Artiklen er sponseret

Asiatisk madlavning har vundet en plads i mange danskeres hjerter – og munde. Er du fan af det vietnamesiske, thailandske eller japanske køkken? Eller vil du åbne op for et helt nyt kapitel i din madlavningsbog?

I denne artikel kan du få flere idéer til autentiske retter, hvis du er i humør til at gå på opdagelse eller mangler idéer til, hvad du kan servere for familien eller forkæle dig selv med – uanset om det er til aftensmaden eller hygge.

Indbydende retter til middagen
Sushi, som er den japanske nationalret, er også noget af det, som mange har taget til sig fra det asiatiske køkken.

Ris og nudler har en stor plads og gør sig godt som tilbehør til eksempelvis fisk, som ofte bliver tilberedt, når man begiver sig ud i madlavningen. Du kan også lave forskellige wokretter med inspiration fra Asien, krydrede supper eller prøve lykkekager, som man ofte bliver præsenteret for på film. Og måske vil du prøve stegt and, lave dine egne forårsruller, indbagte rejer eller pad thai.

Mynte, koriander og citrongræs er nogle af de krydderurter, som tilføjer ekstra smag til opskrifterne. Er du ikke så hjemmevant i disse, så prøv dig frem, til det smager godt.

Til den søde tand
Som dessert eller bare fordi kan du bevæge dig over i de mere sødlige smage. Der er fx mange frugter som lychee kærlighedsfrugt. Hvis du vil prøve at smage på eventyret, så kan du prøve kærlighedsfrugten; klik her.

Japanske sodavand er også blevet populært blandt andet gennem sociale medier. Det betyder, at produkterne også er sat på hylderne, så hvorfor ikke prøve at skifte colaen ud med det? Sodavandene er anderledes i designet, og der findes mange forskellige smage – hvilken er din favorit?

Det er måske mest Storbritannien, man forbinder med vaskeægte tedrikkere. Mange danskere drikker også te, og det virker til, at Bubble tea trenden har væltet flere omkuld her i landet. Bubble tea kommer fra Taiwan og er originalt lavet på en kold base af sort- eller grøn te, som mikses med juice, frugtsirup og/ eller mælk. Der er nærmest ingen grænser for hvilken smag, som du kan få din te i. Når man drikker bubble tea, drikkes det af et bredt sugerør, som gør det muligt at suge boblerne op sammen med te blandingen.

Der er altså ikke tvivl om, at der er mange forskellige smage og retter at begive sig ud i. Også for dem, som efterhånden har klemt en sushi eller to ned. Der er flere asiatiske restauranter, som popper op i byerne, hvor man kan få lov til at gå på opdagelse i en helt ny madkultur uden at rejse om på den anden side af Jorden – og så er der et utal af opskrifter, som du kan forsøge dig med i dit eget køkken. Lad dig inspirere af det store udvalg, og find måske kærligheden til et helt nyt univers, hvis du ikke før har haft fingrene i asiatisk mad. Så hvad venter du på? Måske du har en glæde for det asiatiske køkken, som du endnu ikke har opdaget?

 

Asiatisk madlavning har vundet en plads i mange danskeres hjerter – og munde. PR-foto