Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet 2022/04/27 til 2022/05/10.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Færdselsuheld – Frederiksborgvej, Gundsømagle, Roskilde

Kl. 12.33 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til et færdselsuheld, idet to motorcykler var stødt sammen, så begge førere var væltet.Det viste sig, at en 58-årig mand fra Hillerød kørte ad Frederiksborgvej mod syd på en veteranmotorcykel. Han fulgtes med en 57-årig mand fra Fredensborg, der kørte lige bag den 58-årige i samme retning og også på en veteranmotorcykel.

Pludselig skete der et teknisk problem med motoren på den 58-åriges motorcykel, hvis baghjul blokerede, så hans hastighed blev hurtigt og væsentligt nedsat. Den uventede hastighedsnedsættelse opdagede den 57-årige for sent, så han påkørte den bageste del af den 58-åriges motorcykel, så de begge væltede.

Den 57-årige blev kørt til check på skadestuen, men var sluppet med diverse knubs som følge af sammenstødet, som den 58-årige slap uskadt fra. Begge parter anvendte styrthjelm under kørslen, og politiet registrerede omstændighederne ved sammenstødet.

Færdselsuheld – Hovedgaden / Ørstedvej, Havdrup – Solrød

Kl. 11.55 fik politiet melding om, at to motorcyklister var forulykket i krydset Hovedgade – Ørstedvej, så en ambulance var sendt til stedet. Det viste sig, at to motorcyklister på 23 år fra hhv. Gadstrup og Herfølge var fulgtes ad under kørsel ad Hovedgaden mod syd. Den 23-årige fra Gadstrup var forrest, og da begge i krydset ved Ørstedvej skulle svinge til højre, nåede den 23-årige fra Herfølge ikke at bremse tilstrækkeligt ned.

Han påkørte derfor motorcyklen foran, så begge væltede. Den 23-årige fra Gadstrup blev kørt til kontrol på skadestuen i ambulancen, men begge var sluppet fra sammenstødet med diverse knubs. Politiet registrerede blot parterne og omstændigheder ved sammenstødet.

Kom og få en snak med politiet – Roskilde

Nærpolitiet vil i dag være til stede i Lammegade og Æblehaven/Rønnebærparken i Roskilde i dag, hvor borgerne kan komme og få en snak med politifolkene. De vil være i Lammegade 12.30-14.30 og i Æblehaven og Rønnebærparken kl 16.00-17.00

Vold ved retten – Ved Ringen, Roskilde

Kl. 11.00 opstod tumult i forhallen ved Retten i Roskilde i forbindelse med afviklingen af en straffesag. Flere personer var mødt op i retten i forbindelse med afgivelse af vidneforklaring i en sag om kvalificeret vold, og i en pause stødte en større gruppe mænd sammen i et voldeligt optrin. Flere patruljer kørte til retten, men da havde flere af de implicerede parter forladt stedet.

Politiets indsatsleder og flere patruljer, herunder hundepatruljer, blev ved retten, for at sørge for at ro og orden. Retsmødet blev aflyst resten af dagen grundet optøjerne. Politiet optog rapport om vold i forbindelse med episoden, hvor en mand i 50′;erne fra Albertslund fik en overfladisk skade i ansigtet under tumulten. Politiet efterforsker nu sagen og indhenter overvågning fra retten til brug for at belyse omstændighederne og afklare, om nogen kan sigtes i den forbindelse.

Narkobilist gjorde opmærksom på sig selv – Køgevej, Roskilde

kl. 01.05 kørte en hundepatrulje på Køgevej i Roskilde, da de i krydset Søndre Ringvej/Østreringvej mødte en modkørende bilist, som var på vej ud af byen. Bilisten holdt stille ud for hundepatruljen, hvor han gassede op og råbte noget ud af vinduet, før han kørte fra stedet i friskt tempo.

