Fra tirsdag den 5. juli og hele sommerferien frem til d. 14. august kan man hoppe på VisitFjordlandets gratis sightseeing-bus og gå på opdagelse i Fjordlandets mange oplevelser.

Pressefoto Fjordlandets Sightseeing-bus

Fra tirsdag til søndag i uge 27 til 33 er det gratis at stige på Fjordlandets sightseeing-bus, som kører rundt til mange spændende oplevelser hele ferien. Der tilbydes to forskellige temaruter som er: Øl-, rock- & vikingeruten (Stop ved: Vikingeskibsmuseet, Domkirken, Musicon og RAGNAROCK, Sagnlandet Lejre, Lejre Museum, Herslev Bryghus.)

Kunst-, fjordliv- & eventyrruten (Stop ved: Willumsens Museum, Frederikssund Museum, Selsø Slot, Egholm Museum, Hansen Is, Jægerspris Slot)
Bussen afgår fra overnatningssteder i Roskilde og fra Frederikssund Station, og gør det nemt og mere bæredygtigt for besøgende at komme rundt til de mange spændende kultur- og naturoplevelser, som Fjordlandet har at byde på.

Udviklingschef i Destination Fjordlandet, Elaheh Peyman Granov, fortæller: ”Vi glæder os rigtig meget til, at vores bus endnu engang kommer ud på Fjordlandets landeveje og håber, at mange vil benytte sig af det gratis tilbud, som gør det endnu nemmere at komme rundt til vores mange fantastiske attraktioner og nyde vores unikke natur. Det kan nemlig virke besværligt for turister at rejse ud af fx. Roskilde til Hornsherred efter oplevelser, hvis de ikke har en bil til rådighed, så nu tester vi, om denne mere bæredygtige transportløsning kan bringe endnu flere gæster hos attraktionerne i vores område.”

170 km2 nationalpark
Busruterne er også en indgang til Fjordlandets egen 170 km2 nationalpark – Nationalpark Skjoldungernes Land. Ved de fleste stop er der mulighed for at gå på opdagelse i naturen. Fx kan man begive sig ud på eventyr på Skjoldungestien, mærke historiens vingesus ved kultursporene i Lejre eller tage en dukkert i Roskilde Fjord.

Læs mere om ruterne og se køreplanen på www.visitfjordlandet.dk/bus