For 20 år siden sendte Jonny Hefty sin debut ‘Hængerøv & Håndtegn’ på gaden, hvilket samtidigt var startskuddet for samarbejdet med Jøden. De to abekonger har rullet siden da. Det skal fejres med alle dem, der trofast har lyttet, festet, skålet og skrålet med på sangene gennem tiderne, når drengene rammer Gimle – med numre fra hele bagkataloget!

Sammen begyndte Jonny Hefty & Jøden at toure landet tyndt: spillesteder, mindre festivaler, havefester og hiphop jams – you name it, de var der!
I 2007 sendte Jøden albummet ‘Monkeyjuice’ på gaden, hvor Jonny Hefty gæstede nummeret ‘Rul Den Op’ – og ja, publikum havde stadigvæk lighterne med til koncerterne. Radiostationerne samlede singlen

Jonny Hefty & Jøden / Pressefoto

‘Hamrer Løs’ op, og festen fortsatte. Kærligheden til og fra de mindre spillesteder fortsatte, de skæve lokationer fik stadigvæk besøg, men nu var det også Danmarks største festivaler, der slog dørene op for et show. Så kom rygeloven. Jøden blev TV-vært og Hefty blev undergrundsborgmester i Dobbelt A. Og alle var vilde. Men samarbejdet fortsatte og denne gang var målet et fælles album.

I 2013 landede ‘Den Fede’ så, ledsaget af banger efter banger: ‘Gamle Dreng’, ‘Kom Igen’, ‘Tung Som En Sten’ – og begejstringen ville ingen ende tage.

Nationalbandet TV-2 tog Jonny Hefty og Jøden med på flere tours. Morgen-tv og radioerne inviterede hele tiden gutterne forbi. Spillestederne fandt den store røgmaskine, de hvide håndklæder og hele molevitten frem og de to gamle drenge drønede Nordjylland rundt på en tandem puch maxi i tv-serien ‘Velkommen i klubben’.

Nu er drengene så atter gået i studiet. Der er gang i nye projekter, sammen og hver for sig. 20 år gutter, godt gået. Det havde heddet porcelænsbryllup, hvis I havde været forbi kommunen.

PRAKTISK INFORMATION
TID: Fredag d. 13. marts 2020 kl. 21.00. Dørene åbnes kl. 20.00.
STED: Tanken, Gimle – stående koncert
PRIS: 200 kr. i forsalg, 220 kr. i døren
Billetter via www.gimle.dk