Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet 2022/07/19 til 2022/08/02.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Mærkelige lyde vækkede beboere – Holmelunden, Gundsømagle, Roskilde

Kl. 01.43 slog beboerne på en privat adresse alarm til politiet, idet de var vågnet af nogle mærkelige lyde og i øvrigt havde fornemmet menneskelig aktivitet ved bopælen.
Et par patruljer, herunder en hundepatrulje, kørte til området for at lede efter uvedkommende ved boligen, hvor både beboere og politiet efterfølgende havde konstateret opbrudsmærker ved en dør og et vindue.
En eller flere indbrudstyve var ikke lykkedes med at komme ind, så der blev ikke stjålet noget ved indbrudsforsøget.
Trods intens eftersøgning i området fandt politiet ikke nogen personer, der kunne mistænkes i sagen.

Bekymring for afbrænding – Risbyholmvej, Havdrup – Solrød

Kl. 09.31 fik politiet en henvendelse fra en borger, som kunne se kraftig sort røg i et område ved Gadstrup, men borgeren vidste ikke, hvad der var ild i.
Politiet undersøgte henvendelsen nærmere og kunne konstatere, at der på Risbyholmvej, Havdrup, blev foretaget en kontrolleret markafbrænding. Afbrændingen var i øvrig anmeldt tidligere på dagen til politiet, som ud fra disse omstændigheder ikke foretog sig yderligere.

Fuppet af falsk bankmand – Jyllinge – Roskilde

Kl. 16.04 fik politiet en anmeldelse fra en 94-årig kvinde fra Jyllinge om, at hun var blevet fuppet af en falsk bankmand, der havde fået hende til både at oplyse koder mv. og udlevere sit dankort til en mand, der kl. ca. 15.00 var ankommet til hendes bopæl.
Den 94-årige var blevet ringet op af en fremmed mand, der ringede “fra banken”, fordi nogen uberettiget forsøgte at hæve penge fra hendes konto, og at hun derfor skulle udlevere sit dankort med tilhørende koder, som hun oplyste.
Kort efter telefonsamtalen udleverede hun dankortet til en mand, der blev beskrevet som: mand, ca. 20 år, 170-175 cm høj, lys i huden, kort mellemblondt hår, iført polo-shirt og knælange bukser og i øvrigt dansktalende.
Den 94-årige var efterfølgende blevet klar over, at hun var blevet fuppet og havde kontaktet banken, som dog ikke kunne oplyse noget om, hvorvidt dankortet var blevet misbrugt.

Politiet efterforsker nu sagen som et bedrageriforhold i lighed med andre sager, hvor nogen overtaler især ældre personer til at udleverede personlige oplysning, koder og i visse tilfælde også et betalingskort til en person, der dukker op på bopælen. Den fremgangsmåde anvendes aldrig af et pengeinstitut.
Politiets opfordring er at være meget påpasselig med at give personlige oplysninger i forbindelse med et telefonopkald, hvis identiteten ikke er bekendt. Endvidere opfordrer politiet den yngre del i en familie til at tage snakken med ældre familiemedlemmer om, hvad man skal gøre, hvis nogen uvarslet ringer og forsøger at få personlige oplysninger eller udleveret et betalingskort.

Lastbil med stillads væltede – Æblehaven, Roskilde

Kl. 08.11 kørte politiets indsatsleder til Æblehaven i Roskilde, hvor en lastbil var væltet i forbindelse med aflæsning af et stillads til en byggeplads. Ingen personer var kommet noget til, men lastbilen fik skader og lækkede dieselolie. Politiet orienterede Arbejdstilsynet og kommunen om ulykken, og begge myndigheder kom til stedet for at besigtige ulykkesstedet og omfanget af oliespildet.

En kran blev bestilt til at bjærge det forulykkede køretøj, og bjærgningen blev påbegyndt, da undersøgelserne på stedet var afsluttet omkring kl. 10.02. De foreløbige undersøgelser viste, at lastbilens støtteben ikke havde stået korrekt, og lastbilen derfor havde fået overbalance ved aflæsning af den tunge last.

