Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet 2022/06/09 til 2022/06/21.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Færdselsuheld – Hejnstrupvej, Gundsømagle, Roskilde

Kl. 01.45 forulykkede en 19-årig mand fra Roskilde, da han i en personbil kørte ad Hejnstrupvej i østlig retning. I en kurve mistede han kontrollen over bilen, hvorved han skred ud og kørte ind i en hæk på en privat adresse. Den 19-årige var sluppet uskadt fra uheldet, hvor ingen øvrige trafikanter var involveret, så politiet registrerede blot omstændighederne.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Værebrovej, Jyllinge – Roskilde

Kl. 04.01 fik politiet en melding om, at en såkaldt kabineknallert var forulykket på Værebrovej ud for Agnetevej. Herved var to personer kommet til skade, så ambulancer var sendt til uheldsstedet.
På uheldsstedet fik politiet kontakt til to spirituspåvirkede mænd på 14 og 18 år fra Jyllinge. Begge var kommet til skade som følge af en ulykke, hvori ingen øvrige trafikanter var involveret.
Den 14-årige blev bragt til Rigshospitalets traumecenter, idet han formentlig var kommet alvorligt til skade, så han skulle indlægges til fornøden behandling. Herunder bad politiet om at få udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkoholpåvirkning.
Den 18-årige blev tilset af ambulancepersonalet, men var sluppet uden behandlingskrævende skader, så politiet transporterede ham til skadestuen med henblik på udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.
En bilinspektør blev tilkaldt til uheldsstedet for at undersøge både kabineknallerten og selve uheldsstedet for at få klarlagt de nærmere ved uheldet, der var sket på eller omkring cykelstien i nordlig retning på Værebrovej.
Politiet afventer nu bilinspektørens erklæring og muligheden for afhøring af den 14-årige for at få klarlagt omstændighederne ved uheldet, herunder få klarlagt, hvem der har været fører af kabineknallerten på uheldstidspunktet.
De pårørende er underrettet i forhold til den 14-åriges indlæggelse på Rigshospitalet, hvor han fortsat er indlagt i kritisk, men stabil tilstand.

Kvindelig listeindbrudtyv opdaget – Bygaden, Jyllinge – Roskilde

Kl. 13.12 anmeldte en 78-årig kvinde fra Jyllinge, at hun netop havde overrasket en fremmed kvinde inde på sin bopæl. Den fremmede kvinde havde forladt stedet i ukendt retning.
Politiet kørte til stedet og fik sammen med den 78-årige klarlagt, at den fremmede kvinde havde nået at stjæle nogle smykker og to ure, inden hun blev opdaget og forlod stedet.

Den 78-årige havde været i færd med at klippe hæk og havde forinden låst alle døre pånær en kælderdør, som den fremmede kvinde formodes at have anvendt til at skaffe sig adgang til stedet.
Under en pause i hækklipningen havde den 78-årige beboer inde i sit hus opdaget kvinden, der blev beskrevet som: kvinde, 35-40 år, sort hår, iført stribet trøje og lyse bukser. Hun medbragte en taske og bar i øvrigt gummihandsker.

Politiet har nu optaget rapport om indbrud og har i den anledning undersøgt den 78-åriges bopæl for eventuelle spor, der kan føre til identifikation af den kvindelige listeindbrudstyv. Endvidere hører politiet via tlf. 114 gerne fra andre, der måske har set den fremmede kvinde i området.

