Her kan du se uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet 2024/03/12 til 2024/03/22.

Mand fængslet for grov vold – Vestergade, Roskilde

En 40-årig mand blev i går ved grundlovsforhør fængslet til den 4. april for grov vold mod en 60-årig mand:

Fra gårsdagens døgnrapport: Overfald – Vestergade, Roskilde
Søndag Kl 20.02 kom der melding om, at en 60-årig mand var blevet overfaldet i en lejlighed og trampet og sparket flere gange i ansigtet. Da patruljen ankom til stedet kunne den konstatere, at døren til lejligheden var sparket ind. Der havde tilsyneladende deltaget fem personer i overfaldet. Manden blev med alvorlige skader i ansigtet kørt til behandling på sygehuset. Kriminalteknikere er tilkaldt til at undersøge lejligheden for spor og området er blevet afsøgt med politihunde.

Mistanken går på, at den 60-årige forud for overfaldet havde haft en kontrovers med en anden mand i området. Han kom senere søndag gående forbi adressen, hvor han blev genkendt af en patrulje, der anholdt ham. Der er tale om en 40-årig mand fra Roskilde, som mandag morgen fortsat sidder til afhøring hos politiet.

Tricktyveri – Osvej, Jyllinge – Roskilde

Kl. 07.19 kom en 58-årig kvinde gående ad Osvej i Jyllinge, hvor hun mødte to mænd, som kom gående imod hende. De to mænd havde spurgt på dansk med accent, hvad klokken var.

Kvinden trak op i sit jakkeærme for at vise, hun ikke havde ur på. På pegefingeren havde hun en ring af guld med diamanter, som kom til syne. Den ene mand tog ringen af den 58-årige, selvom hun gjorde indsigelser og forlod herefter stedet. De to mænd beskrives som:

A: Mand, 30-35 år, 175-180 cm, Kropsbygning: Kraftig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: lidt krøller i håret, Talte: Dansk med accent

B: Mand 30-35 år, 175-180 cm, Kropsbygning: Kraftig, Hudfarve: Brun, Talte: Dansk med accent, Iført: kasket
Politiet forsøger nu at finde frem til de to tricktyve. Vidner som har bemærket de beskrevne mænd og måske har oplysninger om et evt. køretøj bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Bedrageri – Roskilde

Kl. 18.37 modtog politiet en anmeldelse om, at en 91-årig kvinde fra den østlige Roskilde var blevet udsat for bedrageri. Den 91-årige var blevet ringet op og overtalt til at udlevere sine guldsmykker til en person, der dukkede op på kvindens adresse. Kvinden udleverede en halskæde og et armbånd i guld til den unge mand, der dukkede op på hendes adresse. Bedragerne havde i første omgang spurgt ind til kvindens betalingskort, som kvinden oplyste blev opbevaret af hendes datter, inden de havde spurgt ind til hendes smykker. Værdien af guldsmykkerne er ukendt, da der er tale om arvesmykker.

Bil beslaglagt – Roskildevej, Benløse – Ringsted

Kl. 17.37 blev en 60-årig mand fra Roskilde sigtet efter bestemmelserne om vanvidskørsel, da han kom kørende ad Roskildevej mod øst og blev målt med politiets lasermåler, der viste, at han kørte 105 km/t på en strækning, hvor der er en hastighedsbegrænsning på 50 km/t. Mandens bil blev beslaglagt på stedet, og hans førerret blev administrativt inddraget. Politiet nedlægger påstand om en ubetinget frakendelse af kørekortet. Bilejeren protesterede over beslaglæggelsen, som nu skal vurderes i retten, som også senere skal afgøre sagen og den endelige konfiskation af bilen.

Butikstyv havde narko på sig – Søndergade, Viby Sj. – Roskilde

kl. 12.49 blev en patrulje sendt til et supermarked på Tofthøjvej i Viby Sj. Hvor en yngre mand havde stjålet fra butikken, men var stukket af. En medarbejder fulgte efter tyven, og ønskede politiets assistance.