Brandvæsnet ryddede op efter oliespildet og politiet optog rapport om ulykken. Arbejdstilsynet vil herefter i samarbejde med politiet afklare, om der er sket brud på arbejdsmiljøloven i forbindelse med ulykken.

Kvinde vækket af indbrudstyv – Møllehusvej, Roskilde

Kl. 01.34 ringede en kvinde i 60′;erne 112, da hun blev vækket af en mulig indbrudstyv, som gik rundt i huset på Møllehusvej i Roskilde. Hun hørte hoveddøren smække, hvorefter der blev ro.

En hundepatrulje kørte hastigt til stedet for at søge efter den formodede indbrudstyv. Hunden fik spor i retning af Møllehusvej i nordlig retning, herefter drejede sporet ned af Vestergade, hvor færten ophørte.

Tyven var kommet ind via et opbrudt kældervindue og havde rodet huset igennem og garagen igennem. Fra huset var stjålet en Iphone, en pung, kontanter og en nøgle.

Et vidne så den mistænkte mand gå fra stedet i retning mod Sct. Hans. Han beskrives som: 170-180 cm høj. Han var iført kasket og mørkt tøj. Gik specielt med en “vuggende” gang.

Politiet gennemgik gerningsstedet og efterforsker nu sagen. Vidner som har bemærket den beskrevne mand, eller som har oplysninger i sagen bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Narko i nattelivet – Københavnsvej, Roskilde

Kl. 03.58 kørte en patrulje rundt og holdt øje med nattelivet i Roskilde By. Ved Røde Port så betjentene en mand, som gik hurtigt væk fra stedet, da han så politibilen. Betjentene råbte manden an, men det fik ham blot til at sætte farten yderligere op, og han løb ind i en have ved Københavnsvej. Patruljen indhentede manden, som blev anholdt for at sikre hans tilstedeværelse.

Manden viste sig at være en 21-årig mand fra Borup, som havde 0,60 gram kokain på lommen. Han blev sigtet for lov om euforiserende stoffer og kokainen beslaglagt. En hundepatrulje afsøgte området efter henkastede ting, men fandt ikke noget. Den 21-årige blev taget med til stationen til afhøring, men blev kort efter løsladt. Han kan forvente at høre mere i sin sag.

 

Lørdag – søndag:

Færdselsuheld / spirituskørsel – Stændertorvet, Roskilde

Kl. 16.40 fik politiet henvendelser fra cafegæster, der havde set en buschauffør påkøre et vejskilt med bussens højre sidespejl. Efterfølgende var buschaufføren kommet usikkert ud af bussen for at kigge nærmere på skaderne.

Politiet kørte til uheldsstedet, hvor politiet fik kontakt til en 65-årig mandlig buschauffør og både cafegæster og passagerer i bussen. Sidstnævnte havde undret sig over buschaufførens kørsel på turen frem til busstoppestedet på Stændertorvet, og cafegæsterne undrede sig over buschaufførens usikre adfærd efter uheldet.
Den 65-årige deltog i en alkometertest, der gav udslag noget over det tilladte, hvorfor buschaufføren blev sigtet for spirituskørsel og anholdt med henblik på udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Bussen havde ved start fra busstoppestedet ramt et vejskilt, så både sidespejlet og vejskiltet havde fået skader. Ingen personer kom til skade ved uheldet, som gav anledning til, at busselskabet måtte finde en anden chauffør til at fortsætte kørslen i bussen. Den 65-årige buschauffør kan afvente analyseerklæringen fra den udtagne blodprøve, før han vil høre nærmere fra politiet.

Vanvidskørsel på MC – MC beslaglagt – Køgevej, Roskilde

Kl. 18.25 bemærkede en patrulje på Køgevej, at en motorcyklist kørte fra Holbækmotorvejen ud på Køgevej og herfra videre i sydlig retning. Motorcyklisten kørte med høj hastighed, og motorcyklisten var udstyret med en voldsomt larmende udstødning, hvorfor patruljen ville lave en rutinemæssig kontrol af motorcyklisten.