Bilvrag afslørede både stjålet bil og narkobesiddelse – Roskilde

Kl. 10.40 undrede en opmærksom patrulje sig over et nærmest bilvrag, der var henstillet ved siden af et andet, brugbart køretøj i en kolonihaveforeningen i den sydlige del af Roskilde.
Ved nærmere undersøgelse af de to køretøjer viste det sig, at den brugbare personbil var meldt stjålet fra Skibby i Nordsjællands politikreds. Køretøjerne var henstillet i området, så politiets mistanke kunne rettes mod et bestemt kolonihavehus, hvor en mand og en kvinde blev truffet. I huset lå der ved politiets ankomst narkotika frit fremme på et bord.
Der var tale om en 35-årig kvinde fra Roskilde og en 38-årig mand uden fast bopæl, som begge blev anholdt som mistænkte i sagen.
Ved ransagning af kolonihavehuset fandt politiet ca. 46 gram amfetamin, knap fire gram hash, godt seks gram hashbutter, 11 gram skunk og en totenschlæger. Alle effekter blev beslaglagt som bevis i sager om overtrædelse af lov om euforiserende stoffer og våbenlovgivningen.
Ved visitationen af den anholdte kvinde fandt politiet hende i besiddelse af i alt 110 ml GHB i flere beholdere samt knap et gram amfetamin, hvilket hun blev sigtet for den ulovlige besiddelse af.
Efterforskning i sagen gav politiet anledning til at sigte den 38-årige for kørsel i den stjålne bil. Da den 38-årige i forvejen var frakendt kørekortet, blev han også sigtet for den overtrædelse af færdselsloven i forbindelse med kørslen i den stjålne bil.
Det fundne narkotika samt totenschlægeren tilhørte den faste beboer i kolonihavehuset. Han var ikke tilstede, men blev kontaktet og sigtet for besiddelse af de ulovlige effekter.
De to anholdte blev løsladt efter afsluttet efterforskning i sagen, hvor i alt tre personer blev sigtet. Alle vil hver især høre nærmere fra politiet, når sagerne skal afgøres.

Butikstyveri – Skomagergade, Roskilde

Kl. 12.02 blev en 15-årig pige standset af en butiksdetektiv i en materialist. Den 15-årige pige fra Holbæk havde lagt en flaske sololie ned i sin taske og passeret sidste betalingsmulighed, uden at betale for sololien. Butiksdetektiven kontaktede den 15-årige uden for butikken, og hun blev tilbageholdt, indtil hun blev hentet af et familiemedlem. Politiet sigtede den 15-årige for tyveri og optog rapport.

Bil og cyklist i uheld – Herregårdsvej, Roskilde

Kl. 13.24 påkørte en bilist en cyklist i en højresvingsulykke, som skete, da begge parter kørte mod vest af Østbyvej. Cyklisten skulle ligeud i krydset Østbyvej/Herregårdsvej, mens bilisten skulle til højre, hvorved der skete et sammenstød mellem de to parter. Cyklisten, en 59-årig mand fra Roskilde, som ikke bar cykelhjelm, faldt til jorden ved sammenstødet og blev kørt på sygehuset af en ambulance for at blive behandlet efter sammenstødet. Bilisten var en 53-årig mand fra Ruds-Vedby.

Brand i øvrigt – Nystedvej, Veddelev, Roskilde

Kl. 11.46 blev brandvæsnet og politiet alarmeret på grund af ildebrand i et plankeværk i kort afstand fra en carport.
Det viste sig, at en 47-årig mandlig beboer på adressen havde brugt en ukrudtsbrænder, som havde antændt nogle visne blade ved et plankeværk. Den 47-årige havde selv fået slukket ilden i de visne blade inden brandvæsnets ankomst. Ilden havde kun medført en let sodsværtning af plankeværket, som i øvrigt ikke var blevet beskadiget.
Politiet foretog sig ud fra disse omstændigheder ikke yderligere i anledning af anmeldelsen.

Vold i trafikken – Ågerupvej, Ågerup, Roskilde

Kl. 18.22 anmeldte en 62-årig mand fra Roskilde, at han under cykeltur ad Ågerupvej var blevet udsat for vold af en mandlig bilist, der efterfølgende var kørt fra stedet i en bil.
Den 62-årige var cyklet ad Ågerupvej mod vest og havde nærmet sig en vejchikane, hvor der samtidig kom en bil kørende bagfra. Denne bils passage havde gjort den 62-årige forskrækket og medførte en usikker kørsel, så den 62-årige fortsatte sin kørsel uden for cykelfeltet ved passage af vejchikanen.
Samtidig med den 62-åriges passage kom endnu en bil bagfra, hvor passagen af vejchikanen skete så tæt på den 62-årige, at han var tæt på at vælte og havde slået ud med en arm på grund af den usikre kørsel. Hans arm havde ramt bilen, hvorefter bilisten standsede og tog kontakt til cyklisten. Han blev ifølge sin forklaring blev taget omkring halsen af den mandlige bilist, der straks efter kørte fra stedet.
Andre beboere havde under udendørs ophold undret sig over højlydt råben fra vejen, og en beboer havde kontaktet cyklisten og derefter tilkaldt politiet.
Bilisten blev senere på aftenen identificeret som en 51-årig mand fra Roskilde, som blev anholdt og sigtet for vold mod cyklisten. Den 51-årige blev løsladt efter afhøring til sagen, hvori han havde en anden opfattelse af hændelsesforløbet. Han kan under alle omstændigheder forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Interne stridigheder udviklede sig – Himmelev Skovvej, Himmelev, Roskilde

