Der er endnu engang valgt bruger- og pårørenderåd på samtlige plejecentre i Roskilde Kommune for de kommende to år.

#ALLE TIDERS ROSKILDE

Pressemeddelelse

3. juni 2021

Nye bruger- pårørenderåd på alle plejecentre

Der er endnu engang valgt bruger- og pårørenderåd på samtlige plejecentre i Roskilde Kommune for de kommende to år.

Torsdag den 20. maj blev der holdt valg til plejecentrenes bruger- og pårørenderåd for de kommende to år:

– Jeg er glad for, det endnu engang er lykkedes at sikre bruger- og pårørenderåd på alle plejecentrene. Vi har brug for bruger- og pårørenderådene som samarbejdspartner, mener Morten Gjerskov, formand for Sundheds- og Omsorgsudvalget.

Rådenes medlemmer repræsenterer beboerne overfor kommunen, så dagligdagen bedst muligt tilgodeser beboernes ønsker og behov, hvad enten det handler om aktiviteter eller mad.

Temadag for de nye medlemmer

Sundheds- og Omsorgsudvalget har besluttet at arrangere en temaeftermiddag for de nyvalgte medlemmer. Her vil der være fokus på de mere formelle rammer som medlem af et råd, men også oplæg fra nuværende medlemmer og ledelse på plejecentre. Tanken er at få startet rådene godt op og inspirere til et godt samarbejde.

Roskilde prioriterer rådene

Siden 2010 har det været frivilligt for kommunerne, om de vil oprette bruger- og pårørenderåd. Dengang førte det til, at kommuner nedlagte rådene på enten nogle eller alle af kommunens plejecentre. Det skete fx i København og Odense:

– I Roskilde Kommune har vi altid prioriteret at arbejde for bruger- og pårørenderåd på alle plejecentre. Det er der i dag – heldigvis. For de styrker den vigtige dialog mellem borgere og kommune. Demokratisk engagement går aldrig på pension, slutter Morten Gjerskov, formand for Sundheds- og Omsorgsudvalget.

Suppleringsvalg til november

Stort set alle valg blev afviklet som fredsvalg, da antal kandidater på de enkelte plejecentre var under grænsen på de syv medlemmer, som må være i et bruger- og pårørenderåd. I forbindelse med valget er der valgt både pårørende, beboere og interessenter. Det er dog ikke på alle plejecentre, at der er valgt repræsentanter fra alle de tre grupper. Ledelsen på de enkelte plejecentre kan nu vælge at afvikle et yderligere suppleringsvalg i juni måned eller afvente det kommende suppleringsvalg til november.