Kørslen fortsatte i sydlig retning frem til krydset ved Køgevej – Vor Frue Hovedgade, hvor føreren af motorcyklisten accelererede voldsomt, da lyskrydset skiftede til grønt lys. Herunder blev motorcyklen ført kun på baghjulet over en strækning, inden den fortsatte videre i sydlig retning og måtte nedsætte hastigheden bag en række biler bag en langsomt kørende traktor.

Motorcyklisten foretog efter krydset Køgevej – Tjærebyvej en overhaling over en spærreflade uden om køen bag traktoren, inden motorcyklisten igen kørte kun på baghjulet. På strækningen forbi lufthavnsområdet frem til lyskrydset Køgevej – Salløvvej – Snoldelev Bygade var motorcyklens hastighed op imod 200 km/t, inden politiet ved lyskrydset fik den standset uden dramatik.

Føreren var en 23-årig mand fra Lille-Skensved, der blev sigtet for forskellige overtrædelser af bl.a. færdselsloven, og samlet set vurderede politiet, at den foretagne kørsel faldt ind under bestemmelsen om vanvidskørsel, så hans motorcykel blev beslaglagt med henblik på senere konfiskation.

Den 23-årige fik inddraget sin førerret, så han ikke længere må føre et køretøj, hvortil et kørekort kræves. Han acceptererede ikke beslaglæggelsen af motorcyklen, hvorfor Retten i Roskilde nu skal se nærmere på grundlaget herfor, inden den 23-årige vil høre nærmere fra politiet omkring en strafferetlig afgørelse på hans kørsel.

Kraftig røg fra kælder – Parkvej, Roskilde

Kl. 19.22 var brandvæsnet rykket ud i anledning af en melding om kraftig røg fra kælderen under en beboelsesejendom. Brandvæsnet sendte røgdykkere i kælderen og fik klarlagt, at røgen stammede fra en beboers brug af en rundsav i kælderen.Politiet fandt med baggrund i den uhensigtsmæssige brug af værktøjet grundlag for at sigte en 72-årig mand fra Roskilde for overtrædelse af beredskabslovgivningen. Endvidere har politiet udfærdiget en rapport til de sociale myndigheder, idet den 72-årige måske ikke havde en forståelse af sin uhensigtsmæssige adfærd og den mulige farlighed heri.

Ulovlig droneflyvning – Roskilde

Kl. 12.30 fik politiet en anmeldelse om, at en drone fløj rundt inden for sikkerhedsområdet i forhold til en lufthavn, så flyvningen potentielt kunne være til fare for andre fly og i øvrigt en overtrædelse af reglerne om droneflyvning.
Politiet kørte til Tjæreby-området, hvor en patrulje fik lokaliseret området, hvor droneflyvningen var foregået.

En 46-årig mand fra Fyn blev i den anledning sigtet for at have ført en drone inden for den sikkerhedsradius fra et lufthavnsområde, hvor droneflyvning ikke er tilladt. Han kan nu forvente at modtage en bøde for den overtrædelse af reglerne.

Benzinstander påkørt – Københavnsvej, Roskilde

Kl. 14.09 havde en 40-årig mandlig lastbilchauffør fra Kalundborg med meget lav hastighed bakket ind i en benzinstander og efterfølgende forladt stedet, idet lastbilchaufføren tilsyneladende ikke havde bemærket påkørslen. Benzinstanderen var blevet beskadiget, så benzin løb ud på tankstationsområdet.

Brandvæsnet blev tilkaldt og fik standset pumperne på samtlige benzinstandere, mens brandvæsnet sørgede for “opsamling” af benzinen på pladsen.
Ingen var kommet til skade eller havde været i konkret fare. Politiet har nu optaget en rapport om sagen for at få belyst de nærmere omstændigheder.

