I anledning af Jakobskirkens 50-års jubilæum, som fejres den 6. og 14. april 2024.

50 år i øjenhøjde – det skal fejres!
Jakobskirken i Roskilde Søndre Sogn kan fejre sit 50-års jubilæum i april 2024. Det fejres med et kæmpe åbent hus-arrangement lørdag den 6. april kl. 11.00 – 15.00 og igen med en festgudstjeneste søndag den 14. april kl. 10.00. Alle er meget velkommen!

Åbent hus
Lørdagen – den 6. april – vil byde på aktiviteter for alle aldersgrupper; familierytmik, stjerneværksted, lær at strikke, sy tasker i avispapir, arbejdende ikon-værksted, pandekager med FDF Roskilde, citronmånemærket med KFUM-spejderne, gåtur for langsomt gående, book en præst til 20 min. personlig samtale, se gamle billeder fra kirkens historie, lyt til helt nye podcast, få en snak med menighedsrådet, mød de frivillige, mød ballonkunstner og nyd et stykke fødselsdagskage. Det bliver en festlig dag, hvor Jakobskirken vil præsentere så mange af kirkens aktiviteter som muligt.

Festgudstjeneste
Søndag den 14. april er selve jubilæumsdagen. På denne dag inviteres indenfor til festgudstjeneste kl. 10.00. Biskop Ulla Thorbjørn Hansen prædiker, og derudover medvirker kirkens tre præster. Et kor at frivillige indleder gudstjenesten med Vivaldis festlige”Gloria”, Niels Christensen og sønner spiller til salmesangen, foruden kirkens faste organist gennem mere end 30 år Henrik Bjørnum, som vil sørge for det helt rette brus fra orglet. Kirken bliver fyldt til bristepunktet – så kom i god tid!

Efter festgudstjenesten vil der være afsløring af kirkens første præstetavle, fernisering af jubilæumsskriftet ”50 år i øjenhøjde” og efterfølgende reception, hvor alle er velkommen.

50 år i øjenhøjde
Allerede fra kirkens indvielse i 1974, har Jakobskirken været stedet, hvor der er tænkt nyt og innovativt i forhold til, hvordan kirkens lokaler udnyttes bedst muligt, til gavn for flest mulige. Sådan vil det også være, når jubilæet skal fejres, udtaler talsperson for jubilæumsudvalget, Marietta Andreassen.

I 2019 formulerede menighedsrådet en ny vision for Jakobskirken. Et at punkterne lyder: ”Jakobskirken vil være en kirke i øjenhøjde og i samspil med mennesker og institutioner i lokalområdet”. ”Kirkens brugere nævner ofte netop det faktum, at Jakobskirken er en kirke i øjenhøjde, og det er vi ikke så lidt stolte af”, fortsætter Marietta. ”Et rummeligt fællesskab, et sted til fred og fordybelse, men ikke mindst et sted, hvor den store kærlighedshistorie om Gud og mennesker fortælles”. Det er dét vi ønsker at Jakobskirken skal være, og der er god grund til at fejre den aktive kirke”, afslutter Marietta.

Du kan læse mere om arrangementerne og kirken på www.jakobskirken.dk og Facebook.