Når man ser Roskilde Domkirke, bliver man betaget af bygningen med de høje tårne og mange smukke detaljer. Går man indenfor, bredes et enestående stykke danmarkshistorie ud for dig.

Kirken er intet mindre end 1000 år gammel og her ligger de kongelige kapeller, med 21 konger og 18 dronninger begravet. Der er ingen andre kirker i hele verden, som kan prale af dette, og i 1995 kom domkirken på UNESCOs liste over umistelig kulturarv.

Roskilde Domkirke rummer historier om dansk kultur og om samspillet mellem menneske og natur. Menneskene har bogstavelig talt levet af landskabets ressourcer, de har udnyttet alle naturens kræfter, og de har reelt ”bygget landet” af landskabet. Naturen har gennem sine materialer sat sit præg på Roskilde Domkirke.

Ud over gudstjenester, bryllupper, konfirmationer mv. bliver der afholdt mange andre arrangementer i Roskilde Domkirke. Blandt andet kan du høre sommerkoncerter, tage til ‘Onsdagsrefleksioner’ eller nyde en kaffe om sommeren i Konventgården. Du kan læse meget mere om Roskilde Domkirke lige her, og se kalenderen for de mange forskellige begivenheder m.m.

Dit Roskildes fotografer, Jesper Thode Larsen og Anne Beth Witte, besøgte Roskilde Domkirke en kold lørdag eftermiddag. Her tager vi dig med på en lille tur…