Glæd dig til en actionfyldt komedie om livet som turist, og om hvordan mødet med andre kan få både de bedste og de værste sider frem i os. Vi røres og udfordres. Don Gnu opfører danseforestillingen TOURIST torsdag d. 17. marts kl. 19.30 i Laboratoriet på Musicon.

Drømmer du også om paradiset? Ferieparadiset? Så tag med verdensmanden, backpackeren og charterturisten på deres livs rejse ind i en forunderlig verden af ferieønsker, drømme og mareridtsscenarier.

For noget går galt. Flyene er aflyst og lufthavnen lukker, og snart befinder de tre elskelige individer sig i en kaotisk kampzone om retten til smukke landskaber, swimmingpools eller croissant og cortado på fortovscaféen i Nice.

Med slap-stick komedie, tango og koreograferet slåskamp udstilles mennesket som både opfinder og ødelægger, skaber og nedriver. Det bliver så vildt, så voldsomt, at verden går under. Men verden fødes igen, og vi er i et tyst rum, hvor farcen og latteren træder i baggrunden.

Menneskets evolution portrætteres i dansen og der reflekteres over mødet med andre mennesker i en skrøbelig natur i en skrøbelig verden. Er det historien, der ridses op? Eller er det historien, som gentager sig efter katastrofen? På poetisk vis sætter denne del af forestillingen spørgsmålstegn ved menneskets forrang på jorden.

Til Alice Carreras velkomponerede musik balancerer danserne smukt gennem legende, aggressiv, poetisk og melankolsk rørende dans.

TURIST er anden forestilling i Don Gnus trilogi om det almindelige livs ualmindelige oplevelser.

”Der findes næppe noget andet danseteater i Danmark, der går så fandenivoldsk, fantasifuldt og energisprudlende til værks som Don Gnu” (6 stjerner, Aarhus Stiftstidende)

”Alle tre dansere brillerer med maskulin aggression, skrøbelig evolution og gedigen farce. Det lykkes Don Gnu at holde balancen mellem underholdning og refleksion uden at miste intensiteten og energien i forestillingen” (Josefine Brink Siem, Peripeti)

Billetter købes på www.roskildeteater.dk

Spillested: Laboratoriet, Rabalderstræde 10, Musicon, 4000 Roskilde
Tidspunkt: torsdag 17. marts kl. 19.30
Performance og koreografi: Petras Lisauskas, Mikolaj Karczewski, Kasper Buus/Jeppe Kaas Vad
Koncept og koreografi: Jannik Elkjær, Kristoffer Louis Andrup Pedersen
Dramaturgisk konsulent: Anja Høegh
Musik: Alice Carreri
Koncept, lys og video: Christoffer Brekne
Producent: Don Gnu
Varighed: 60 minutter uden pause

 

Foto: Emilie Theresa og Engedal Fotografi