Hundepatrulje tændte for blinket og vendte rundt efter den opmærksomhedskrævende bilist. I krydset Køgevej/Roskildevænget foretog bilisten en u-vending overfor rødt lys og kørte tilbage i samme retning han kom fra. Han fortsatte overfor rødt lys i krydset ved Søndre Ringvej, hvor han svingede til venstre. Da bilisten nåede Ringstedvej kørte han mod nord ad Ringstedgade, hvor patruljen stoppede og anholdt en 37-årig mand fra Kirke-Hyllinge, som kørte bil i narkopåvirket tilstand. Han blev sigtet for narkokørsel, for ikke at stoppe for politiet, og for at køre over for rødt lys.

Den anholdte mand blev visiteret og bilen blev ransaget, hvor betjentene gjorde et bemærkelsesværdigt fund. I bilen lå et luftgevær, en luftpistol, en økse, en ulovlig kniv, to løsskudpatroner og 9,12 gram amfetamin, 4,66 gram ketamin og en lille klump hash. Han blev sigtet for at overtræde våbenloven og lov om euforiserende stoffer. Luftgevær og luftpistolen kunne han lovligt besidde. De øvrige våben og stofferne blev beslaglagt til sagen. Den 37-årige havde et femcifret kontantbeløb på sig, og da han skyldte penge til det offentlige, blev en stor del af pengene beslaglagt, som inddrivelse af gæld. Den 37-årige fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt.

Dagen efter kl. 01.13 mødte politiet igen den 37-årige mand, som nu kørte bil i påvirket tilstand på Havnevej i Holbæk. Han blev igen anholdt og fik udtaget en blodprøve. Politiet fandt ikke yderligere ulovligt i den forbindelse. Nu afventes resultatet af begge blodprøver, hvorefter den sigtede vil høre mere i sine mange sager. Der nedlægges påstand om frakendelse af kørekortet, og den 37-årige blev vejledt om, at politiet kan beslaglægge hans bil, hvis han igen kører påvirket.

Bortvisning af uønsket mand – Ørslev Gade, Ørslev, Ringsted / Vindeboder, Roskilde

Kl. 06.44 lørdag morgen bad personalet i et supermarked om assistance fra politiet til at bortvise en forvirret og måske uligevægtig mand. Han var uønsket i supermarkedet og ville ikke forlade butikken trods personalets opfordring herom.

Politiet fik på stedet kontakt til en måske uligevægtig, men opfarende, 62-årig mand fra Ringsted, som blev frihedsberøvet, da politiet vurderede, at han ikke ville være i stand til at færdes og tage vare på sig selv uden at være til ulempe for andre.

Den 62-årige blev medtaget til politistationen i Roskilde, hvor en læge efter en undersøgelse vurderede, at den 62-årige skulle på skadestuen til behandling for en skade på en arm, hvorfor den 62-årige blev bragt dertil til fornøden behandling.

Kl. ca. 14.00 ønskede personalet på skadestuen hjælp fra politiet, idet den 62-årige var blevet tilbudt behandling på et andet hospital for sin skade på armen, men han nægtede at lade sig overflytte til et andet sygehus. Personalet ønskede derfor hjælp til at få manden væk fra sygehuset, hvorfor politiet nu valgte at køre manden til Roskilde togstation, så han kunne tage toget retur til Ringsted.

Efterfølgende hørte politiet ikke yderligere fra eller om den 62-årige, der ikke blev sigtet for noget i anledning af sin adfærd.

Kl. 20.47 fik politiet en henvendelse fra personalet på en restaurant på Vindeboder, Roskilde, om en mand, der chikanerede og forstyrrede øvrige gæster, idet han uden varsel satte ved andres borde og i øvrigt ikke ville forlade stedet trods personalets opfordringer herom.

Politiet rykkede ud til restauranten og kunne kort efter konstatere, at den 62-årige mand fra Ringsted nu havde været årsagen til uroen på stedet. Den 62-årige ville gerne indlægges på et hospital, men den lægefaglige vurdering var, at han fortsat havde behov for behandling af skaden på sin arm, så han blev i en ambulance bragt til skadestuen i Holbæk. Her ønskede han tilsyneladende ikke at blive behandlet, så han skabte så meget uro på stedet, at politiet igen måtte tage sig af den 62-årige, der blev bortvist. Han vendte kort efter tilbage, så politiet vurderede, at han skulle frihedsberøves for at få skabt ro i området.

