I samarbejde med Passepartout Theatre Production og Roskilde Kommune præsenterer Roskilde Teater onsdag den 11. august forestillingen KING LEAR.

Shakespeares drama om den forfængelige King Lear, fortalt i en nonverbal, sprudlende, hjertekildende dukketeaterversion for hele familien. King Lear er gammel og skal dele sit rige mellem sine tre døtre. Det vil han gøre alt efter, hvor meget de elsker ham. Men hvordan måler man kærlighed i Lears verden?

Historien bliver fortalt af to bagere, som skal bage Lears fødselsdagskage. På en enkel og lattermild måde får de æltet, bagt, delt og serveret dramaet, så at børn helt ned til 6-årsalderen kan forstå.

Som i alle Shakespeares tragedier går det grueligt galt og Lear fatter først til sidst sin fejl … at kærligheden ikke kan prissættes.

Pressen skrev:

”Dukketeater i v-e-r-d-e-n-s-k-l-a-s-s-e.”
Line Dahl, Børn i Byen

”Dramatisk og rapt. En gennemført stringent, charmerende og dygtigt nonverbalt dukkespil, jeg er ikke i tvivl om, at børns nysgerrighed efter Shakespeare bliver vakt – på dukkespilsmaner.”
Kirsten Dahl, Teateravisen

Der er gratis adgang til forestillingen.

Forestillingen opføres med støtte fra Roskilde Kommunes pulje til kultur og Idrætsaktiviteter.

Roskilde Teater følger regeringens generelle retningslinjer for kulturarrangementer, hvorfor der vil være opsat bænke inden for et afgrænset areal. Tag gerne en pude, et tæppe eller egen stol med til at sidde på. Så er der plads til alle.

Spillested: Stændertorvet, 4000 Roskilde
Tidspunkt: onsdag d. 11. august 2021, kl. 16.00
Aldersgruppe: Fra 6 år og op
Dramatiker, forfatter: Shakespeare
Bearbejdelse: Jacques S. Matthiessen
Idé: Jacques S. Matthiessen
Instruktion: Jacques S Matthiessen
Medvirkende: Lene Hummelshøj og Christine Gaski
Musik: Fredrik Lundin
Scenografi og dukker: Rolf Søborg Hansen, Christian Q Clausen, Jacques S Matthiessen
Producent: Passepartout Theatre Production og HamletScenen
Varighed: 40 minutter

 

Foto: Søren Hasselgaard