Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet 2022/09/07 til 2022/09/19.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Lygtepæl væltede i uheld – Hovedgaden, Gadstrup – Roskilde

Kl. 20.05 skete et uheld på Hovedgaden i Gadstrup, hvor en bilist, en 31-årig mand fra Havdrup formentlig fik et ildebefindende og kortvarigt mistede bevidstheden. Han kørte i sydvestlig retning over i de modkørendes vejbane, hvor han ramte en 27-årig kvindelig bilist fra Gadstrup ved lav fart. Herefter kørte den 31-årige ind i en lygtepæl, som væltede og bilens stoppede oven på lygtepælen. Politi og ambulance kørte til stedet, hvor begge bilister var sluppet uden at komme noget alvorligt til. En tekniker blev tilkaldt til at udbedre skaden på el-masten. Den 31-årige blev rutinemæssigt testet, men ikke fundet påvirket under kørslen. Politiet registrerede uheldet og underrettede kommune om den væltede lygtepæl.

Færdselsuheld – Havdrup Alle, Havdrup – Solrød

Kl. 12.10 rykkede politiet for at registrere parterne og omstændighederne ved et sammenstød mellem to personbiler, der mindre materielle skader og uden, at nogen af parterne kom til skade.
En 75-årig kvinde fra Solrød Strand kørte i en personbil ad Havdrup Alle mod nord ud for Timianhaven samtidig med, at en 48-årig kvinde fra Lille-Skensved kørte i en personbil i modsat retning.

Da de to bilister passerede hinanden, strejfede bilernes venstre side hinanden, så der opstod mindre skader. Som følge af sammenstødet mistede den 48-årige kontrollen over bilen, så dens bagende ramte ind i en lygtepæl.
Begge parter blev kørt til kontrol på skadestuen, men var altså sluppet uskadte fra uheldet. Begge biler blev bugseret væk fra uheldsstedet.

Unge rodede med knallerter – Havdrup – Solrød

Kl 19.15 tog lokalpolitiet kontakt til en gruppe unge, der brugte et lokalt værksted til at arbejde med deres knallerter. Politiet har på det seneste fået flere henvendelser fra beboere i området, der følger sig utrygge over den måde, som der bliver kørt på knallert – særligt omkring Stationspladsen. Derfor ville vi gerne have en snak med de unge og se lidt nærmere på deres knallerter.
Lokalpolitiet måtte lægge øre til flere forklaringer om, at de unge netop sad og var ved at lovliggøre deres knallerter som på uklar vis var blevet ændret til at kunne køre for stærkt. Vi fik skrevet navnene på de fire unge mænd ned og det er nu aftalt med dem, at vi senere kommer forbi og tjekker, om knallerterne så også ender med at komme i lovlig stand igen

Brand i køkken – Baunehøjparken, Jyllinge – Roskilde

Kl. 18.50 rykkede brandvæsnet og politiet ud i anledning af en melding om ildebrand i et køkken hos en ældre kvinde.
Det var også korrekt, idet madlavningen var gået galt, så der var opstået en brand, der havde bredt sig til emhætten. Køkkenet i øvrigt blev sodtilsværtet, men ingen personer kom til skade ved branden.

Politiet vurderede i den konkrete situation, at den ældre kvinde måske ikke helt havde forstået farligheden ved madlavningen, så politiet udfærdigede en rapport til de sociale myndigheder, der så kan vurdere, hvorvidt kvinden fremadrettet bør have hjælp.

Arbejdsulykke – Københavnsvej, Roskilde

Kl 09.05 blev politi og ambulance tilkaldt til et firma, hvor en chauffør havde været i færd med at læsse varer af fra en lastbil. Chaufføren blev af personale fundet liggende bevidstløs og med skader i hovedet. De foreløbige undersøgelser tyder på, at manden er faldet ned fra liften og har slået hovedet mod jorden, uden at vidner har set det. Han er nu indlagt på sygehuset til behandling. Arbejdstilsynet skal nu undersøge sagens omstændigheder nærmere.

