Artiklen er sponseret

Langt de fleste mennesker har hørt om eller måske endda selv oplevet at være plaget af tilstanden kaldet bihulebetændelse. 

Dette er en smertefuld tilstand, der særligt rammer personer, der er generet af forkølelse eller lignende, mens det for andre kan udvikle sig til en decideret kronisk tilstand. 

Men hvad indebærer bihulebetændelse mere præcist, og hvilke symptomer skal man være opmærksom på for at få behandlet generne så hurtigt som muligt?

Dette vil du kunne læse mere om i følgende skriv. 

Hvad er bihulebetændelse?

I vores ansigt finder man fire hulrum lokaliseret omkring næsen, panden og kæben. 

Fra disse bihuler skal der gerne være fuld ventilation. Der skal med andre ord kunne passere luft og væske til og fra hulrummene, uden at disse bliver stoppet til. 

Bliver bihulerne dog tilstoppede, vil der opstå risiko for en smertefuld betændelsestilstand, der enten kan have viral eller bakteriel karakter.

For at betændelsestilstanden kan aftage, er der behov for ventilation fra bihulerne. Uden ventilation vil der opstå en smertefuld trykkende fornemmelse i hulrummene, der kan skabe store gener for den påvirkede. 

Hvordan opstår bihulebetændelse?

Som nævnt opstår denne smertefulde tilstand som følge af en forkølelse. 

Ved forkølelse vil immunforsvaret være svækket, og der vil dermed være risiko for, at diverse virusinfektioner kan skabe gener.

Mange gange går betændelsestilstanden i sig selv igen på samme måde, som når en forkølelse går over. 

Dog kan der forekomme symptomer på kronisk bihulebetændelse. Dette forekommer for omkring 4% af befolkningen og skaber store gener her. 

Betændelsestilstanden vil nemlig komme til udtryk som hævelse ved hulrummene, der kan presse på de omkringliggende nerver, som eksempelvis hovedpinenerven. 

Der vil her være tale om smerter, der går fra hulrummene til andre dele af ansigtet og hovedet, og som ligeledes kan skabe svimmelhedsproblemer. 

Symptomer på tilstanden 

Nogle symptomer, som man med fordel kan være opmærksom på ved bihulebetændelse, er følgende:

  • Hyppige tilfælde af hovedpine og endda migræne.
  • Svimmelhed som følge af dunkende smerte i området omkring bihulerne. 
  • Tendens til feber og løbende næse.

Da bihulebetændelse kan være en særdeles smertefuld tilstand, er det vigtigt at være opmærksom på symptombilledet, for at kunne søge behandling for tilstanden.

Der findes flere forskellige former for behandling og i blandt disse osteopati. 

Behandling af betændelse i bihulerne

Der kan være mange fordele ved at søge behandling for bihulebetændelse. Enten for at undgå at tilstanden bliver kronisk eller for at behandle de kroniske symptomer. 

Ved osteopati vil der være tale om en behandlingsform, der tager udgangspunkt i at finde frem til årsagen til problemet og symptomerne. 

Der kan her være tale om systemer i kroppen, der ikke fungerer optimalt og som er med til at skabe betingelser for hulrummene, der tillader at infektioner kan indtage området. 

Ved en osteopatisk behandling vil disse systemer kunne korrigeres manuelt, og forudsætningerne vil blive skabt for at komme betændelsestilstanden til livs. 

Forebyggelse af tilstanden 

Udover osteopatisk behandling vil man også selv aktivt kunne gøre en indsats for at forebygge betændelsestilstande ved bihulerne. 

Der vil her være tale om at drikke rigeligt med væske, indtage de nødvendige vitaminer, opnå en regulær søvnrytme etc. 

Dette skal alt sammen til for at sikre et så sundt og velfungerende immunsystem som muligt.

Der kan være mange fordele ved at søge behandling for bihulebetændelse. Enten for at undgå at tilstanden bliver kronisk eller for at behandle de kroniske symptomer.  Pressefoto

Sider2022