Narkokørsel uden førerret mv. – bil beslaglagt – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 01.05 ville en patrulje kontrollere en varebil, der blev ført ad Jernbanegade og videre hen til Bønneløckes parkeringsplads, idet der måske kunne være flere personer i varebilen end tilladt.
Varebilen blev ført af en 38-årig mand fra Kirke-Hyllinge, der medbragte en 38-årig kvinde lovligt som passager på forsædet og en 39-årige kvinde fra Roskilde ulovligt i varerummet.

Føreren kunne ikke fremvise noget kørekort, idet politiet tidligere havde inddraget hans førerret, således at han ikke måtte være fører af et køretøj, hvortil et kørekort er påkrævet. Endvidere mistænkte politiet føreren for at være påvirket af både cannabis og kokain under kørslen, så han blev sigtet for narkokørsel i varebilen.

Føreren blev derefter anholdt med henblik på transport til sygehuset til udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.
Endvidere kunne politiet konstatere, at den 38-årige flere gange tidligere var blevet afsløret i at køre bil trods den manglende førerret, hvorfor politiet beslaglagde varebilen med henblik på senere konfiskation.

Politiets indblanding i narkokørslen i varebilen og bortvisning af den 39-årige kvinde fra varerummet ophidsede hende så meget, at hun både blev udadreagerende og råbte ad politiet til forstyrrelse for den offentlige orden på parkeringspladsen. Den 39-årige blev derfor sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og anholdt med henblik på afsvaling i politiets varetægt i nogle timer, inden hun tidligt fredag morgen blev løsladt.

Den 38-årige fører blev også løsladt efter blodprøveudtagelsen, så begge de sigtede kan nu forvente at høre nærmere fra politiet. Den 38-årige, kvindelige passager blev ikke sigtet for noget.

Varetægtsfængsling – Butikstyveri – Stationscentret, Roskilde

En formentlig 33-årig mand fra Litauen blev i et grundlovsforhør i Retten i Roskilde varetægtsfængslet frem til den 4. august 2022, hvor hans sag om tyveri af 17 blækpatroner og to ure fra supermarkedet Føtex skal pådømmes.
Manden erkendte sig skyldig i sigtelsen for tyveri af varer til en samlet værdi af 6.700 kr. og blev varetægtsfængslet, mens politiet fortsat arbejder videre på at få fastlagt mandens identitet med sikkerhed. Det forventes klaret inden pådømmelsen af sagen i retsmødet den 4. august 2022, så politiet kan få afklaret, om den udenlandske og formentlig litauiske mand måtte have andet på samvittigheden end den nuværende sigtelse for butikstyveri.

Bekymring for eventuelt nødstedte – Roskilde / Greve

Kl. 15.36 fik politiet for anden gang i løbet af onsdagen en melding om et mistænkeligt forhold eller måske snarere en bekymring for, om nogen kunne være i nød.

På en gangbro ved Himmelsøen, Darupvej, Roskilde, var en cykel fundet efterladt, så det lokale redningsberedskab undersøgte søen med dykkere for at få afklaret, om nogen var i nød eller måske druknet. Heldigvis blev ingen nødstedte personer fundet, hvorfor redningsberedskabet kort før kl. 16.00, at indsatsen blev afsluttet.

Tidligere onsdag havde en borger ved en badebro ud for enden af Hartmannsvej, Karlslunde (Greve kommune) kl. ca. 08.15 observeret et par efterladte sko og en håndklæde. Ingen personer kunne ses hverken i nærheden eller i vandet.
Da politiet senere på formiddagen kørte forbi stedet, var sko og håndklæde fjernet, så politiet foretog sig ikke yderligere i anledning af anmeldelsen.

Politiet vil i anledning af disse to anmeldelser gerne opfordre til at huske sine ting på stranden eller efterlade dem på en måde, så ingen kan forledes til at tro, at nogen er i nød. Også andre steder i politikredsen har anmeldere tidligere fundet glemte eller efterladte effekter ved stranden, hvilket har givet anledning til udrykning for at undersøge tingene nærmere, fordi omstændighederne ved de efterladte effekter har gjort andre bekymrede.