Færdselsuheld – Køgevej, Roskilde

Kl 13.43 skete der et færdselsuheld, da en 18-årig mand i en personbil ikke nåede at bremse for en forankørende bil, der holdt stille pga trafikken. Den påkørte bil blev derefter skubbet op i en forankørende bil. Kun materielle skader ved uheldet.

Narkoaktion – Jernbanegade, Roskilde

Kl 15.00 var lokalpolitiet fra politiet i Roskilde på narkoaktion ved stationen i byen sammen med en af politikredsens narkohunde. Flere personer blev undersøgt, og på en 14-årig dreng fra Roskilde, blev fundet en mindre klump hash, mens der på en 18-årig ung mand fra Holbæk blev fundet både en mindre klump hash samt en kniv.

Personalet fik på et tidspunkt mistanke til, at en personbil kunne blive brugt i forbindelse med handel med stoffer og valgte derfor at ransage bilen, der tilhørte en 25-årig mand. Der blev ikke fundet stoffer i bilen, men politifolkene fandt dog en dolk i bilen, som den 25-årige blev sigtet for at være i besiddelse af.

Mand sigtet for hærværk – Bregnevej, Roskilde

Kl. 20.48 fik politiet anmeldelse om, at en mand gik ad Havevang og videre af Bregnevej, hvor han råbte og slog på biler. En bilejer anmeldte, at hans bil havde fået en bule på bagenden. En hundepatrulje satte kursen til området, hvor de traf den mistænkte, en 50-årig spirituspåvirket mand, som blev anholdt og sigtet for hærværk. Han blev taget med til afrusning i detentionen, da han ikke var egnet til at færdes på gaden og modsatte sig politiets anvisninger. Den anholdte blev løsladt tidligt næste morgen, da han var dampet lidt af, og han kan nu forvente at høre mere fra politiet om erstatningskrav og bøde i sagen.

Kørte på kokain og hash – Østre Ringvej, Roskilde

Kl. 01.05 standsede en patrulje en 30-årig mand fra Brønshøj i en rutinekontrol på Østre Ringvej. En test med narkometeret vist positiv for kokain og hash, så den 30-årig blev anholdt og sigtet for narkokørsel. Han fik udtaget en blodprøve, løsladt og vil senere høre mere i sagen, når blodprøveanalysen kommer.

Påvirket bilist stak af efter uheld – Ny Østergade, Roskilde

Kl. 04.00 kørte en patrulje på Ny Østergade, hvor de bemærkede en bil, som holdt med lyset tændt foran en ejendom. Betjentene besluttede at kontrollere bilen rutinemæssigt, men den bakkede ud og begyndte at køre væk, da den ene betjent var på vej over mod bilen. Betjenten fik øjenkontakt med bilisten, som ikke standsede på betjentens tegn, men kørte væk fra stedet i hastigt tempo. Patruljen vendte bilen og satte efter, men tabte kortvarigt bilen af syne. Da betjentene igen så bilen var den tom og holdt den inde i en hæk, hvor den havde ramt et træ og et vejskilt.

Flere patruljer ledte efter den flygtede bilist, som blev fundet tæt ved uheldsstedet. Bilisten viste sig at være en 21-årig mand fra Borup, som var påvirket af spiritus og euforiserende stoffer. Han var uskadt efter uheldet. En alkometertest viste en promille over det tilladte og narkometertesten viste positiv for kokain, så han blev anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse. Herefter blev han afhørt til sagen, som han erkendte. Politiet optog rapport om uheldet, og underrettede kommunen om de påkørte genstande. Den 21-årige kan forvente at høre mere fra politiet i sagen, når resultatet af blodprøven kommer.

Narkokørsel – Køgevej, Roskilde

Kl. 00.09 anholdt og sigtede politiet en 18-årig mand fra Holbæk for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som han førte ad Køgevej ved Søndre Ringvej. Narkometertesten indikerede nemlig, at den 18-årige var påvirket af kokain under kørslen, hvorfor han fik udtaget en blodprøve inden sin løsladelse.

Tyveri af værktøj fra byggeplads – Godtfreds Høje, Gevninge, Roskilde – Lejre

Kl. 06.55 torsdag morgen fik politiet anmeldelser fra repræsentanter fra to firmaer, som havde fået stjålet værktøj fra en byggeplads.