Efter nogle timer i politiets varetægt på politistationen i Roskilde blev den 62-årige løsladt, men var ikke blevet sigtet for noget i anledning af sin adfærd både i Roskilde og i Holbæk i løbet af aftenen og først på natten.

Spirituskørsel i frakendelsestiden – Københavnsvej, Roskilde

Kl. 00.22 anholdt og sigtede politiet en 54-årig mand fra Jyllinge for spirituskørsel og kørsel i frakendelsestiden i en personbil, som han førte ad Københavnsvej. Førerretten havde han mistet i tre år i foråret 2022 i forbindelse med en anden sag om spirituskørsel.
Den 54-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol, og han vil høre nærmere, når analyseerklæringen foreligger.

Narkokørsel – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 03.17 blev en 20-årig mand fra Albertslund anholdt og sigtet for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, efter at en narkometertest havde indikeret, at han formentlig var påvirket af cannabis under kørslen.

Den 20-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Spirituskørsel – Kong Magnus Vej, Roskilde

Kl. 04.47 sigtede politiet en 18-årig mand fra Tureby for spirituskørsel, efter at en personbil havde forsøgt at stikke af fra politiet og var blevet ført ind på en parkeringsplads på Kong Magnus Vej. Her var flere personer løbet fra køretøjet, men politiet fik ved hjælp af politihunde fundet frem til personer fra bilen, som den 18-årige kunne mistænkes for at have ført i spirituspåvirket tilstand.

I forbindelse med en kortvarig anholdelse fik den 18-årige udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Den 18-årige var dog ikke indforstået med at blive sigtet for spirituskørsel og nægtede sig derfor skyldig i sigtelsen.

Narkokørsel – Sankt Hans Gade, Roskilde

Kl. 17.45 anholdt og sigtede politiet en 43-årig mand fra Roskilde for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han var mistænkt for at være påvirket af cannabis under kørslen og fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer inden sin løsladelse.

Mænd forsøgte at sælge ure – Københavnsvej, Roskilde

Kl. 13.24 anmeldte en 31-årig mand, at han ved et supermarked og en tankstation var blevet kontaktet af to udenlandske mænd, der ville sælge ham nogle ure. Det havde han afslået og konfronteret de to mænd med, at der formentlig var tale om uægte varer.

De to udenlandske mænd, der var kommet til stedet i en mindre personbil på italienske nummerplader, havde herefter spurgt om vej til København og var straks efter kørt væk fra stedet, men i modsat retning end mod København.

Politiet vil advare mod at købe produkter af forskellig slags, som bliver tilbudt uden for egentlige handelssteder. Det kan være svært at kontrollere ægtheden af den solgte vare, ligesom muligheden for eventuel reklamation i tilfælde af fejl eller mangler vil være meget minimal, når sælgeren er forsvundet.

To færdselsuheld samme sted – Schmeltz Plads, Roskilde

Kl. 14.17 rykkede politiet ud til ikke mindre end to færdselsuheld stort set samme sted på Schmeltz Plads.

Ingen var kommet til skade ved nogen af uheldene, hvoraf det første skete, da en 74-årig mand fra Roskilde i sin personbil ville køre frem over vigelinjen fra en parkeringsplads og svinge til venstre for at køre videre ad Schmeltz Plads mod vest.

Samtidig kom en 85-årig mand fra Jyllinge kørende i en personbil ad Schmeltz Plads mod vest, så den 74-årige ramte med sin bil ind i venstre side på den 85-åriges bil.

Begge parter standsede kortvarigt, men den 85-årige ville efterfølgende køre sin bil fremad og væk fra vejen ind på parkeringspladsen ved siden af grillen.

