ROSKILDES UNGE VÆKSTLAG, MODERNE FOLKEMUSIK, DIVERSITET OG FOLKEFEST. NU ER PROGRAMMET TIL SOMMERENS BYPARKSKONCERTER KLAR!

Der er igen lagt op til sommerstemning af den fineste slags, når Gimle og Roskilde Kommune inviterer til gratiskoncerter under åben himmel i Byparken, hver tirsdag i juli. Her er sommerens program. 

Vi er stolte af at kunne præsentere endnu et stærkt og alsidigt program til årets Byparkskoncerter. I år glæder vi os til at give gæsterne fantastiske oplevelser i selskab med Dreamers’ Circus, Lucky Lo, Savage Rose, Reveal Party, Ashes of Billy, Keido, Zima, Poul Krebs og Chili. 

Spillestedsleder på Gimle, Torben Eik Jacobsen, udtaler:

”Byparkskoncerterne er i år sammensat, så de fortæller historien om nogle af de mange, spændende ting, der sker i Roskildes musikliv for tiden. Samlet set ser vi dem som en festlig hyldest til kommunens rige og mangfoldige musikliv, som vi selv er meget stolte af at være en del af. Men vi ser det i ligeså høj grad, som en fejring af diversitet og balance. På scenen kan du opleve mange forskellige genrer og udtryk, musikere i alle aldre og med et bevidst fokus på at have en ligelig kønsbalance i programmet. På den måde håber vi, der er noget, alle borgere i kommunen kan spejle sig i.”

”Årets program afspejler i høj grad, at vi er AlleTidersMusikby. Vi kommer til at møde vores egne stadsmusikanter, Roskildes spirende talenter og store nationale navne, som vi jo også har tradition for at sætte i scene her i byen. Vores politiske ambition er, at alle borgere skal møde musikken i deres hverdagsliv. Musikken skal være en uundværlig, anerkendt og bærende del af livet i Roskilde Kommune. Den ambitionen bliver i år gjort helt konkret via Byparkskoncerterne”, siger formand for Kultur- og Idrætsudvalget, Mogens Hallager.

MERE OM PROGRAMMET

Tirsdag d. 4. juli
Sommerens første Byparkskoncert handler om egnens rige folkemusiktraditioner. Her overlader vi Byparken til Roskildes Stadsmusikanter fra Dreamers’ Circus, der giver deres velspillede bud på moderne, nordisk folkemusik. En koncert med Dreamers’ Circus er din chance til at fange et band, hvis optræden afspejler de elementer, der antydes af navnet – magi, leg, akrobatisk kreativitet, sjov, færdigheder og fantasi.

Til at sætte stemningen inden Dreamers’ Circus har vi inviteret den svenske multi-instrumentalist og sangskriver Lucky Lo. Musikken springer mellem det velkendte og det finurlige; det groovy og det uventede. 

Tirsdag d. 11. juli
Den næste koncert er en fejring af diversitet og kønsbalance. Vi har fundet inspiration i portrætudstillingen 50/50, der for tiden kan opleves på Ragnarock, og har booket nogle af de musikere, man kan se portrætteret i udstillingen.

The Savage Rose behøver næppe nogen større præsentation. I 2023 er det 55 år siden bandet spillede deres debutkoncert på Plænen i Tivoli. Siden er det blevet til 26 albums og utallige koncerter i ind og udland på store etablerede scener, men også i flygtningelejre og andre brændpunkter i verden. Til sommer er de tilbage i Byparken. 

Emily Holm Nyhuus, der er kvinden bag navnet Reveal Party, skriver sange om at eksistere i et kaos af komplicerede følelser, og hvordan man kan være nødt til at kappe enhver forbindelse til dem, når de bliver for svære. ”Cut your feelings, like me”, er hendes stille råd på åbningsnummeret til debut-ep’en, ”You Stole a Year of My Life”, der i 2020 etablerede Reveal Party som et af de stærkeste, nye bands på den danske musikscene og høstede roser af både danske og internationale medier.

Tirsdag d. 18. Juli
Den tredje Byparkskoncert har vi dedikeret til Roskildes musikalske vækstlag. Her præsenterer vi nogle af byens mest lovende, unge talenter på scenen: Zima, Keido og Ashes of Billy.
Når de lokale bands ZIMA og Keido går på scenen, har de sammen med en række unge gæstemusikere udarbejdet en unik koncert, der vil blive uropført i Roskildes egen bypark. Glæd jer til at opleve den store unge talentmasse fra Roskilde.

Tirsdag d. 25. juli
Der skal selvfølgelig også være plads til noget, vi alle kender. Til den sidste koncert gentager vi derfor succesen fra 2019, hvor Poul Krebs spillede op til en stor folkefest i Byparken. I år kan du opleve Poul Krebs i bedste selskab med Palle Hjorth, Troels Skjærbæk og Rasmus Valldorf feat. Kajsa Vala.

Inden koncerten med Poul Krebs kan du opleve lokale Chili – en ung artist, som på sin musikalske rejse bevæger sig indenfor den melankolske side af popmusik. Hun er ikke bange for at eksperimentere på tværs af forskellige genrer, hvilket giver musikken en unik lyd, der binder det at føle sig fortabt og finde håbet igen sammen. Nøgleordene til musikken er intimitet, autencitet og inderlighed.

PROGRAM:
Tirsdag d. 4. juli: DREAMERS’ CIRCUS + LUCKY LO
Tirsdag d. 11. juli: SAVAGE ROSE + REVEAL PARTY
Tirsdag d. 18. juli: ZIMA + KEIDO + ASHES OF BILLY
Tirsdag d. 25. juli: POUL KREBS + CHILI

Musikken starter kl. 19.30 (kl. 19.00 d. 18. juli) i Roskilde Bypark
Gratis entré
Byparkskoncerterne arrangeres af Roskilde Kommune og Gimle.

Læs mere om kunstnerne på programmet på Gimle.dk

Pressefoto Gimle