Politiet undersøgte byggepladsen og kunne konstatere, at låsen på porten til den indhegnede byggeplads var blevet brudt op, så der efterfølgende var fri adgang til en bygning på byggepladsen. Herfra var diverse el-værktøj til en værdi op mod ca. 200.000 kr. blevet stjålet af ukendte tyve.

Byggepladsen er nu blevet undersøgt for eventuelle tekniske spor efter tyveriet, og politiet afventer nu, om der måtte være spor, der kan medvirke til identificeret af nogen mistænkte.

Tyveriet er sket i løbet af natten mellem onsdag og torsdag, hvorfor politiet også gerne vil i kontakt med personer, der måtte have bemærket usædvanlig aktivitet ved byggepladsen i løbet af natten. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Ulovlig droneflyvning – Tjæreby – Roskilde

Kl. 14.23 rykkede politiet ud til Tjæreby-området efter en anmeldelse om, at nogen fløj med droner i området. Det var ikke tilladt, fordi droneflyvningen foregik inden for en radius af fem kilometer fra Roskilde lufthavn.

Politiet fandt frem til en 37-årig mand fra Lolland, som blev sigtet for den ulovlige droneflyvning, som han erkendte at have foretaget. Han vil nu senere høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Tricktyveri – Svogerslev Hovedgade, Svogerslev, Roskilde

Kl. 19.05 anmeldte en 80-årig kvinde fra Roskilde, at hun i forbindelse med indkøb i supermarkedet Meny i tidsrummet kl. 17.00-17.30 fra en taske havde fået stjålet sin pung indeholdende kørekort, betalingskort og sundhedskortet. Hun opdagede ikke selve tyveriet, men manglede sin pung, da hun ved kassen skulle betale for sine varer.

I forbindelse med tyveriet var den 80-årige i supermarkedet blevet kontaktet af en fremmed mand, der havde bedt om hendes hjælp til at læse og oversætte en fransk tekst på en vinflaske. Denne afledningsmanøvre mistænkte hun manden for at have en rolle i og beskrev ham som: mand, østeuropæisk af udseende, ca. 190 cm høj, almindelig af bygning, sort kort hår, iført T-shirt og cowboybukser.

De stjålne betalingskort er nu blevet spærret, og politiet forsøger bl.a. ud fra videoovervågningen og eventuelle henvendelser fra borgerne at få identificeret den mistænkte mand. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger, såfremt den mistænkte er set i området.

Urolig mand i toget – Jernbanevej, Roskilde

Kl. 09.40 bad DSB om assistance fra politiet til at håndtere en mand, der var meget urolig i et tog, der fra København var på vej til Roskilde.
På Roskilde station fik politiet kontakt til en 26-årig mand fra København, som nu var faldet til ro, uden at nogen var blevet fysisk forulempet. Han var i selskab med en ledsager, idet den 26-årige faktisk var på vej til Retten i Roskilde. Politiet forsøgte at berolige ham, og politiet ydede den service at køre både den 26-årige og ledsageren til retten, så et retsmøde måske kunne gennemføres som planlagt trods nogle minutters forsinkelse i ankomsten til retten.

Narkobilist ville undgå straf mv. – Hedeboparken, Roskilde

Kl. 10.52 bemærkede en patrulje en bilist køre fra Københavnsvej og videre ad Hedeboparken i sydlig retning, medens føreren af personbilen anvendte en mobiltelefon håndholdt og i øvrigt betjente den under kørslen.

Politiet standsede personbilen, som en mand var fører af. Han oplyste sin identitet og blev indledningsvist sigtet for at bruge håndholdt mobiltelefon under kørslen. Føreren kunne ikke fremvise noget kørekort, hvorfor politiet stillede føreren nogle kontrolspørgsmål for at få bekræftet pågældendes identitet.Da føreren flere gange ikke kunne svare korrekt på de stillede kontrolspørgsmål, måtte han til sidst erkende, at han havde oplyst et familiemedlems navn mv. i et forsøg på selv at slippe for forskellige sigtelser.