Kl. 23.57 anmeldte en 31-årig kvinde fra Roskilde, at hun var blevet udsat for vold af en bekendt, der under en fest, hvor begge parter deltog, havde set sig sur på den 31-årige kvinde. Han havde derfor slået hende en enkelt gang i hovedet, hvorefter andre tilkaldte politiet.
Politiet fik på stedet udpeget en påvirket, 57-årig mand fra Roskilde som ham, der havde slået den 31-årige kvinde. Den 57-årige blev anholdt, men satte sig under anholdelsen til modværge og slog i den forbindelse også de to politibetjente, som anholdt ham, idet den ene blev ramt med flere slag i hovedet, mens den anden blev ramt af et slag på armen.
Det lykkedes dog til sidst at få pacificeret den 57-årige, så han kunne transporteres til politistationen i Roskilde, hvor han i forbindelse med afhøringen blev sigtet dels for vold mod den 31-årige kvinde, dels for vold mod politibetjentene.
Efter en nøje vurdering af omstændighederne ved voldssagerne løslod politiet den 57-årige uden fremstilling i grundlovsforhør, men han er fortsat sigtet i sagerne og kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne skal afgøres.

Spiritus-/narkokørsel i frakendelsestiden – Roskildevej, Vipperød – Holbæk

Kl. 05.55 anholdt og sigtede politiet en 25-årig mand fra Holbæk for kørsel i en personbil i formentlig både alkohol- og narkotikapåvirket, selv om han i forvejen var frakendt kørekortet og derfor ikke måtte være fører af køretøjet.
Den 25-årige blev løsladt efter udtagelse af blodprøver til nærmere undersøgelse for netop både alkohol og euforiserende stoffer. Når analyseerklæringerne foreligger, vil den 25-årige høre nærmere fra politiet.
Bilen, som den 25-årige var fører af, var ikke hans, hvorfor bilejeren efterfølgende er blevet sigtet for overladelse af føringen til en person, som ikke lovligt kunne være fører af køretøjet. Også bilejeren kan nu forvente at høre nærmere fra politiet i form af en bøde.

Narkokørsel – Roskildevej, Vipperød – Holbæk

Kl. 22.10 standsede en patrulje en personbil, som blev ført af en 21-årig mand fra København, som var påvirket af euforiserende stoffer. Manden blev anholdt og sigtet af politiet og fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Sagen bliver afgjort, når resultatet af blodprøven foreligger.

Uønsket mand på tankstation – Københavnsvej, Roskilde

Kl. 08.34 anmeldte personalet fra en tankstation, at en mand havde indfundet sig i kiosken, hvor han havde kastet rundt med forskellige ting. Endvidere havde han tømt en pulverslukker på tankstationsområdet, inden han forlod stedet.
Politiet fik kort efter på Københavnsvej ved Ro’s Torv kontakt med en 31-årig mand fra Greve, som blev skønnet uligevægtig og efterfølgende frihedsberøvet i tryghedsskabende øjemed. Han blev efterfølgende undersøgt af en læge, men løsladt senere på dagen, da grundlaget for en tvangsmæssig indlæggelse ikke umiddelbart var til stede. Den 31-årige blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen på grund af sin adfærd på tankstationens område.

Butikstyve afsløret – Københavnsvej, Roskilde

Kl. 12.33 kørte en patrulje ad Københavnsvej forbi Ro’s Torv, hvor patruljen ved indkøbscentrets hovedindgang så to mænd stikke af fra en forfølger.
Politiet fik tilbageholdt de to flygtende mænd og fik via forfølgeren klarlagt, at de to mænd var mistænkt for et butikstyveri i en materialistforretning i indkøbscentret.
Der var tale om to mænd på 36 og 50 år fra Georgien, som blev anholdt i forbindelse med en sigtelse for butikstyveri, efter at den ene havde gemt seks deodoranter under jakken, mens den anden havde gemt adskillige pakker tandbørstehoveder under skjorten. I butikken fandt flere varealarmer, som de havde pillet af, inden de forlod butikken uden at betale for varerne til en samlet værdi af knap 2.500 kr.
De to mænd blev løsladt efter afhøring til sagerne, som de vil høre nærmere om i forbindelse med en afgørelse.

