20 lokale foreninger i Roskilde og omegn er blevet udvalgt og modtager i alt 200.000 kroner fra Spar Nord Fonden. Sammen er de inviteret til en festlig overrækkelse og fejring af bankens 200- års jubilæum.

Pressefoto Spar Nord Fonden

Det er væltet ind med ansøgninger hos Spar Nord Fonden, siden fonden i foråret meldte ud, at der var en ekstra pulje penge på syv millioner kroner på vej til foreningslivet. Anledningen til de ekstra, lokale støttemidler er Spar Nords 200-års jubilæum. Bankens største aktionær – Spar Nord Fonden – har nemlig valgt at fejre jubilæet med en ekstra håndsrækning til lokale foreninger i Roskilde og resten af Danmark, hvor banken driver forretning.

– Vi har modtaget rigtig mange ansøgninger, og ud af dem er 20 foreninger i Roskilde-området blevet udvalgt til en økonomisk håndsrækning på hver 10.000 kroner, fortæller Bo Uggerhøj, der er direktør i Spar Nord Fonden.

– Det er opmuntrende, at så mange ansøgninger til spændende projekter er blevet sendt afsted, og jeg må sige, at det tyder godt for fremtiden, at vi har et foreningsliv med så gode initiativer og frivillige kræfter, tilføjer han.

Og de udvalgte er…
Modtagerne af Spar Nord Fondens jubilæumspulje i Roskilde-området er:

1. Roskilde Bordtennis, BTK 61
2. Neptun Svømmeklub Roskilde
3. Roskilde Rollespilslaug
4. UFL Roskilde
5. hal 12
6. Fløng-Hedehusene Skytteforening
7. Roskilde Golfklub
8. Egedal Floorball Klub
9. Roskilde Cricket Club
10. Togklubben 1:32
11. HVI Himmelev Håndbold
12. Brugernes Førerhundeordning
13. Bolund Gruppe – KFUM-Spejderne
14. IF-SIR98
15. Roskilde Musikforening
16. Haveforeningen Brandhøj
17. Det Danske Spejderkorps, Vigge Gruppe
18. Roskilde Havneforum
19. D’kor
20. VG Fodbold

Lokal begejstring
Pengene er blevet taget yderst godt imod af de lokale foreninger, og også hos 200-års jubilaren Spar Nord er der begejstring over uddelingerne.

Banken har en lang tradition for at engagere sig i det lokale foreningsliv, og med denne jubilæumspulje har det været muligt at sikre endnu flere initiativer i lokalområderne til glæde for endnu flere mennesker. På mange måder en oplagt måde at fejre jubilæet på sammen med byens foreninger.

Om Spar Nord Fonden
Med en uddelingsramme i 2024 på godt 100 millioner kroner støtter Spar Nord Fonden projekter og foreninger i hele landet. I 2023 uddelte Spar Nord Fonden donationer til over 800 forskellige projekter. 

Lokalt, regionalt og nationalt.
Spar Nord Fondens ejerskab af Spar Nord-aktier resulterer i aktieudbytte, som muliggør Fondens donationer.

For mere information se www.sparnordfonden.dk.