Politiet foretog nu en anholdelse af føreren, hvis identitet blev endeligt fastlagt som en 30-årig mand fra Roskilde. Han var i forvejen frakendt kørekortet og måtte derfor ikke være fører af personbilen. Endvidere kunne han mistænkes for at være påvirket af narkotika under kørslen.

Efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer blev den 30-årige afhørt til sagerne om overtrædelse af straffelovens bestemmelser om, at en uskyldig bliver undergivet strafferetlig forfølgning samt overtrædelserne af færdselsloven. Herefter blev han løsladt og kan nu forvente at blive indkaldt til et retsmøde, når sagerne mod ham skal afgøres.

Hurtig knallert standset – Thyrasvej, Roskilde

Kl. 07.18 bemærkede en af færdselspolitiets motorcykelpatruljer en knallert køre ad Musiconstien i nordlig retning. Da knallertens blev skønnet til at kunne køre hurtigere end tilladt, standsede færdselsbetjenten knallerten på Thyrasvej.
En 17-årig ung mand fra Lille-Skensved var fører og overværede efterfølgende en hastighedsmåling på et rullefelt, hvor knallerten blev målt til at kunne køre mindst 48 km/t mod højst tilladt 30 km/t.
Den 17-årige blev sigtet for den overtrædelse af færdselsloven, og efterfølgende blev hans værge underrettet om sagen, inden de begge vil høre nærmere fra politiet med en afgørelse i sagen.

Narkokørsel – Holbækmotorvejen, Roskilde

Kl. 01.55 anholdt og sigtede politiet en 39-årig mand fra Ringsted for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som han førte ad Holbækmotorvejen i vestlig retning.
Den 39-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, idet politiet mistænkte ham for at være påvirket af amfetamin under kørslen.

Lov om euforiserende stoffer hos unge – Folkeparken, Louisevej, Roskilde

Kl. 18.54 traf en patrulje i Folkeparken bag det offentlige toilet tre unge kvinder, som politiet fandt anledning til at kontrollere nærmere ud fra en mistanke om, at de kunne være i besiddelse af euforiserende stoffer.

Der var tale om tre unge kvinder alle på 16 år og fra hhv. Roskilde og Tune, men kun den ene af de unge fra Roskilde og den unge fra Tune blev sigtet af politiet. Tune-borgeren var i besiddelse af 0,68 gram hash, mens den unge fra Roskilde havde 0,23 gram skunk og samlet et gram hash i et par klumper på sig.

De ulovlige stoffer blev beslaglagt som bevis i forbindelse med sigtelser mod de to for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. De to sigtede og deres værger vil derfor høre nærmere fra politiet, når sagerne mod dem skal afgøres.

Flere tyverier fra varebiler i weekenden – Lejre, Roskilde og Køge

Henover weekenden har vores patruljer kørt til flere anmeldelser om indbrud i varebiler. Ejerne af bilerne kom ud en morgen og så, at deres varebil var opbrudt og i mange tilfælde tømt for værdifuldt værktøj.
Betjentene foretog gerningsstedsundersøgelse af bilerne, optog fotos og søgte efter spor fra gerningsmændene ved bilerne. Her er en oversigt over, hvor sagerne skete:

Roskilde:

Natten mellem fredag og lørdag:

• Østervej i Gadstrup – en varebil blev opbrudt og fik stjålet diverse værktøj.

• Gadstrupparken i Gadstrup – Sidedøren på en varebil opbrudt og hylderne med værktøj tømt fra bilen.

• Engdraget i Snoldelev – fra en varebil blev stjålet diverse el-redskaber, el-værktøj og lamper.

• Sikærsvej i Snoldelev – en varebil blev opbrudt og der blev stjålet en motorcrosser, en cykel og diverse motorcrossudstyr.

Søndag morgen:

• Rådhusbuen – en varebil blev opbrudt og der blev stjålet en støvsuger og batterier.

For høj hastighed – Darupvej, Roskilde

Kl 10.06 passerede en personbil en af vores civile patruljevogne med for høj fart. Bilen, der blev ført af en 22-årig mand fra København, blev målt til at køre med 84 km/t i en byzone. Manden kan nu se frem til både bøde og en frakendelse af kørekortet.