Da patruljen kom frem blev de peget i retning af, hvor den mistænkte var flygtet. På Søndergade fik betjentene fat i en 18-årig mand fra Roskilde kommune, som passede på signalementet. Han blev opfarende og kaldte en kvindelige betjent ukvemsord, så han blev sigtet for fornærmelig tiltale.

Den 18-årige blev anholdt og taget med på politistationen til afhøring. Hans taske blev gennemgået, hvor der blev fundet 6,82 gram cannabis, 8,89 gram amfetamin, 1,36 gram crystal meth og 65 tabletter receptpligtig medicin og et regnskab, der tydede på salg af narko. Den 18-årige blev derfor sigtet for lov om euforiserende stoffer, og stofferne blev beslaglagt. Han erkendte besiddelse af narko, men ønskede beslaglæggelsen af medicinen indbragt for retten.

Supermarkedet havde i mellemtiden fået overblik over, hvad den 18-årige havde stjålet, og det viste sig kun at være en mælkesnitte. Så de ønskede ikke at forfølge sagen. Den 18-årige blev løsladt ud på eftermiddagen, men kan forvente at høre mere i sagen senere.

Fly sikkerhedslandede – Lufthavnsvej, Roskilde

Kl. 17.46 foretog et mindre passagerfly en sikkerhedslanding i Roskilde Lufthavn. Flyet havde problemer med at flyets næsehjul, så der blev iværksat sikkerhedsprocedurer for landingen. Politi, brandvæsen, ambulance og lufthavnspersonale holdt sig klar, da flyet foretog en sikker landing uden problemer. Flyet blev eskorteret i hangar, hvor piloten og de to østrigske passager fik ydet psykisk førstehjælp, men ingen var kommet noget fysisk til. Sagen blev meldt til Havarikommissionen, som ikke ønskede at komme til stedet. Politiets indsatsleder forlod stedet efter omkring en time.

OPFØLGNING

Færdselsuheld – Naurbjergvej, Havdrup – Solrød

Kl. 07.26 anmeldte et vidne, at der var sket et færdselsuheld mellem en personbil og en varevogn. Politi og to ambulancer kom frem til stedet, hvor føreren af personbilen, en 40-årig kvinde fra Lille-Skensved, blev behandlet på stedet, hvorefter hun kunne køre fra stedet i sin bil. Føreren af varevognen, en 54-årig kvinde fra Lille-Skensved, blev kørt til behandling på sygehuset.

Mand fandt pose med narkotika – Roskilde Station

Onsdag eftermiddag henvendte en 22-årig mand sig i ekspeditionen på Roskilde Politistation, hvor han indleverede 1130,56 gram amfetamin. Manden forklarede, at han tidligere på dagen havde fundet en plasticpose fra butikskæden Normal, der var efterladt på perronen på Roskilde station, som han tog med sig. I posen fandt han ud over amfetaminen, som var pakket i vacuumposer, en vacuummaskine, som han efterlod i en gyde i nærheden af stationen. Politiet har efter anmeldelsen sikret vacuummaskinen fra det sted, hvor den 22-årige efterlod den og efterforsker nu sagen for at forsøge at finde frem til, hvem der har efterladt posen med stofferne på stationen.

Mand fulgte efter stilladstyv – Lykkegårdsvej, Roskilde

Kl. 19.43 opdagede en 39-årig mand, at en mand havde læsset dele af et stillads på en trailer fra en baggård og nu var ved at forlade stedet med tyvekosterne. Den 39-årige alarmerede politiet og fulgte selv efter stilladstyven, så han kunne fortælle politiet, hvor de skulle køre hen for at pågribe tyven. Kort tid efter havde en patrulje standset stilladstyven, som er en 35-årig mand fra København, der blev anholdt. Manden blev sigtet for tyveriet og afhørt til sagen, hvorefter han blev løsladt. Sagen afgøres på et senere tidspunkt.

Mand stjal proteindrik – Stationscentret, Roskilde

Kl. 09.52 blev en mand sigtet for tyveri af en proteindrik i en kiosk, da han havde passeret sidste betalingsmulighed uden af betale for drikken. Manden blev derfor tilbageholdt af personet, frem til at politiet kom frem til stedet og sigtede manden for tyveri. Da manden ikke ville oplyse sin identitet til patruljen, blev han anholdt og taget med på politistationen, hvor han oplyste sin identitet. Manden er 46 år og svensk statsborger. Manden er i politiets varetægt, mens det undersøges om han kan blive udvist af landet efter bestemmelserne i udlændingeloven.

