Lad dagens sidste stråler lede jer vej ud på fjordens salte vand og få et unikt indblik i kunsten at sejle med råsejl.
Foto ABW

Vikingeskibsmuseets aftensejladser sejles i traditionelle, nordiske træbåde. Bådene er efterkommere af vikingernes skibe og repræsentere en fællesnordisk kulturarv, der kan føres 1000 år tilbage i historien. Alle deltagere om bord tager aktivt del i sejladsen, både med at ro båden ud og ind af Museumshavnen, og når der skal sættes sejl og trimmes tovværk.

Undervejs på sejladsen fortæller den erfarne skipper om Vikingeskibsmuseets arbejde med at bygge og sejle rekonstruktioner af vikingeskibe og om, hvad vi har lært om fortidens skibe ved at bidrage til at holde de traditionelle, nordiske bådtraditioner i live.

Sejlads i solnedgangen
Vejret er afgørende for, hvordan sejladsen forløber og hvor aftenturen går hen. Også dagens længde har betydning for aftensejladserne: Vi stævner ud fra Vikingeskibsmuseets havn ca. 3 1/2 time før solnedgang, så vi kan være tilbage i havnen inden det bliver mørkt. Afgangstiderne er derfor fastsat efter dagens længde og skifter – ligesom Fjordens udseende og stemningen på vandet – med årstiden.

Hvis vejr og vind er til det, planlægger vi at gå i land undervejs. Deltagerne er velkomne til at medbringe madpakker og aftenkaffe.

Glæd dig til den helt store sejladsoplevelse med årer, råsejl og duften af trætjære i næsen – og til at nyde den særlige stemning på vandet, når dag bliver til aften.

Køb billetter her

Bemærk:

  • Vigtigt: Af hensyn til sikkerheden skal alle deltagere kunne forstå dansk eller engelsk.
  • Vi forbeholder os ret til at aflyse, såfremt vi ikke kan gennemføre sejladsen, grundet for få tilmeldte eller vejret lægger hindringer i vejen.
  • Medbring varmt tøj.
  • Børn under 4 år kan desværre ikke deltage i sejladserne.
  • Billetten kan ikke refunderes med mindre sejladsen aflyses.
  • Billetgebyr refunderes ikke.
Sted: Vikingeskibsmuseet, Vindeboder 12, Roskilde
Dato: Tor. d. 18. juli 2024
Tid:, 18:05 – 21:35.
Pris: Entré: 585 kr for voksne og 400 kr for børn Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside