Her kan du se uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet 2024/05/02 til 2024/05/14.

Bedrageri – Roskilde

Kl. 17.27 anmeldte pårørende til en kvinde i 90’erne bosiddende i det centrale Roskilde, at kvinden ca. kl. 15.30 var blevet udsat for bedrageri, da hun først var blevet kontaktet af en mand på telefon og efterfølgende en mand, der dukkede op på hendes adresse og fik overtalt kvinden til at udlevere hendes dankort. Der blev efterfølgende hævet 6.000 kr. og overført 15.000 kr. til en ukendt konto.

Bil og el-løbehjul kørte sammen – Kong Valdemarsvej/Klosterengen, Roskilde

Kl. 20.24 skete et uheld i en rundkørslen ved Frøspringvandet, da en bilist overså et el-løbehjul. Bilisten, en 83-årig mand fra Roskilde, kørte ad Klosterengen mod vest, hvor han overså den 18-årige mand fra Taastrup, som kørte på el-løbehjulet i samme retning.

Bilsten kørte ud af rundkørslen i lav fart, men stødte sammen med den 18-årige, som faldt og slog sig. Politi og ambulance kørte frem, hvor den 18-årige blev tilset. Han var dog sluppet uden at komme noget til, men patruljen optog rapport om uheldet.

Fængslet for vold – Svanevej, Roskilde

Kl. 18.10 fik politiet melding om, at en mand var blevet udsat for vold og truet med kniv. Patruljen kommer frem og får fat i to unge mænd på 18 og 16 år fra hhv Jylland og Sydsjælland. De var pga beruselse blevet bortvist fra en fest i området, men det havde fået dem til i vrede at slå på en bil tilhørende den mand, der bortviste dem fra stedet. Manden forklarer, at han derefter fik flere slag af de to, hvorefter den ene af de to unge trak en kniv og stak ud efter ham. Han når dog at undvige. De to blev anholdt og taget med på politistationen. Den ene af dem var dog så påvirket, at en læge valgte at tilkalde en ambulance, så den unge mand straks kunne køres til behandling på sygehuset. Den 16-årige, som skulle have ført kniven, blev til gengæld fremstillet i grundlovsforhør lørdag og varetægtsfængslet i surrogat på grund af sin unge alder frem til 16. maj.

Hastighed – Darupvej, Roskilde

Kl 14.29 målte færdselspolitiet en 27-årig kvinde fra Borup til at køre med 75 km/t hvor man kun må køre 30 km/t. Dermed står kvinden nu til en frakendelse af kørekortet.

Hastighedsovertrædelse – Darupvej, Roskilde

Kl. 10.17 var færdselspolitiet på pletten på Darupvej på en strækning, hvor der – pga. netop afholdt kræmmermarked på Dyreskuepladsen – er skiltet med 30 km/t. En 49-årig mand fra Klippinge, som kom kørende på strækningen, blev målt til at køre 73 km/t. Der nedlægges påstand om frakendelse af kørekortet. Sagen afgøres på et senere tidspunkt.

Hastighedsovertrædelse – Darupvej, Roskilde

Kl. 12.08 blev en 21-årig mand fra Skibby sigtet for overtrædelse af færdselsloven, da han kom kørende ad Darupvej mod øst og blev målt af politiets lasermåler til at køre 71 km/t, selvom der var skiltet med 30 km/t, grundet kræmmermarked på Dyrskuepladsen.
Der nedlægges påstand om kørselsforbud og udsættelse af generhvervelse, da den 21-årige er ny bilist og netop har generhvervet sit kørekort for nylig efter et kørselsforbud. Sagen afgøres på et senere tidspunkt.

Mand udsat for vold i sit hjem – Roskilde

Kl. 09.44 anmeldte en 22-årig mand fra Roskilde, at han kort forinden var blevet overfaldet i sit hjem i Roskilde midtby, hvor to mænd var dukket op og havde sparket døren ind til lejligheden. Han var blevet slået ham gentagne gange i ansigtet og kom lettere til skade.

Politiet kørte hurtigt frem til stedet, hvor to mistænkte mænd opholdt sig i nærheden af lejligheden. De to mænd på 33 og 34 år, begge fra Vestegnen, blev anholdt og sigtet for vold og hærværk ved at sparke døren op. Den 22-årige mand blev sendt på skadestuen til behandling for sine skader. Motivet til overfaldet bunder formentlig et økonomisk mellemværende mellem parterne.
De to anholdte blev taget med på politistationen til afhøring og sagsbehandling. Der var ikke grundlag for at fremstille dem i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling, så de blev løsladt senere på dagen.

Politi på nattelivskontrol – Roskilde

Politiet var sammen med Skat på kontrol i Roskildes natteliv sent fredag aften. Politiet havde især fokus på at kontrollere dørmandskort hos de ansatte, og der viste alt sig at være i skønneste orden. Derudover tjekkede politifolkene også, om der blev serveret alkohol for unge under 18 år. Der blev spurgt på et større antal unge på byens barer, for at kontrollere, deres alder. Men kun i tre tilfælde var der unge, der havde fået serveret alkohol, selvom de ikke var gamle nok.
Desuden visiterede politiet 11 personer, der udviste en mistænkelig adfærd. Hos fire af dem blev der fundet så mængder af hash og kokain.
Fredag-lørdag

Spiritusbilist påkørte lysregulering – Ringstedgade, Roskilde

Kl. 22.30 påkørte en bilist en lysreguleringsstander i krydset ved Søndre Ringvej/Ringstedgade, da han ville svinge til venstre ad Ringstedgade mod syd. Den 23-årig mand fra Kirke-Såby bag rattet slap uskadt, men viste sig at være påvirket af spiritus over det tilladte. Så han blev sigtet, anholdt og taget med til en blodprøve. Betjentene optog rapport.

Uorden i bus – Trekroner Parkvej, Himmelev, Roskilde

Kl. 16.12 modtog politiet en anmeldelse at to mænd havde haft en kontrovers i en bus, og i den forbindelse var der blevet anvendt peberspray. Politiet kom frem til stedet, hvor buschaufføren og den 37-årige anmelder havde forskellige forklaringer på, hvad der var foregået på stedet.

Buschaufføren, en 26-årig mand fra København, blev fundet i besiddelse af en totenschlæger og en peberspray, og han blev anholdt og sigtet for vold og for overtrædelse af våbenloven. En ny chauffør overtog efterfølgende kørslen af bussen. Den 37-årige mand, et vidne samt den 26-årige mand er blevet afhørt til sagen. Den 26-årige mand, der var anholdt, er efterfølgende blevet løsladt, og den 37-årige mand er blevet undersøgt på skadestuen.

Politiet skal nu forsøge at klarlægge, hvad der præcis er sket i sagen ved hjælpe af vidneafhøringer samt forsøge at finde frem til et motiv.

Indbrud i Perioden

Grønnegade, Hastrup, Gadstrup – Forsøg

Mølleengen, Jyllinge, Roskilde
Pulsen, Roskilde
Ørstedvej, Viby Sjælland