Han fik af ukendte årsager sat bilen i bakgear og bakkede ind i en 77-årig kvinde fra Roskilde, som i en personbil var standset og afventede fri passage uden om de to andre bilister, der var stødt sammen.

Politiet har nu optaget rapport om uheldene, idet færdselsloven formentlig kan være overtrådt i forbindelse med det første sammenstød.

Telefonbedrager gennemskuet – Roskilde

Kl. 21.23 ønskede en 87-årig kvinde fra Roskilde at informere politiet om, at en mand få minutter tidligere havde kontaktet hende telefonisk. Den fremmede mand havde oplyst at ringe fra Rigspolitiet, hvilket havde undret den 87-årige, at nogen fra Rigspolitiet kontaktede hende så sent.

Manden i telefonen ville have afklaret hos den 87-årige, hvorvidt hun havde optaget et forbrugslån, som han kunne tilbyde sin hjælp.
Den 87-årige benægtede at have optaget et lån og afbrød kort efter samtalen, fordi hun for nogle måneder siden var blevet fuppet på tilsvarende vis. Dengang var hun blevet fuppet til at udlevere sit dankort til en falsk bankmand, der dukkede op på hendes bopæl, og som havde misbrugt det til hævning af kontanter.

Da hjemmehjælperen kom på besøg, underrettede den 87-årige hjemmehjælpen om opringningen, så hjemmeplejen kunne advare andre klienter om risikoen herfor.

Anholdelse – Indbrud i kælderrum – Gyvelvej, Roskilde

Kl. 03.46 anmeldte en årvågen, 57-årig kvinde, at en mand var i færd med at bryde en kælderdør op i en af opgangene i beboelsesejendommene på Gyvelvej.

Flere patruljer blev sendt til området, hvor politiet få minutter senere fik kontakt til den mistænkte, som var en 35-årig mand fra Roskilde.
Han blev anholdt og blev ved visitationen fundet forskelligt indbrudsværktøj, handsker og en lommelygte. Ved en umiddelbart undersøgelse fandt politiet frem til fire døre, som den anholdte kunne mistænkes for at have opbrudt med det værktøj, han var i besiddelse af.

Den 35-årige anholdt blev kørt til politistationen i Roskilde, hvor han i løbet af onsdag formiddag vil blive afhørt til sagerne om forsøg på indbrud i kælderen i beboelsesejendommen på Gyvelvej. Når afhøringen er foretaget, vil politiet kigge nærmere på sagen for at afgøre, hvorvidt han skal løslades og senere stilles til ansvar for de ulovlige handlinger.

Arbejdsulykke – Godtfreds Høje, Gevninge, Roskilde – Lejre

Kl. 10.22 slog arbejdskollegaer til en 40-årig mand fra Greve alarm, idet den 40-årige var kommet til skade i forbindelse med sit arbejde på en byggeplads. Det viste sig, at den 40-årige havde pådraget sig behandlingskrævende skader i hovedet, så den tilskadekomne blev i den tilkaldte ambulance kørt på skadestuen til undersøgelse og fornøden behandling.

Politiet fik klarlagt, at den tilskadekomne var faldet to-tre meter ned fra en stige og var landet på et betongulv, hvorved han havde pådraget sig skaderne. Arbejdstilsynet blev tilkaldt til stedet for at foretage sine undersøgelser, så Arbejdstilsynet senere kan udarbejde en erklæring til brug for politiet, så det kan afgøres, om nogen kan drages til ansvar for ulykken.

Det var bare polterabend – Motelvej, Roskilde

Kl. 10.41 anmeldte en årvågen, 55-årig kvinde via alarmcentralen, at hun på Motelvej havde set to maskerede mænd bagbinde og putte en pose over hovedet på en tredje mand. Sidstnævnte var efterfølgende blevet anbragt i et køretøj, som kort efter kørte i retning mod Køgevej, hvor bilen sidst blev set af anmelderen. Politiet satte kursen mod området for at lede efter bilen, hvis nummerplade anmelderen havde aflæst.

