Hvis du er fra Roskilde, kan du sagtens være lidt stolt over en række af de bedste danske sportsudøvere er fra vores by. Nedenfor kan du læse om en fodboldspiller, to Formel 1-kørere, en cykelrytter og en badmintonspiller, som alle sammen er fra Roskilde og har gjort byen stolt.

Kevin Magnussen Er Muligvis Den Mest Kendte Roskilde Sportsudøver

En af de mest berømte danskere på spillesider som www.comeon.com er Kevin Magnussen. Den verdensberømte Formel 1-kører blev født i byen den 5. oktober 1992. Han er søn af Jan Magnussen, som selv har dystet i Formel 1. Farmand Magnussen har også vundet Le Mans fire gange. Ligesom Kevin blev Jan Ellegaard Magnussen født i Roskilde

Jesper Christiansen er fra Ringsborg

Den tidligere FCK-målmand Jesper Ringsborg Christiansen blev født i Roskilde den 24. april 1978. Han startede i Borup IF og spillede også i Ringsted IF i sin ungdom. Jesper Christiansen var forbi mange forskellige fodboldklubber, før han endte i FC København, hvor han for alvor slog igennem.

Blandt andet stod Christiansen på mål for OB imellem 1998 og 2000. Derefter skifede han til Rangers i Skotland, hvor han også blev lejet ud til Vejle BK og VfL Wolsfburg. I 2004 var han en enkelt sæson i Viborg FF før han blev solgt til F. C. København. I den periode nåede han at spille 140 kampe i målet.

Der vandt Jesper Christiansen og resten af FC København Danmarksmesterskabet fire gange i 2003, 2004, 2006, og 2007. Det blev også til to pokaltitler i 2004 og 2009. Ligeledes kvalificerede de sig til Champions League i 2006 for den første gang i klubbens historien.

Christiansen arbejdede som målmandstræner i Fremad Amager frem til for nyligt. Dog valgte den tidligere FCK-stjerne at sige op da klubben blev solgt til energiselskabet Velkommen A/S. Det selskab er tidligere blevet meldt for bedrageri og derfor valgte Roskildemanden at forlade klubben. Nu til dags vides det ikke helt præcist hvad Christiansen arbejder på med sin fremtid. Man kan da kun drømme om at han engang vil blive en del af det lokale fodboldhold.

Amalie Magelund Krogh Vandt EM-bronze

Den danske badmintonspiller Amalie Magelund Krogh er født i Roskilde. Den unge talentfulde badmintonspiller vandt bronze ved EM i badminton i Madrid i april 2022. Derfor bliver det spændende at følge hendes fremtid. Blandt andet er der VM i badminton i august 2022.

Før vi går videre kan vi også fremhæve at Amalie ikke er den eneste dygtige badmintonspiller fra byen. Hendes navnesøster Irina Amalie Andersen er ligeledes dygtig til badminton. Hun vandt blandt andet EM-bronze ved juniormesterskabet tilbage i 2017.

Nicolaj Bo Larsen Gjorde Danmark Stolt

Der er naturligvis ikke kun nuværende sportsudøvere, som er født i Roskilde. Nicolaj Bo Larsen blev født i byen den 10. november 1971. Bo Larsen tog Danmark med storm, da han vandt en etape ved Giroen i Italien i 1996.

Desuden vandt Larsen det danske mesterskab i landevejsløb både i 1997 og 1999. Kort tid efter vandt den danske cykelrytter Fyn Rundt i 1999 og igen i 2001. Året efter indstillede han karrieren. Efter sit karrierestop som professionel cykelrytter arbejdede Nicolaj Bo Larsen blandt andet som politiassistent i narkosektionen hos Københavns Politi.

sider2022