Grundlovsforhør – Butikstyveri – Stationscentret, Roskilde

Kl. 18.46 anmeldte personalet i supermarkedet Føtex, at en udenlandsk mand var tilbageholdt som mistænkt for at have begået et større tyveri.

Politiet fik kontakt til en udenlandsk mand, der ikke ønskede at medvirke til oplysninger om sin identitet. Manden blev derfor anholdt dels med henblik på fastlæggelse af hans identitet, dels med henblik på sigtelse og afhøring i sagen om butikstyveri af i alt 17 blækpatroner og to ure til en samlet værdi af 6.700 kr.
Varerne havde han ikke betalt for og anbragt dem i en særlig indrettet pose, så han kunne gå gennem kasseområdet, uden at varealarmerne blev aktiveret.

Den anholdte blev bragt til politistationen, hvor politiet trods forskellige muligheder ikke lykkedes med at identificere ham, så den anholdte måtte overnatte i et arresthus.

Ved afhøring torsdag formiddag oplyste han dog nogle identitetsoplysninger, der tydede på, at han kunne være en 33-årig mand fra Litauen.
Anklagemyndigheden vil torsdag kl. 13.00 fremstille ham i Retten i Roskilde med påstand om varetægtsfængsling i henhold til hjemrejselovens bestemmelser, så han kan forblive i politiets varetægt, indtil en eventuel dom med påstand om udvisning måtte være afsagt.

Færdselsuheld – Baunehøjvej / Veddelev Bygade, Veddelev, Roskilde

Kl. 08.24 var to bilister stødt sammen i krydset Baunehøjvej – Veddelev Bygade, men ingen af parterne var kommet til skade som følge af sammenstødet.
Det viste sig, at en 50-årig mand fra Roskilde var kørt i en varebil ad Baunehøjvej mod nordøst og med lav hastighed fortsat frem over en vigelinjen i den hensigt at fortsætte kørslen videre ad Veddelev Bygade.
Samtidig kom en 24-årig kvinde fra København S kørende i en personbil ad Baunehøjvej mod nordvest i den hensigt at fortsætte ligeud i krydset, hvor varebilen påkørte personbilens venstre side.
Politiet har nu optaget rapport om uheldet ud fra en mistanke om, at færdselslovens vigepligtsregler kan være overstået. Parterne sørgede selv for at få deres biler fjernet fra uheldsstedet.

Lov om euforiserende stoffer – Roskilde

Kl. 12.05 bankede politiet med narkohunde på hos en 26-årig mand fra den centrale del af Roskilde på grund af en mistanke om, at han kunne være i besiddelse af euforiserende stoffer.
Da politiet var kommet indenfor, var den 26-årige ikke særligt interesseret i, at politiet ransagede hans bopæl for at lede efter narkotika, så et vidne blev tilkaldt for at overvære ransagningen.

Politiet fandt den 26-årige i besiddelse af knap 96 gram amfetamin, fem centiliter GHB og fire gram skunk, som blev beslaglagt i forbindelse med en sigtelse for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Mængdernes størrelse og også fundet af diverse pølsemandsposer gav politiet grundlag for at mistænke ham for at ville sælge ud af stofferne.
Den 26-årige blev med baggrund i fundet ved ransagningen anholdt, men dog løsladt efter afhøring til sagen. Senere vil han høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Færdselsuheld – Roskildevej / Borupvej, Snekkerup, Jystrup Midtsj. – Ringsted

Kl. 16.21 var to bilister stødt sammen i krydset Roskildevej – Borupvej, så en ambulance var sendt til uheldsstedet.
Det viste sig efter ambulancepersonalets tilsyn af parterne, at ingen af dem havde pådraget sig behandlingskrævende skader.
Sammenstødet mellem de to parter var sket, efter at en 47-årig kvinde fra Ringsted var kørt ad Roskildevej mod syd og ville svinge til venstre ad Borupvej.