Færdselsuheld – Frederiksborgvej, Roskilde

Kl. 16.09 fik politiet via alarmcentralen en melding om, at to biler var stødt nærmest frontalt sammen på Frederiksborgvej ved Maglemose å, så ambulance- og redningspersonale var sendt til uheldsstedet.

Politiet afspærrede uheldsstedet, så trafikken i begge retninger ad Frederiksborgvej blev stoppet, mens redningspersonalet arbejdede med redning af tre personer i de to implicerede personbiler.

En 61-årig kvinde fra Svinninge, der havde været passager i en personbil ført af en 52-årig mand fra Svinninge, blev bragt til skadestuen til kontrol, men hun var sluppet med diverse knubs.

Uheldet var sket i en svag kurve, efter at en 31-årig mand fra Jyderup i en personbil var kørt i sydlig retning. Samtidig og i modsat retning kørte den 52-årige mand fra Svinninge i en personbil, da de to bilister stødte sammen, idet de to bilers venstre forskærme ramte hinanden.
Der skete større materiel skade på de implicerede biler, men vejen kunne kort før kl. 17.00 åbnes for trafik i begge retninger.
Politiet har optaget rapport om sammenstødet mellem de to bilister for at få klarlagt de nærmere omstændigheder ved uheldet.

Færdselsuheld – Københavnsvej, Roskilde

Kl. 18.18 var en bilist og cyklist impliceret i et færdselsuheld på Københavnsvej, så en ambulance var sendt til stedet.
Det viste sig, at en 23-årig mand fra Roskilde var kørt i en personbil mod syd ud fra en indkørsel på den nordlige side af København, før han ville svinge til venstre for at forsætte sin kørsel ad Københavnsvej i østlig retning.

Samtidig med hans fremkørsel ud på Københavnsvej og svingningen kørte en 28-årig kvinde fra Roskilde på en el-cykel ad Københavnsvej mod vest. Hun ramte derfor ind i den 23-åriges bil under hans fremkørsel ud på Københavnsvej.
Cyklisten blev bragt til skadestuen til undersøgelse i anledning af en mistanke om indre kvæstelser som følge af uheldet, som politiet har optaget en rapport om.

Mand sigtet for indbrud i skur – Vore Frue Hovedgade, Vor Frue, Roskilde

Kl. 18.35 anmeldte en opmærksom, lokal kvinde, at hun under hundeluftning pludselig hørte en vinkelsliber blive startet i området ved kirken. Hun undersøgte lyden nærmere og kunne se en mand bruge en vinkelsliber mod låsen i døren ind til skuret ved kirken. Hun kontaktede kirkens personale, som ikke havde kendskab til den pågældende aktivitet, hvorefter hun alarmerede politiet.
Under observation mod stedet indtil politiets ankomst kom pludselig endnu en mand, som forsøgte at aflede hende opmærksomhed fra manden med vinkelsliberen. Kort efter flygtede begge mænd fra stedet på en knallert.

Politiet kunne efterfølgende konstatere, at en dør til skuret var blevet opbrudt. Der var uklar, om der var blevet stjålet noget fra stedet, men i nærheden fandt politiet dog en motorbør efterladt, og som formentlig var forsøgt stjålet fra stedet. Senere fik politiet oplysninger fra kirkens personale om, at en kabeltromler også var stjålet fra stedet, men det lykkedes umiddelbart ikke at finde nogen af de to mænd på knallerten.

Kl. 20.54 fik politiet en henvendelse fra kirkens personale om, at den omhandlede kabeltromle var fundet efterladt på Bogøvej, hvor en mand også blev tilbageholdt som mistænkt i sagen.

Politiet kørte straks til stedet og foretog anholdelse af en 26-årig mand fra Roskilde, idet signalementet af ham passede på hundelufterens beskrivelse af manden med vinkelsliberen. Den nu anholdte mand var i besiddelse af en pose, hvori politiet fandt bl.a. en vinkelsliber blandt meget forskelligt værktøj.

Den anholdte blev sammen med de beslaglagte genstande i posen bragt til politistationen i Roskilde, hvor han blev sigtet for indbrud i skuret sammen med den anden og p.t. ukendt mand, som han var flygtet fra stedet sammen med.
Den 26-årige blev løsladt efter afhøring til sagen, som nu efterforskes videre i et forsøg på at få identificeret den anden mistænkte mand ved indbruddet.

