Testcentret hører under sundhedssporet, hvor man bl.a. tester patienter henvist af egen læge grundet symptomer på COVID-19, oplyser Region Sjælland i en pressemeddelelse.

Fra 1. oktober bliver det udendørs telt på parkeringspladsen ved Sjællands Universitetshospital i Roskilde nedlagt, og patienter vil hen over vinteren blive testet for Covid-19 i nye indendørs faciliteter. I det nye lokale kan hospitalet teste ca. 900 personer om dagen.

– Vi er glade for, at vi nu har skabt en langtidsholdbar løsning på vores testbehov henover vinteren. Det er vigtigt, at arbejdsforholdene er i orden for de mange medarbejdere, og at der er gode rammer for dem, som skal testes, siger testansvarlig vicedirektør i Region Sjælland, Charlotte Bøll Larsen.

Testcentret er åbent alle ugens dage fra kl. 8.00-16.00. Når man har en henvisning fra lægen, skal man som tidligere gå ind på coronaprover.dk og booke tid til test.

Adresse: Sjællands Universitetshospital, Roskilde, Vestermarksvej 14A.

Fakta

• I sundhedssporet tester man desuden patienter, som skal møde på sygehuset til indlæggelse, samt sundhedspersonale i kommuner og region, som skal testes i forbindelse med udbrudshåndtering og smitteopsporing
• Det nye testcenter får seks podestationer
• Der er seks sundhedsadministrative medarbejdere, én teamleder og otte podere

Sådan får du en tid til test

Med symptomer på sygdom:
Har du akutte symptomer på sygdom, hvor du normalt vil kontakte din læge eller lægevagten, skal du også gøre det, hvis du har mistanke om smitte med coronavirus. Kontakt din læge eller lægevagten, der vurderer det sundhedsfaglige behov for test for COVID-19.
Du testes i Sundhedssporet. Ønsker du test i Roskilde foregår det på Sjællands Universitetshospital.

Uden symptomer på sygdom:
Du skal bestille tid til test på Coronaprover.dk
Du testes i Samfundssporet. Ønsker du test i Roskilde, foregår det på Flyvestationen Skalstrup, Køgevej 167, 4621 Gadstrup.

Foto: ABW