Samtidig med kvindens svingning begyndte en 57-årig mand fra Fåborg at køre frem over vigelinjen på Borupvej for at svinge til venstre i den hensigt at fortsætte kørslen ad Roskildevej i sydlig retning.
Politiet har optaget rapport om sammenstødet ud fra en mistanke om, at færdselslovens vigepligtsbestemmelser kan være blevet overtrådt.

Anholdt tredje gang – Stationscentret, Roskilde

Kl. 10.34 anmeldte personalet i supermarkedet Føtex, at en udenlandsk mand nu var tilbageholdt som mistænkt for to butikstyverier, som han havde begået tidligere på dagen. Personalet havde undret sig over hans adfærd og kunne via videoovervågningen mistænke ham for at stjæle varer uden at det lykkedes personalet at få fat i ham.
Da han for tredje gang kom retur til supermarkedet, tog personalet kontakt til ham, så han kunne overdrages til politiet.
Der var tale om en spirituspåvirket, 39-årig mand fra Letland, som blev anholdt og sigtet for butikstyveri af kolonialvarer til en samlet værdi af 428 kr.
Efter et lægetilsyn blev den anholdte anbragt i detentionen frem til først på aftenen, hvor han blev løsladt. Han kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Færdselsuheld – Håndværkervej / Navervej, Roskilde

Kl. 20.01 kørte en 47-årig mand fra Roskilde i en personbil fra Håndværkervej frem over vigelinjen og ud på Navervej, hvor han stødte sammen med en lastbil, som en 24-årig mand fra Nykøbing Sj. Den 47-åriges bil ramte lastbilen ved venstre baghjul, så personbilen blev trukket et stykke hen ad Navervej, indtil lastbilen standsede.
Ingen kom til skade ved uheldet, som politiet har optaget rapport om ud fra en mistanke om, at færdselslovens vigepligtsbestemmelser kan være overtrådt.

Fem mænd med fælles tissetrang – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 23.38 bemærkede en patrulje ikke mindre end fem mænd, der urinerede på Jernbanegade ud for togstationen.
Det medførte en sigtelse for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen til de fem mænd i alderen 27-30 år og alle fra Roskilde. De kan alle hver især i deres digitale post se, at den forseelse takseres til en bøde på 1.000 kr., da de alle allerede har modtaget et bødeforelæg som afgørelse på sagen.

Spirituskørsel – Roskildevej, Tølløse – Holbæk

Kl. 23.43 anholdt og sigtede politiet en 35-årig mand fra Vipperød for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Spiritus-/narkokørsel – Roskildevej, Ll. Grandløse, Holbæk

Kl. 03.38 anholdt og sigtede politiet en 27-årig mand fra Roskilde for kørsel både i narkotika- og spirituspåvirket tilstand i en personbil. Han fik udtaget blodprøver til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer inden sin løsladelse.

Narkokørsel og besiddelse af hash – Hyrdehøj Vestvej, Roskilde

Kl. 16.25 blev en 29-årig mand fra Roskilde sigtet for narkokørsel i en personbil, som han førte ad Hyrdehøj Vestvej mod syd.
Ved visitationen efter anholdelsen af ham fandt politiet den 29-årige i besiddelse af en 3,6 gram hash, som blev beslaglagt i forbindelse med en sigtelse for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.
Politiet løslod den 29-årige efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og afhøring i anledning af de to sigtelser.

Bedrøvet mand var forsvundet – Roskilde

Kl. 03.40 fik politiet en henvendelse fra en bekendt til en 25-årig mand uden fast bopæl, som omkring midnat havde forladt den bekendtes bopæl for at gå en tur. Den 25-årige havde nu i et opslag på et socialt medie givet udtryk for, at han var ked af det, hvilket bekymrede den bekendte så meget, at politiet blev anmodet om hjælp til at finde den 25-årige.
En humanitær eftersøgning blev sat iværk, men blev afsluttet forholdsvist hurtigt, idet den 25-årige var søgt hen mod et yndet tilholdssted. Ved en bålplads i Hyrdehøj-skoven fandt en hundepatrulje den 25-årige i god behold, men tilbød ham efterfølgende en køretur til et hospital, hvor han lod sig indlægge til fornøden behandling.