Narkokørsel – Roskildevej, Ll. Grandløse, Holbæk

Kl. 20.10 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 29-årig mand fra Greve for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Efter anholdelse fandt politiet ham i besiddelse af 21 gram kokain og godt 16 gram hash, som han fik beslaglagt i forbindelse med en sigtelse for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.
Den 29-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Tyveri af robotplæneklippere – Industrivej, Roskilde

Kl. 08.47 anmeldte personalet fra byggemarkedet Silvan, at der manglede en del robotplæneklippere, som var blevet stjålet i løbet af søndagen i byggemarkedet i åbningstiden.
Politiet fik sammen med personalet klarlagt, at tyveriet var sket søndag i tidsrummet kl. ca. 10.40 – 11.40, hvor en mand på en kundevogn havde kørt 15 robotplæneklippere ud på bagsiden af byggemarkedet. Her var der klippet et hul i hegnet ind til nabogrunden, hvortil de stjålne robotplæneklippere formodes at være båret til og læsset på et køretøj.
Tyveriet efterforskes nu ud fra diverse overvågningsmateriale i et forsøg på at få identificeret den mandlige tyv.

Politiet vil samtidig opfordre til at være påpasselig, såfremt man får tilbudt en robotplæneklipper billigt til salg f.eks. via online salgssteder. Få dokumenteret sælgerens legale adgang til robotplæneklipperen ved at spørge efter f.eks. kvittering for købet, og i tilfælde af en handel kan MobilePay være en metode til at være sikker på sælgerens identitet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger om tyveriet eller kendskab til nogen med et større parti robotplæneklippere til salg.

Færdselsuheld – Maglegårdsvej, Roskilde

Kl. 15.09 rykkede politiet ud for at undersøge omstændighederne nærmere i anledning af et sammenstød mellem to bilister på Maglegårdsvej. Ingen af parterne var kommet til skade ved uheldet.
En 27-årig mand fra Slagelse var i en personbil kørt i vestlig retning ad en udkørsel fra en firmaadresse og havde til hensigt at svinge til venstre ad Maglegårdsvej mod syd. I forbindelse med udkørslen og svingningen ad Maglegårdsvej mod syd stødte han sammen med en anden personbil, som en 49-årig kvinde fra Køge førte ad Maglegårdsvej mod syd.

Begge biler fik mindre skader som følge af sammenstødet, som politiet har optaget om ud fra en mistanke om, at færdselslovens vigepligtsbestemmelser kan være overtrådt.

Brand – Lysalleen, Roskilde

Kl 17.18 indløb der anmeldelse om brand i et køkken i en etageejendom. Flere personer var kommet løbende ud af bygningen og råbt, at der var brand, og det havde fået en forbipasserende kvinde til at ringe 112. Da brandvæsnet ankom til stedet, kunne de konstatere, at der ikke længere var ild i noget og at der ikke var sket skader på bygningen. Men en kvinde havde varmet noget olie i en gryde, og da hun havde taget låget af, var olien brudt i brand.

Narkopåvirket bilist – Roskildevej, Ringsted

Kl 19.48 standsede en patrulje en personbil, da der var mistanke om, at føreren var påvirket af euforiserende stoffer. En narkometertest gav udslag for, at den 20-årige mand fra Ringsted var påvirket af kokain. En visitation af manden viste desuden, at han var i besiddelse af ca 2 gram hash.

Røveri på gaden – Præstemarksvej, Roskilde

Kl 05.22 anmeldte en 19-årig mand, at han var blevet udsat for røveri, da han var kommet gående på vejen. To mænd slog ham i hovedet og stak af med en pizza, han netop havde købt, og med hans cigaretter. De to mænd beskrives som 17-18 år og cirka 180 cm høje. Den ene var i sort hættetrøje og den anden i en beige Nike-hættetrøje. Trods søgning med hund, lykkedes det ikke politiet at finde de to mænd i området. Politiet hører gerne fra folk, der trods det tidlige tidspunkt, måtte have set de to mænd i nærheden.

Indbrud i Perioden

Erhvervsparken, Gadstrup
Skovvej, Havdrup
Svenstrupvang, Havdrup
Bygaden, Jyllinge
Uglebjergvej, Roskilde (forsøg)
Kongemarksvej, Svogerslev, Roskilde
Østervænget, Vindinge, Roskilde (forsøg)
Bymarken, Roskilde (forsøg)
Isafjords Alle, Himmelev, Roskilde