Der er Roskilde Festival fra den 25. juni frem til den 2. juli 2022. Her på denne side varmer vi op til byens festival med alt hvad du bør vide om den store musikbegivenhed. Vi kigger på line-up og tips og tricks til at nyde det.

Hyg med vennerne

Først og fremmest handler Roskilde Festival om at have det godt sammen med vennerne. Sørg for at hygge med vennerne med alt fra gode samtaler til dans på plænen og sjove spil, når i ikke ser kunstnerne give den gas på scenen. Det kan både være kortspil, mobile spil som Hugo’s eventyr, og andre underholdende spil.

Glem de sociale medier

Det er ikke nemt at lade en telefon op på Roskilde Festival. Desuden kan det være svært at få signal. Tag det som to gode tegn til at pakke telefonen væk. Du har brugt penge på billetten, og begivenheden vil ikke blive gentaget, i hvert fald ikke med det samme line-up. Glem derfor alt om at scrolle på Instagram, TikTok og andet lignende, som du kan gøre, når er derhjemme. Nyd momentet med dem, som du holder af.

Årets line-up

I år er Post Malone, Megan Thee Stallion, Dua Lipa, og The Strokes blandt nogle af de største navne på scenen. Du vil også kunne opleve Thomas Helmig, TLC, Rae Scremmurd, Haim, H.E.R., Tyler, The Creator, Jimmy Eat World, Jack Harlow, Kacey Musgraves, og mange andre kunstnere. Der er altså lagt op til et brag af en fest, når over 90 navne vil optræde i Roskilde i slutningen af juni og begyndelsen af juli.

Læg en plan

Naturligvis behøver du ikke at lægge en plan og hundrede procent følge den, men det er en god ide at få en ide af hvem der spiller hvornår. Snak også gerne med vennerne om hvem de meget gerne vil se optræde. Der findes intet værre end at tage til Roskilde Festival og gå glip af en koncert fordi du glemte det, var træt eller lignende.

Spis godt

Roskilde Festival er en sand fest, men det er også flere dage. Det skal nydes, men husk også at spise ordentligt. Drik vand, spis rugbrød, tyk på nogle nødder, og tænk over anden mad og drikke, som kan vedligeholde dit energiniveau.

Pas på dine ting

Det er vigtigt at passe på dine ting på Roskilde Festival. Gå ikke rundt med pung eller telefon i baglommen, eller lommerne foran for den sags skyld. Brug gerne et mavebælte og overvej at have en lille lås på det. Måske lyder det ekstremt, men du kan aldrig være for forsigtig. Ikke alene sikrer det dine ejendele. Det kan også give dig mere ro, så du kan give den gas og glemme lidt om at skulle holde konstant øje med din iPhone eller lignende.

Tag let på tingene

Alt kan ikke gå som forventet på Roskilde Festival. Det er en del af charmen. Hvis noget ikke går som planlagt, forsøg at tage det med et smil. Du står for hvor vigtige du gør de små ting, og det vigtigste er at du er i godt humør og nyder oplevelsen med dem som du holder af.

sider2022