Brand på ladet af varebil – Hovedvejen, Roskilde – Lejre

Kl. 13.14 slog en 61-årig mand fra Borup alarm til brandvæsnet, da han havde opdaget, at der var gået ild i noget affald, som han havde transporteret på ladet af en varebil.
Da den 61-årige havde opdaget ilden i en pose med affaldspapir, havde han straks trukket posen væk fra bilens lad, så posen blev efterladt brændende i græsrabatten.
Brandvæsnet fik slukket ilden, som dog nåede at brænde et mindre areal i rabatten. Ingen kom til skade ved branden, hvis årsag ifølge politiets undersøgelse ikke bundede i nogen form for uforsigtighed.
Politiet kunne ikke umiddelbart fastslå den konkrete årsag ud over, at der blandt affaldspapiret måske kunne være efterladt noget, der kunne medføre en brand. Den 61-årige blev således ikke sigtet for noget, og politiet foretog sig ikke yderligere i sagen.

Færdselsuheld / spirituskørsel (vanvidskørsel) – bil beslaglagt – Frederiksborgvej, Roskilde

Kl. 13.31 anmeldte en 33-årig mandlige bilejer fra Roskilde, at hans bil var blevet strejfet af en anden bilist under ophold på en tankstation på Frederiksborgvej. Modparten var formentlig påvirket af spiritus.
Politiet fik på tankstationen kontakt til både anmelderen og modparten, som var en 55-årig mand fra Polen, der i sin varebil havde strejfet den 33-åriges bil, så der opstod yderst minimale skader på de implicerede køretøjer.

Den polske mand deltog i en alkometertest, der gav udslag for påvirkning af alkohol i en sådan grad, at han kunne mistænkes for en alkoholkoncentration i blodet på over to promille. Han blev derfor sigtet for spirituskørsel og samtidig gjort bekendt med, at kørslen med baggrund i alkometertesten blev vurderet til at være omfattet bestemmelserne om vanvidskørsel.

Den 55-åriges varebil blev derfor beslaglagt med henblik på konfiskation uden protester fra den 55-åriges side, og den 55-årige selv fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Senere vil han høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Færdselskontrol i anledning af torsdagstræf – Roskilde

Færdselspolitiet foretog i tidsrummet kl. ca. 17.00 – 21.00 en målrettet færdselskontrol i Roskilde med fokus på trafikanter, der måtte ønske at deltage i det ugentlige “torsdagstræf” på havnen i Roskilde.

Kontrol foregik både i Roskilde by og især Frederiksborgvej som indfaldsvej hertil og gav følgende resultat:
To mandlige motorcyklister på 30 og 33 år blev sigtet for at anvende styrthjelme, som ikke var godkendte. De måtte derfor ikke køre længere med det udstyr.
En 53-årig mandlig motorcyklist blev målt til at køre med mindst 108 km/t, selv om højst tilladte hastighed ad Frederiksborgvej var 80 km/t.
En 47-årig mand blev i en personbil målt til at køre med mindst 135 km/t ad Frederiksborgvej, selv om højst tilladte hastighed var 80 km/t.
Alle sigtede kan forvente at modtage en bøde, og de to hurtige trafikanter kan ud over en bøde forvente hhv. et klip i kørekortet (motorcyklisten) og en påstand om betinget frakendelse af kørekortet (bilisten).

Indbrud i Perioden

Dalparken, Havdrup
Dalparken, Havdrup
Bernersvej, Gundsømagle, Roskilde
Kornerup Landevej, Kornerup, Roskilde
Holmelunden, Gundsømagle, Roskilde (forsøg)
Store Valbyvej, Himmelev, Roskilde