Overfald – Vestergade, Roskilde

Kl 20.02 kom der melding om, at en 60-årig mand var blevet overfaldet i en lejlighed og trampet og sparket flere gange i ansigtet. Da patruljen ankom til stedet kunne den konstatere, at døren til lejligheden var sparket ind. Der havde tilsyneladende deltaget fem personer i overfaldet. Manden blev med alvorlige skader i ansigtet kørt til behandling på sygehuset. Kriminalteknikere er tilkaldt til at undersøge lejligheden for spor og området er blevet afsøgt med politihunde. Mistanken går på, at den 60-årige forud for overfaldet havde haft en kontrovers med en anden mand i området. Han kom senere søndag gående forbi adressen, hvor han blev genkendt af en patrulje, der anholdt ham. Der er tale om en 40-årig mand fra Roskilde, som mandag morgen fortsat sidder til afhøring hos politiet.

Påvirket bilist – Ringstedgade, Roskilde

Kl 22.57 standsede politiet en 23-årig mand fra Hornsherred, da patruljen lagde mærke til, at hans ene baglygte ikke virkede. Da patruljen tog kontakt til manden bemærkede de, at han lugtede af alkohol. Han blev derfor testet med alkometer og blæste promillen op på mere end det tilladte. Han blev derfor anholdt og medtaget til udtagning af blodprøve.

Stjålne stole kom hjem til plejehjem – Roskilde

Et plejehjem i Himmelev har i marts måned fået stjålet op mod 30 designstole. I lørdags blev en 47-årig mand anholdt og sigtet for tyveri af stolene. I går lykkedes det politiet at finde frem til 25 stjålne stole, som var blevet solgt af den 47-årige til en møbelhandler i Købenavnsområdet.

Politiet besøgte møbelhandleren, som havde købt stolene i god tro gennem Den Blå Avis. De havde betalt en rimelig pris, stolenes stand taget i betragtning, og der var ikke grundlag for at sigte forhandleren for hæleri.

Alle stolene var ved at blive gjort klar til salg, men de blev i stedet taget med af politiet.Stolene kom derfor i går retur til et plejehjemmet, hvor personalet gav udtryk for stor taknemmelighed over for de efterforskere, som havde opklaret sagen og bragt stolene hjem igen.

Søndag:
Truet med kniv – Køgevej, Roskilde

Kl 10.52 fik politiet anmeldelse om, at en 17-årig ung mand fra Roskilde på vej hjem fra byen kort efter midnat natten til lørdag var blevet passet op af tre-fire andre mænd, der ville have hans jakke. Da den 17-årige havde nægtet at udlevere den, havde en af mændene trukket en kniv og derfor valgte den forurettede at give dem jakken. Han kunne dog ikke give nogen mere præcis beskrivelse af gerningsmændene eller hvor røveriet mere præcist skulle være foregået.

Tissede på gaden – Jernbanegade, Roskilde

Ved midnatstid var en patrulje forbi nattelivet i Jernbanegade og Hersegade og kunne konstatere, at flere valgte at lade deres vand på steder, der ikke var beregnet til det. Der blev derfor uddelt bøder på 1000 kroner til en 18-årig mand fra Hedehusene, en 26-årig mand fra Slangerup, to 18-årige unge mænd fra Roskilde, en 23-årig mand fra Roskilde samt en 41-årig mand fra Lejre.

Ulovlig knallert – Ramsømaglevej, Gadstrup, Roskilde

Kl 08.47 standsede en politipatrulje en 16-årig dreng på en knallert, der blev skønnet til at kunne køre omkring 85 km/t. Han kan nu se frem til at høre mere fra politiet i form af en bøde og en betinget frakendelse af sit knallertkørekort.

Indbrud i Perioden

Algade, Roskilde
Baunehøjvænge, Lyndby, Kirke-HyllingeSteenagerhuse, Ørslev, RingstedFruervej, Gadstrup – Forsøg