Pressefoto

Kvalitetssikringen af Roskildes nye svømmehal er nu så langt, at systemerne fra næste uge kan stress-testes med mennesker i bassinerne. Det forventes at tage 2-3 uger, mens man skalerer op. Om alt går vel, håber Roskilde Kommune, at svømmehallen kan åbne den 22. juni 2021.

– Vi har i løbet af de seneste måneder færdiggjort en masse detaljer og tjekket alle vandrensningssystemer, rør og dyser grundigt. Nu er vi nået til, at vi i næste uge kan invitere svømmere ind og teste, siger vicekommunaldirektør Martin Lindgreen.

Det er svømmeklubberne og skoleelever, der hjælper med at teste vandet. Deres opgave er ret simpel: De skal bruge svømmehallen, som de normalt ville gøre. Imens følger svømmehallens tekniker med i, om det enorme vandrensningsanlæg i kælderen kan følge med og opfører sig, som det skal.

– Det er glædeligt, at vi nu går ind i den sidste fase inden en åbning. Jeg krydser fingre for, at alt går, som vi håber, så vi kan åbne inden sommerferien. Alt afhænger af de kommende ugers tests. Vi går selvfølgelig ikke på kompromis med vandkvaliteten og sikkerheden. Vi skal altså være helt sikre på, at vi tilbyder rent vand til vores svømmere og badegæster, inden vi åbner, siger Martin Lindgreen.