En ide om, at nørder har brug for et specielt loppemarked og samtidig lade overskuddet fra loppemarkedet gå til psykisk sårbare unge, har betydet, at Morten Søndergaard og teamet bag Nørdmarked fik en specialpris af juryen ved dette års socialøkonomiske prisoverrækkelse.

Nørdmarked blev i første omgang forbigået, da Den Socialøkonomiske Pris blev delt ud. Alligevel gik Morten Søndergaard og Nørdmarked ikke tomhændede derfra. For juryen havde nemlig oprettet en

Foto af Fotograf Patrick Holbæk

specialpris for at hædre projektet: – Det er tydeligt for os, at du har investeret et imponerende engagement i din idé, hvilket er en af forudsætningerne for senere at kunne skabe en succesfuld virksomhed, udtaler Peter Sandberg fra Sandberg Management på vegne af juryen.

Nørdmarked er udviklet fra at være en stand på et enkelt loppemarked til at være et frivillignetværk med store markeder i både Roskilde og København. Siden har Morten Søndergaard taget springet videre og startet egen virksomhed. Men det er fortsat med en social og humanitær vinkel, fordi overskuddet bliver doneret til forskellige humanitære organisationer, som SIND.

Morten Søndergaard og Nørdmarked fik ud over et diplom overrakt et gavekort på 2.500 kroner til IT-rådgivningsfirmaet Kvalifik samt fem timers rådgivning af direktør Peter Sandberg fra Business Angel:
– Det var en fornøjelse at opleve den umiddelbare glæde som Juryens Specialpris til Nørdmarked frembragte, og jeg ser frem til sammen med “nørderne” i Kvalifik at hjælpe og inspirere Morten og teamet i Nørdmarked til at skabe en god forretning, forklarer Sandberg.

Formålet med prisen er, ifølge Peter Sandberg, at støtte op om Morten Søndergaards engagement, så han kan gøre Nørdmarked til en bæredygtig socialøkonomisk virksomhed. Vinderne af årets Socialøkonomiske Pris blev Sankt Hans Have.

FAKTA:
Hvorfor en socialøkonomisk iværksætterpris? Roskilde Byråd ønsker, at endnu flere virksomheder bidrager til at styrke de lokale fællesskaber, forbedre miljøet og skabe jobs til udsatte borgere. Mange virksomheder gør det allerede hver eneste dag, men ønsket er, at vi alle gør endnu mere.
Hvad er en socialøkonomisk virksomhed? En socialøkonomisk virksomhed bliver ofte grundlagt af iværksættere, der ser et socialt eller samfundsmæssigt problem. Gennem deres virke, indtjening og overskud hjælper de på et menneskeligt og/eller samfundsmæssigt plan inden for fx sociale forhold og beskæftigelse, miljø og sundhed eller kultur.