ved at oprette et kviklån i hendes navn. Den 72-årig skulle derfor straks overføre sit indestående til en slags sikringskonto, hvorefter hun sendte et sekscifret beløb af sted til den anviste konto.

Efterfølgende fattede den 72-årige dog mistanke til, at noget kunne være galt, så hun kontaktede sit pengeinstitut, der kunne nå at stoppe pengeoverførslen, inden pengene dukkede op på modtagerens bankkonto. Hun led derved ikke noget tab som følge af svindelforsøget.

Politiet har nu optaget en anmeldelse om bedrageri, som i lighed med mange andre sager af tilsvarende karakter bliver efterforsket i et forsøg på at finde frem til den eller de personer, der står bag svindlen over for især ældre borgere.

Politiet vil gerne opfordre til at være særdeles skeptisk ved uventede telefonopkald fra personer, der udgiver sig for at ringe fra f.eks. et pengeinstitut, politiet eller en anden myndighed. Spørg efter pågældendes navn og arbejdsplads, så en kontrolopringning kan ske via hovedtelefonnummeret. Find selv telefonnummeret frem, og ring aldrig tilbage til det nummer, der kan ses i nummerviseren.

Truende passager i toget – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 23.57 bad DSB om hjælp fra politiet til at håndtere en mandlig passager, som stadig befandt sig i et tog på Roskilde station. Han havde været lidt truende over for andre passagerer.

Politiet fik efterfølgende kontakt til en spirituspåvirket, 39-årig mand uden fast bopæl, som politiet flere gange tidligere havde bortvist fra enten tog eller stationsområder på grund af uhensigtsmæssig adfærd.

Denne gang blev den 39-årige også taget ud af toget og ud fra omstændighederne frihedsberøvet med henblik på afrusning i politiets detention. Her blev han anbragt efter et lægetilsyn og kan forvente at blive løsladt mandag morgen uden sigtelse for noget efter sin adfærd i toget.

Urolig gæst sparkede politiet – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 01.53 bad personalet på en restauration i Jernbanegade om yderligere assistance fra politiet på grund af uro og uorden udenfor.

Politiet kørte med flere patruljer til stedet, hvor især en kvinde blandt mange tilstedeværende råbte højt og fægtede med armene mod dørmændene til restaurationen. Kvinden blev skønnet noget påvirket af alkohol og forsøgt dæmpet, men hun ønskede ikke at tale med politiet, hvorfor hun gik hen på en perron på den nærliggende togstation.

Politiet fulgte efter for at få klarlagt identiteten på kvinden, der pludselig sparkede ud efter og ramte politibetjentene på kroppen og benene. Kvinden blev herefter med den fornødne magt anholdt og sigtet for vold mod politiet, hvilket medførte en udadreagerende adfærd fra kvindens side undervejs til afrusning i detentionen på politistationen i Roskilde.

Den anholdte blev identificeret som en 36-årig kvinde fra Slagelse, der søndag formiddag blev afhørt til sagen om vold mod politiet, inden hun blev løsladt. Senere vil hun høre nærmere fra anklagemyndigheden, når sagen strafferetligt skal afgøres.

Indbrud i Perioden

Duegårdsvej, Gundsølille, Roskilde

Lærkevej, Jyllinge

Sngelehøj, Roskilde

Sognevej, Gundsømagle, Roskilde
Bøgen, Svogerslev, Roskilde
Haretoften, Svogerslev, Roskilde
Københavnsvej, Roskilde
Peterssæde, Svogerslev, Roskilde
Sognevej, Gundsømagle, Roskilde