Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet 2021/07/08 til 2021/07/20.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

 

Kuffert ved rådhuset skabte utryghed – Rådhusbuen, Roskilde

Kl. 15.12 fik politiet en anmeldelse om, at der uden for rådhusets åbningstid var fundet en kuffert efterladt foran bygningen. På kufferten lå en seddel med en meget kortfattet oplysning om, hvem modtageren af kufferten kunne være.
Da ingen medarbejder på rådhuset umiddelbart kendte noget til kufferten, spærrede politiet af sikkerhedsmæssige årsager området foran rådhuset af. Forsvarets sprængningstjeneste blev orienteret, ligesom politiet rekvirerede sprængstofhunde til stedet.
Der blev dog ikke umiddelbart brug for de tilkaldte specialstyrker, idet politiet i ventetiden fik klarlagt, at en medarbejder på rådhuset havde en aftale med en klient om, at en kuffert med indhold skulle afleveres ved rådhuset. Aftalen var blot ikke blevet fulgt helt, så kufferten var stillet det forkerte sted. Ejeren af kufferten blev identificeret og kom til stedet, så hun kunne efter genkendelse af kufferten åbne den og bevise, at den kun indeholdt ufarlige genstande i form af beklædningsgenstande mv. Kl. ca. 16.30 kunne politiet således ophæve afspærringen af området, og ingen blev sigtet for noget i anledning af anmeldelsen.

Varetægtsfængsling – Indbrud i villa – Markvænget, Gøderup, Roskilde – Lejre

Grundlovsforhøret i Retten i Roskilde mandag kl. 11.30 endte med, at tre mænd efter sigtelse for indbrud i en villa på Markvænget, Gøderup, Roskilde blev varetægtsfængslet foreløbigt frem til den 5. august 2021. Opmærksomme naboer havde undret sig over ting, der var blevet flyttet på en af vejens adresser, og havde samtidigt observeret de tre mænd opholde sig ved et skur på et grønt område ikke langt fra villaen, hvor indbruddet var begået. Ingen af de tre mænd kærende rettens kendelse om varetægtsfængslingen, og retsmødet blev afholdt for lukkede døre af hensyn til den fortsatte efterforskning, hvorfor politiet ikke kan oplyse yderligere om sagen.

Tricktyveri og misbrug af stjålet dankort – Roskildevænget, Roskilde

Kl. 12.39 anmeldte en 72-årig kvinde fra Roskilde, at hun manglede sit dankort, og at der uberettiget var hævet 20.120 kr. fra sine bankkonti. Hun oplyste at være blevet udsat for formentlig et tricktyveri, da hun fredag kl. ca. 17.00 havde været på indkøb i supermarkedet Rema 1000 på Roskildevænget. Da hun efter indkøb havde sat sig ind i sin bil, var hun blevet opsøgt at to fremmede mænd, der havde stukket en 50 kr.-seddel ind igennem bilruden. Samtidig havde de sagt “Taxi”, så anmelderen troede, at de skulle have hjælp til at tilkalde en taxi. Mændene ønskede at blive kørt, men det afslog den 72-årige, hvorefter en anden ældre kvinde henvendte sig til dem for at køre dem. Først kort før anmeldelsen lørdag havde den 72-årige opdaget, at hun manglede sit dankort, som på ukendt vis var blevet stjålet fra coveret på hendes mobiltelefon. Efterfølgende havde hun også konstateret den uberettigede hævning fra hendes bankkonti. De to mistænkte blev beskrevet som: A: Mand, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Yderligere kendetegn: Blåt mundbind, Iført: Skjorte, Medbragte: 50 kr., og B: Mand, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Yderligere kendetegn: Blåt mundbind, Iført: Skjorte, Medbragte: 50 kr.
Politiet har nu optaget rapport om tyveri og efterfølgende misbrug af dankortet i et forsøg på at få identificeret de to mistænkte mænd.

Politiet i Roskilde hører gerne fra personer, der har bemærket de to mænd i området, ligesom politiet gerne vil i kontakt med den kvinde, der ifølge oplysninger fra anmelderen tilbød de to mænd et lift. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Narkokørsel – Hersegade, Roskilde

Kl. 00.51 anholdt og sigtede politiet en 26-årig mand fra Roskilde for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en varebil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Grundlovsforhør – Tre mænd anholdt for indbrud – Markvænget, Gøderup, Roskilde – Lejre

Kl. 12.45 anmeldte en opmærksom kvinde, at hun undrede sig over tre mænds ophold på et grønt område tæt på en adresse på Markvænget, hvor en bil var blevet flyttet. Derfor mistænkte anmelderen de tre mænd for måske at have begået indbrud på stedet. Politiet kørte med flere patruljer hastigt til et grønt område ved Markvænget, hvor tre mænd blev truffet tæt ved en varebil. Der var tale om to mænd på 33 og 38 år fra Roskilde og en mand på 30 år fra Greve, der opholdt sig ved et skur, hvor politiet fandt effekter, der stammede fra adressen på Markvænget. Ved nærmere undersøgelse af stedet kunne politiet konstatere, at hele huset var gennemrodet efter et indbrud, og at der i garagen, hvor bilen var flyttet fra, stod nogle værdifulde lamper. De tre mænd blev alle anholdt kl. 13.24 og sigtet for indbrud på Markvænget. Efter afhøring til sagen forblev de tre anholdte i politiets varetægt, idet anklagemyndigheden vil fremstille dem i grundlovsforhør mandag ved Retten i Roskilde med krav om varetægtsfængsling. Grundlovsforhøret vil af anklagemyndigheden blive begæret afholdt for lukkede døre af hensyn til den fortsatte efterforskning i sagen.