Få minutter senere lykkedes det politiet at få kontakt til det omhandlede køretøj, hvori politiet fandt en mand bagbundet og med bind for øjnene på bagsædet. Føreren var en 24-årig mand fra Roskilde, som oplyste at have en god relation til den bagbundne mand.
Bagsædepassageren i bilen var en 27-årig mand fra Kirke-Såby, som måske ikke helt frivilligt, men dog med accept af sin tilstand, befandt sig i bilen, idet hele optrinet var et led i et polterabend-arrangement til ære for netop den 27-årige. Politiet fandt således ikke grundlag for at foretage videre og ønskede de pågældende en god dag.

Færdselsuheld – Holbækmotorvejen, Roskilde

Kl. 11.30 rykkede politiet ud til et færdselsuheld, idet en bilist var standset inde på en rapsmark ved siden af motorvejens vestgående spor.
Det viste sig, at en 78-årig mand fra Hvidovre under kørsel i vestlig retning i sin personbil formentlig havde fået et ildebefindende, så han var kørt via nødsporet ud på rapsmarken, hvor bilen standsede. En skiltevogn afspærrede uheldsstedet kortvarigt.

Den 78-årige blev kørt kontrol på skadestuen i Holbæk, selv om han ikke havde pådraget sig egentlige skader som følge af uheldet. Ingen øvrige trafikanter var involveret, så politiet afmærkede blot mandens bil med politistrimmel og registrerede omstændighederne ved uheldet.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Kristianslund, Roskilde

Kl. 12.17 rykkede politiet ud til endnu et færdselsuheld, idet en bil og en knallert var stødt sammen i et kryds i bebyggelsen Kristianslund. Ingen af parterne var kommet til skade ved sammenstødet, der var sket, efter at en 65-årig mand fra Roskilde var kørt på en knallert ad Kristianslund mod vest. I forbindelse med en svingning til højre kørte han ind i venstre side på en personbil, som en 29-årige mand fra Roskilde havde ført i sydlig retning og var standset i krydset, hvor den 65-årige svingede.

Ved sammenstødet væltede den 65-årige på sin knallert, men slap uden behandlingskrævende skader. Han slap dog ikke for en tur på sygehuset, idet politiet kunne konstatere, at han var påvirket af spiritus under kørslen. Han blev derfor sigtet for spirituskørsel og fik på sygehuset i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Endvidere måtte den 65-årige slet ikke være fører af sin knallert, idet politiet tidligere havde inddraget hans førerret til denne type køretøj.

Bilisten slap også uskadt fra sammenstødet, og den 65-årige kan forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen fra den udtagne blodprøve foreligger.

Brand i blade bredte sig – Motelvej, Roskilde

Kl. 19.22 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i området ved et skur, hvor politiet efterfølgende kunne konstatere, at også nogle paller var brudt i brand.

På stedet traf politiet tre drenge på 10, 10 og 11 år fra Roskilde, som kunne mistænkes for at have en rolle i forbindelse med brandens opstart. De oplyste at have sat ild til nogle blade, men ilden havde utilsigtet bredt sig til nogle paller, der udbrændte, så der kom mindre skader på et nærliggende skur.

Politiet fik tilkaldt de sociale myndigheder i forbindelse med afhøringen af de tre drenge om branden. Ingen af dem kunne sigtes for en overtrædelse af beredskabslovgivningen efter uforsigtighed med ilden i bladene, idet alle tre drenge er under den kriminelle lavalder på 15 år og derfor ikke kan sigtes.

Spirituskørsel – Darupvej, Roskilde

Kl. 01.02 anholdt og sigtede politiet en 45-årig mand fra Tjekkiet for spirituskørsel i en dansk registreret personbil, efter at han var kørt ad Darupvej ud for skaterbanen. En anden bilist havde mistænkt ham for at være spirituspåvirket og derfor anmeldt kørslen til politiet.
Den 45-årige fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og vil få sin sag afgjort, når analyseerklæringen foreligger.

Indbrud i perioden

Frederiksborgvej, Roskilde
Guldborgvej, Veddelev, Roskilde

Foto: ABW