Efter en måned med Corona-nedlukning har Kirppu genåbnet 13 ud af deres 15 loppesupermarkeder. Med mere håndsprit, mindre kaffe og godt med afstand mellem kunderne følger Kirppu myndighedernes anbefalinger og er klar til at byde kunderne velkommen tilbage på Industrivej.

PR-Foto: Direktør Morten Bøjland Kirppu Danmark

Der er gået tæt på en måned, siden Danmark for at reducere smittefare med Covid-19 virus lukkede ned den 17. marts. Men med den mellemliggende oprustning af kapaciteten i sundhedsvæsener og med meldingen om tilladelse til en forsigtig genåbning af en række institutioner, skoler og funktioner i denne uge, begynder andre dele af samfundet også at tage forsigtige skridt tilbage mod en lidt mere normal hverdag for befolkningen.

En af landsdækkende butikskæder, der efter en måned med frivillig nedlukning er klar til at genåbne, er loppesupermarkedskæden Kirppu. Tirsdag genåbnede den populære butikskæde i 13 ud af 15 danske byer. Kun i Dalum og Ringsted, hvor kædens store loppesupermarkedsbutikker ligger i et center, vil indtil videre være lukket ned, mens Kirppu i Roskilde altså nu igen er åben for kunder og standlejere.

Fokus på sikkerheden.
Det sker forsigtigt – og med forholdsregler, der nøje følger sundhedsmyndighedernes retningslinjer for at kunne yde størst mulig sikkerhed mod smitte for kunder og medarbejdere. – Ved indgangen er der opsat håndsprit, der skal benyttes, inden man træder ind i butikken. Der er monteret plexi-glas ved kasseområdet for at beskytte både medarbejdere og kunder. Herudover har vi indført ensretning i hele butikken og har lukket vores sædvanlige lounge, hvor man normalt kan sidde og nyde en kop kaffe, fortæller Mette Thomsen.

Kirppus medarbejdere spritter løbende kurve, kundevogne og håndtag grundigt af, og i hver af butikkerne er der fastsat et maksimalt antal kunder i butikken, ligesom der er monteret afstandsmærker på gulvet.

Forsigtig og forsvarlig genåbning.
Som i andre dele af detailhandelen har nedlukningsperioden været hård for økonomien. Men Kirppu er velkonsolideret og har valgt at forlænge alle standlejere med det antal dage, butikkerne har holdt lukket. Herudover har kæden løbende udbetalt tilgodehavender til de kunder, der sluttede stand inden nedlukningen.

– Vi var faktisk ikke tvunget til at lukke ned den 17. marts, men da hele situationen i Danmark og resten af Verden var så usikker, valgte vi at sætte sikkerheden øverst og lukkede derfor over hele landet, fortæller direktør Morten Bøjland og fortsætter: – Alle vores butikker er store og åbne med god plads i alle gange, så hvis vi lige hjælper hinanden i hverdagen, kan også vi bidrage med en forsigtigt og forsvarlig genåbning af samfundet, siger Morten Bøjland.

Har savnet kunderne.
– Vi ved fra hilsner på Facebook og mails, at rigtig mange af vores faste kunder virkelig har savnet os den sidste måned. Og vi har savnet dem, så selvom der ikke vil blive uddelt krammere, glæder vi os til at se dem igen, lyder det fra butikschef Mette Thomsen, der fortæller, at butikken på Industrivej i Roskilde har helt normale åbningstider som før nedlukningen.

Kirppu har butikker i Hillerød, Slagelse, Næstved, Ringsted, Herlev, Holstebro, Herning, Frederikssund, Kolding, Kalundborg, Roskilde, Dalum ved Odense, Nykøbing F., Sønderborg og Holbæk. Kæden forventer at åbne mellem 10 og 20 butikker mere i Danmark. Den næste skulle være åbnet i Aalborg den 23. april, men den åbning er på grund af Corona-situationen udskudt indtil videre.

Fakta om Kirppu.
· Kirppu betyder loppe på finsk og blev efter inspiration fra Finland etableret i Danmark i 2014, hvor det første “loppesupermarked” åbnede i Hillerød.
· I dag har kæden genbrugsbutikker i Hillerød, Frederikssund, Herlev, Herning, Holstebro, Kalundborg, Kolding, Næstved, Ringsted, Slagelse, Roskilde, Dalum ved Odense, Nykøbing Falster, Sønderborg og Holbæk.
· Butikkerne er typisk mellem 900-1200 m2, hvor der er personale, som sælger genbrugsvarerne. Det har godt 35.000 standlejere benyttet sig af siden åbningen af den første butik for godt fem år siden.
· Ved hjælp af stregkoder registreres salget, og sælgeren får automatisk udbetalt sit overskud af Kirppu. Kunden kan følge sit salg via app’en Mit Kirppu – Katjiing eller på Kirppu.dk
· Kirppu beskæftiger 175 medarbejdere og omsætter over tre millioner loppefund hvert år. Kirppu omsætter for over 150 millioner kroner om året i Danmark.

Følg din lokale Kirppu i Roskilde lige her.