Brand i bil bredte sig – Hedevænget, Roskilde

Kl. 06.12 slog en opmærksom mand alarm til brandvæsnet og politiet, idet der kom røg fra en bil på en parkeringsplads. Ved brandvæsnets og politiets ankomst var der ild i en personbil, ligesom en anden personbil også brændte, så den var rullet nogle få meter og standset ved et stengærde. Brandene i bilerne havde også medført varmeskader på to andre biler, som i nogen grad blev ødelagt. Ud fra politiets foreløbige undersøgelse var branden opstået i en dieseldrevet personbil, som en 30-årige kvinde fra Roskilde efter kørsel havde parkeret på parkeringspladsen. Den konkrete brandårsag skal politiet nu forsøge at få klarlagt, men der er ud fra omstændighederne ingen mistanke om, at der er foregået noget strafbart i forhold til brandens opståen.

Fodgænger ramt af varebil i fodgængerfelt – Støden/Ringstedgade, Roskilde

Kl. 11.20 blev en fodgænger ramt af en varebil, da hun gik over fodgængerfeltet i krydset Støden/Ringstedgade i Roskilde. Fodgængeren, en 77-årige kvinde fra Kirke-Hyllinge, blev ramt af sidespejlet fra varebilen, så hun væltede og slog sig. Varebilen kørte ad Støden, hvor den skulle svinge til højre ad Ringstedgade, men føreren overså kvinden i fodgængerfeltet og kørte frem.

Politi og ambulance kørte til stedet, hvor den 77-årige blev tilset for sine knubs, men hun var ikke kommet noget alvorligt til. Patruljen afhørte føreren af varebilen, en 42-årig mand fra Roskilde, som havde kørt i ganghastighed, da uheldet skete. Politiet optog rapport om uheldet, og føreren af varebilen kan forvente at høre mere i sagen.

Knallert ramt i højresvingsuheld – Køgevej, Roskilde

Kl. 15.05 skete et højresvingsuheld på Køgevej ved nedkørslen til Holbækmotorvejen, da føreren af en varebil overså en knallert, som kom kørende på cykelstien. Føreren af varebilen, en 21-årig mand fra Ballerup skulle svinge fra Køgevej ned på Holbækmotorvejen. I forbindelse med højresvinget kørte varebilen ud foran knallertføreren, en 29-årig mand fra Roskilde, som væltede og slog sig.

Politi og ambulance kørte til stedet, hvor knallertføreren blev kørt på sygehuset til undersøgelse. Patruljen afhørte de tilstedeværende parter og optog rapport om vigepligtsuheldet. Det gav ingen større trafikale problemer på Køgevej. Den 29-årige fik ikke konstateret nogen alvorlige skader i forbindelse med uheldet.

Grundlovsforhør i sag om hjemmerøveri – Himmelev, Roskilde

Kl. 01.15 kom et alarmopkald om et overfald i et rækkehus i Himmelev i Roskilde, hvor tre hætteklædte mænd var trængt ind og havde overfaldet en 27-årig mand fra Roskilde, som opholdt sig i huset. Politiet kørte frem til adressen, hvor de traf den forurettede, som var forslået.

Politiet anholdt tre mænd i alderen 20, 21 og 29 år fra København, som opholdt sig i rækkehuset. Anholdelsen foregik uden dramatik og de tre mænd blev sigtet for røveri, da de var mistænkt for med vold og trusler at have forsøgt at få den 27-årige til at give dem penge. De tre anholdte blev taget med til stationen til afhøring og sagsbehandling. Den 27-årige blev undersøgt på skadestuen, men havde ikke pådraget sig alvorlige skader. Politiet arbejder ud fra en teori om, at der kan være tale om et økonomisk mellemværende imellem de mistænkte og den forurettede mand. De tre mænd vil kl. 14.30 blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde med begæring om varetægtsfængsling i sagen.

Salg af euforiserende stoffer og våbenlov – Kristianslund, Roskilde

Kl. 01.58 blev en personbil ført af en 20-årig mand fra Roskilde. Han blev rutinemæssigt testet for spiritus- og narkokørsel, som begge var negative. Føreren var frakendt førerretten, og han blev visiteret, ligesom køretøjet blev ransaget. Her fandt politiet amfetamin samt en ulovlig kniv. Politiet tog på baggrund af ransagningen af bilen til den 20-åriges bopæl, som blev ransaget. Her fandt politiet yderligere narkotika – både amfetamin tilhørende en anden person på stedet samt svampe tilhørende den 20-årige. Begge blev sigtet, og narkotika samt kniv blev konfiskeret. De vil høre nærmere om sagerne senere.

Lørdag – søndag

 

Indbrud i Perioden

Markvænget, Gøderup, Roskilde