Brand i varevogn – Emilsgave, Viby Sjælland – Roskilde

kl 11.21 kom der anmeldelse om brand i en varevogn. I forbindelse med arbejde på stedet var der gået ild i en generator i varevognen, og flammerne fik også fat i en nærliggende hæk, inden brandvæsnet ankom og fik det hele slukket. Branden gav en større røgudvikling i området. Varevognen udbrændte helt.

Indbrudstyv anholdt – Ros Have, Roskilde

Kl. 18.29 fik politiet et alarmopkald om indbrud i øjeblikket ved en opgang i Ros Have i Roskilde. Flere patruljer satte hastigt kursen, og de første betjente som nåede frem hørte glas knuses fra svalegangen, men der var ingen personer at se. Kort efter kom to personer løbende ud af opgangen og sprang ind i en bil, som holdt og ventede ved en nærliggende parkeringsplads. Betjentene var for langt væk til at nå at indhente de flygtende mænd. Bilen satte i gang og forsøgte at køre væk. Flugtbilen påkørte hjørnet af en bygningen ved bowlingcenteret, inden den kørte ned ad en trappe og væk fra stedet ad Københavnsvej mod vest. En hundepatrulje mødte flugtbilen på Københavnsvej, hvor bilen stoppede og to personer undløb. En 22-årig mand fra Rødovre, blev anholdt og sigtet for indbrud. Hundepatruljen gik spor efter de to undløbne, som var løbet hen over jernbanen bag en tankstation. Togdriften blev indstillet, mens politiet søgte på stedet. Det lykkedes ikke at finde frem til flere mistænkte i sagen, men flugtbilen blev ransaget efter spor. Lejligheden hvor indbruddet blev begået blev også undersøgt for spor. Lejlighedens beboere var ikke hjemme ved indbruddet, så politiet skal nu afhøre dem nærmere, for at fastslå om der blev stjålet noget fra lejligheden.Den anholdte blev taget med til stationen til afhøring, hvorefter sagen blev juridisk vurderet. Der blev ikke fundet grundlag for at fremstille den anholdte i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling, så han blev løsladt sent lørdag nat. Sagen efterforskes nu videre i forsøget på at identificere de to yderligere mistænkte. De fundne spor i sagen bliver nu undersøgt nærmere, og bilens ejer skal afhøres.

Brand i køkken – Ternehaven, Roskilde

Kl. 20.29 måtte brandvæsnet og politiet igen rykke ud i anledning af en melding om ildebrand i et køkken.
Det viste sig, at tilberedning af pomfritter i en gryde havde medført en mindre ildebrand kun i gryden. Der skete ikke den 36-årige kvindelige beboer noget, så politiet foretog sig ikke yderligere i anledning af branden.

Færdselsuheld/spirituskørsel med el-løbehjul – Korallens Alle, Himmelev, Roskilde

Kl. 02.32 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til en ulykke, idet en person var kommet til skade ved en trappe.
Det viste sig, at en spirituspåvirket, 23-årig kvinde fra Roskilde havde ført et el-løbehjul og herunder var i det regnfulde og våde føre kørt ind i en trappe, så hun forulykkede. Den 23-årige blev bragt til en skadestue til fornøden behandling for en mindre skade i hovedet som følge af uheldet. Derudover fik hun også udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol på grund af sin spirituspåvirkning på uheldstidspunktet.
Politiet har optaget rapport om uheldet, hvor ingen øvrige trafikanter var involveret, og afventer nu analyseerklæringen fra den udtagne blodprøve.

Spirituskørsel – Hestetorvet, Roskilde

Kl. 04.02 anholdt og sigtede politiet en 23-årig mand fra Roskilde for spirituskørsel i en personbil ved Hestetorvet, da alkometertesten gav udslag for påvirkning af alkohol over det tilladte.
Den 23-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve og kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Indbrud i Perioden

Ulvevej, Havdrup
Knudsvej, Jyllinge
Eriksvej, Roskilde (forsøg)
Havslunde, Himmelev, Roskilde
Svanevej, Roskilde
Ros Have, Roskilde
Langebjergvænget, Roskilde

Foto ABW