Lokale ledere fra hele verden mødes i forbindelse med COP28 i december.

Foto ABW

Det er ikke kun staterne, der har potentiale for at løse verdens klimaudfordringer. Nu får lokale ledere også plads ved bordet ved FN’s klimatopmøde. Derfor deltager Roskildes borgmester i COP28 i Dubai.

Anledningen er et helt nyt forum: Local Climate Action Summit, som her skal samles for første gang. Tomas Breddam ser frem til at bidrage sammen med andre danske borgmestre og medbringer erfaringer fra Roskilde Kommune:

” Vi nedbringer helt konkret CO2-udledningen med lokale beslutninger om busser, affaldshåndtering, cykelstier, biodiversitet, muligheder for solceller og vindmøller – og selvfølgelig kommunens egen drift. Oven i det, så kan vi i dialogen med borgere og leverandører skubbe til handlekraften andre steder i samfundet. Jeg glæder mig til at bringe vores erfaringer ind i den samlede pulje af løsninger og omvendt få inspiration med hjem”, siger Tomas Breddam.

Local Climate Action Summit finder sted den 1. og 2. december. Interesserede kan læse mere om LCAS og hele klimatopmødet her.

Læs her.