Dansk sommer er for mange lig med en dag på stranden. Med alt hvad det indebærer af is, leg, afslapning, sand mellem tæerne, sol på maven – og en tur i havet. I Region Sjælland findes 29 strande med Blå Flag, 13 strande med Badepunkt og 3 Blå Flag-havne – 45 flag i alt.

Danmark er kendt for generelt at have badevand af høj kvalitet, men hvis du gerne vil have mere end det på din strandtur, er en strand med et Blå Flag eller Badepunkt et godt pejlemærke. Strande med Blå Flag og Badepunkt er ikke bare garanti for godt badevand, men også et kvalitetsstempel for en strand med en høj standard indenfor sikkerhed og miljø.

I år er der 217 strande samt 17 havne, der har opnået et af Friluftsrådets to officielle flag i mærkningsordningerne Blå Flag og Badepunkt.

Badepunkt er en nordisk mærkningsordning for simple badesteder med badesikkerhed og de samme høje krav til vandkvalitet, som der kræves for at hejse det Blå Flag. Samtidig kan man få særlige natur-, kultur- eller friluftsoplevelser specifikt for området.

“Vi er rigtig glade for Badepunkt-ordningen, da den stiller færre krav til kommunerne om aktiviteter på stranden, men stadig sender et signal til badegæsterne om, at her er der en strand med godt badevand og badesikkerhed og med særlige naturoplevelser specielt for det område,” siger direktør i Friluftsrådet, Winni Grosbøll.

Find alle Blå Flag og Badepunkt i Danmark her.

Foto: ABW