Efteråret er en tid, der inviterer til, at vi rykker tættere sammen, rykker mere indendørs og måske også rykker den varmere trøje ned ad bøjlen. Men den mørkere overgangstid kan også invitere til eftertanke og fordybelse. I Natkirken kombinerer vi alle de dele, når vi åbner Domkirkens døre til aftener, hvor det er muligt at opleve kirken i et andet lys og med en anden lyd.

I Natkirken lyses kirkerummet op i forskellige farver, lyskorset skinner varmt midt imellem kirkebænkene, imens musik og ord strømmer ud gennem kirkeskibet og ind i alle kapellernes kroge og helt op under loftets hvælvinger. Natkirken er et rum for ro til tro, fordybelse og bøn, men også for fællesskab, samtale og bevægelse. Her kan du komme som du er, lægge dig på kirkebænken med et tæppe, tage en kop kaffe i våbenhuset, eller tage en snak med de frivillige. Du kan være der i tre timer eller ti minutter. Det er op til dig. Fælles for det hele er, at alt, hvad der foregår i Natkirken, er en del af den store samtale, som forsøger at gøre os klogere på vores tro, vores liv og på vores forhold til Gud og hinanden.

Natkirken er også et tilbud til dig, der er nysgerrig på at opleve den store domkirke “by night”. Om dagen er der et mylder af liv og travlhed i det historiske kirkerum, men om aftenen, når mørket sænker sig, sker der noget med rummet – og med os selv, i den måde vi bevæger os rundt. Aftenener i Natkirken er derfor det helt oplagte tidspunkt til at eksperimentere med at være kirke og lave gudstjeneste på en anderledes måde.

På vegne af både Natkirkens præst, frivillige og kirketjener: De håber, at du vil være med!

Læs mere om Natkirkens efterårsprogram.

Pressefoto Roskilde Domsogn