Der er gået godt et år siden sidste gang, at ansøgningerne til kvote 2 skulle indsendes, og det har været et år, hvor coronaen har fyldt hele verdensbilledet. Trods den nye hverdag og de mange begrænsninger, så har det ikke smittet af på de unges lyst til at uddanne sig:

“2.131 1. prioritetsansøgere har vi fået i år til kvote 2 – det er næsten 200 flere end sidste år. Det viser mig, at de unge tænker langsigtet, og til tiden efter corona også. De sætter sig ikke bare ned og lader stå til, de vælger at uddanne sig”, siger rektor for Absalon Camilla Wang.

Hun glæder sig over, at sygeplejerske- og bioanalytikeruddannelsen har fået flere ansøgninger end sidste år:

“Hvis der er fag, som der i den grad har været i fokus qua corona, så er det sundhedsuddannelserne. Sygeplejerskerne har stået i forreste linje og behandlet coronapatienterne, og bioanalytikerne har testet befolkningen. Jeg har været spændt på, om det har virket afskrækkende, men det er heldigvis ikke tilfældet. De unge kan heldigvis se en mening med de uddannelser, og derfor har vi oplevet en stigning i antallet af ansøgere”, siger Camilla Wang.

469 og 50 har søgt ind til henholdsvis sygeplejerskeuddannelsen og bioanalytikeruddannelsen, der sidste år fik 429 og 47 ansøgninger.

God start for ny uddannelse

Uddannelsen til sundhedsadministrativ koordinator, som erstatter den tidligere uddannelse til lægesekretær, er kommet rigtig godt fra start med 66 ansøgere.

“Det er altid spændende når man starter en ny uddannelse op. Der var stor interesse for uddannelsen ved vores online åbent hus,, og det har heldigvis resulteret i et stort antal ansøgere i kvote 2, og det er jeg rigtig glad for”, siger Camilla Wang.

Gerne flere pædagoger

Det er en stor bekymring på alle landets professionshøjskoler, at der ikke uddannes pædagoger nok. Pædagoguddannelsen holder status quo i kvote 2 på Absalon, men Camilla Wang mener, at der generelt skal sættes ind på at gøre uddannelsen mere attraktiv.

“Med udsigt til minimumsnormeringer og et markant større behov for pædagoger, er det vigtigt, at vi kan tiltrække flere motiverede og fagligt stærke ansøgere til pædagoguddannelsen”, siger Camilla Wang.

Læs mere her

Foto: ABW