Her kan du se uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet 2024/01/24 til 2024/02/06.

Brand i skur ved børnehave – Bredgade, Roskilde

Kl. 19.18 slog en nabo til en børnehave i Bredgade alarm, da der kom røg fra et skur på børnehavens område. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor patruljen kom først frem og gik i gang med at slukke ilden med en pulverslukker. Brandvæsnet efterslukkede branden, som ikke havde nået at sprede sig. En cykel i skuret og skuret fik brand/sodskader.

Tre unge mænd blev set gå ind på børnehavens område kort før branden opstod, men blev ikke set forlade området. Politiet efterforsker nu sagen, for at afklare om branden var påsat. Vidner som har bemærket personer i området før eller efter det brændte, og som kan komme med oplysninger i sagen bedes ringe på tlf. 114.

OPFØLGNING

Fem el-løbehjul sendt på kontoret ved skolekontrol – Skolevej, Havdrup, Solrød Strand

Torsdag formiddag var lokalbetjent Mette på Havdrup Skole i anledning af “Den sureste uge” i uge 5 for at rose skolepatruljernes for deres gode arbejde.

“De leverer et stort stykke arbejde og gør det fantastisk godt” siger Mette efter besøget.

Mindre tilfreds var Mette med det syn, der mødte hende på morgenes patrulje foran skolen. Hele fem børn i alderen 11-14 år kom kørende alene til skole på el-løbehjul. Da man skal være 15 år for at køre på el-løbehjul uden en ledsager, blev børnenes forældre ringet op og gjort bekendt med reglerne, og at løbehjulet nu kunne hentes på skolens kontor af en voksen. Der blev ikke uddelt nogen bøder i forbindelse med skolekontrollen.

Fire personer sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 02.55 tog en dørmand ved et diskotek kontakt til en forbipasserende patrulje, da han ønskede politiets assistance til at håndtere en mand, der var indblandet i et slagsmål. I den forbindelse opstod der tumult på stedet, da tre øvrige gæster på stedet begyndte at blande sig i politiets arbejde. Flere patruljer kom frem til stedet. I den forbindelse blev to personer kortvarigt tilbageholdt, og fire personer indlod sig på slagsmål med hinanden. To mænd på 19 og 21 år fra Sorø blev anholdt og placeret i detentionen til afrusning. Den 21-årige detentionsanbragte samt tre øvrige personer, en 21-årige mand fra Sorø, en 19-årig kvinde fra Næstved og en 18-årig mand fra Fuglebjerg blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og bortvist fra stedet. Sagerne afgøres på et senere tidspunkt.

Kørsel uden førerret – Roskildevej, Solrød Strand

Kl. 09.55 blev en 39-årig kvinde fra Haslev sigtet for kørsel uden førerret, da hun kom kørende af Roskildevej mod vest. Den bil, som den sigtede kvinde kom kørende i, havde en påhængsvogn tilkoblet, som der ikke var tilsluttet strøm og sikkerhedswire til, og kvinden blev derfor også sigtet for manglende lygteføring. Politiet beslaglagde bilnøglen med henblik på udlevering til rette ejer. Kvinden kan forvente at høre nærmere, når hendes sager afgøres.

Mand sigtet for vold – Universitetsvej, Roskilde

Kl. 02.19 anmeldte et vidne, at en mand var blevet slået af en anden mand i forbindelse med en torsdagsbar på Roskilde Universitet. En patrulje kom frem til stedet og talte med den forurettede mand, en 23-årig mand fra Roskilde, som var blevet slået i ansigtet med et knytnæveslag. Vidner udpegede gerningsmanden, som var en 23-årig mand fra Roskilde. Han blev sigtet for vold og anholdt. Manden blev afhørt til sagen på politistationen, hvorefter han blev løsladt. Han kan forvente at høre mere fra poltiet på et senere tidspunkt.

Ni biler med knuste ruder – Rønnebærparken, Roskilde

Kl. 07.18 modtog politiet en anmeldelse om hærværk på en række biler på en parkeringsplads. En patrulje kom frem til stedet, hvor ni biler, der holdt på en parkeringsplads alle havde fået knust deres bagrude. Desuden var der begået hærværk mod en opgangsdør, som formentlig var blevet knust af en potte. Politiet registrerede de forurettede bilejere og foretog sporsikring på stedet. Politiet skal nu forsøge at finde frem til gerningsmanden.

Tre unge anholdt for graffiti på tog – Stenvænget, Roskilde

Kl. 01.00 fik politiet anmeldelse om, at tre mænd var i gang med spraye graffiti på et tog, som holdt på et rangerområde ved Stenvænget i Roskilde. Flere patruljer kørte til stedet, og da de kom frem til rangerområdet stod en ung mand uden for en af Banedanmarks arbejdstog og to unge mænd sprang ud af toget.
De tre unge stak af fra stedet med betjentene i hælene, og togdriften blev indstillet af sikkerhedsmæssige hensyn. På Slagteristræde blev to unge mænd på 17 og 18 år fra Roskilde anholdt. I krydset Køgevej/Jernbanevej blev den sidste unge mand, en 16-årig fra Nordsjælland, indhentet og anholdt. En patrulje optog rapport og fotos af det grafftihærværk på tog og arbejdsvogne, som de tre unge mænd er mistænkt for at stå bag.

De tre unge blev taget med til politistationen til afhøring, hvor det kom frem, at de tre unge hang ud sammen for at fejre, at den ene fyldte 18 år. Mødrene til de to under 18 år og de sociale myndigheder blev orienteret om sagen, og de blev alle løsladt senere på natten.

Banedanmark skal nu opgøre skaderne, hvorefter de unge vil blive præsenteret for at nok ikke ubetydeligt erstatningskrav. De vil alle høre mere fra politiet i sagen.

Søndag-mandag

Underslæb – Roskilde

Kl. 16.10 modtog politiet en anmeldelse fra en dagligvarebutik i den centrale del af Roskilde, som havde afsløret en ansat i at begå underslæb. Bedrageriet var foregået ved, at den ansatte igennem en længere periode havde svindlet med kontantbetalingerne ved kassen. Dagligvarebutikken kunne dokumentere forhold for ca. 200.000 kr., hvilket den ansatte, en 22-årig mand fra Roskilde, erkendte. Manden kan forvente at høre nærmere fra politiet i sagen.

Indbrud i Perioden

Børnehøjen, Himmelev, Roskilde

Københavnsvej, Roskilde
Pilestykket, Svogerslev, Roskilde
Terrasserne, Roskilde