Artiklen er sponseret

Har du styr på, hvordan du sætter dit gardin op? Det virker umiddelbart simpelt at sætte et gardin op, men det kræver faktisk lidt forarbejde, hvis det skal sidde ordentlig og samtidig se pænt ud.

Derfor skal du både overveje vinduets mål, gardinets materiale og lukkefunktionen.

I denne artikel får du nogle gode råd til, hvordan du vælger det rigtige gardin, og hvordan du sætter det op.

Gardinet skal passe i længden og bredden

Hvis gardinet skal afskærme ordentligt og samtidig se smukt ud, så skal det passe til størrelsen på dit vindue. Et gardin, som er alt for stort, ser ikke særlig pænt ud og et gardin, som er for småt, afskærmer ikke for solen.

Derfor skal du måle dit vindue op både i højden og bredden, før du køber dit gardin.

Hvis du bruger en gardinstang skal du som en tommelfingerregel vælge en, som er 20% bredere end vinduet, så det fylder et par centimeter mere på begge sider.

Hvis dit vindue når helt ned til gulvet, så kan du med fordel vælge et gardin, som slutter ca 3 centimeter over gulvet, så bunden af gardinet ikke ligger og flyder.

Færdigsyet eller skræddersyet?

Det er ikke altid, at du er heldig nok til at finde et gardin, som passer til målene på dit vindue. Alle vinduer er forskellige, og selvom gardiner og stænger kommer i mange forskellige størrelser og længder, så kan du stadig blive nødt til at få skræddersyet et gardin til netop dit vindue.

Besøg siden her, hvis du skal have gardiner i Roskilde. Her kan du få en gratis opmåling, et uforpligtende tilbud og endda professionel opsætning og montering, så du er garanteret, at gardinet sidder perfekt. 

Den optimale afskærmning

Der findes mange forskellige typer af gardiner: lamelgardiner, persienner, plissegardiner og meget andet. 

Nogle fungerer bedst i praktisk, mens andre bidrager mere til æstetikken. 

Lamelgardiner er for eksempel nemme at tilpasse, de afskærmer for lyset og giver et rent og enkelt udtryk i hjemmet. 

Stofgardiner bidrager mere til den romantiske stil. Dog er stofgardiner lidt mere besværlige at sætte op, og hvis stoffet ikke er tykt nok, så kan du få brug for et dobbeltlag af gardiner, for at skærme af for solen.

Du kan for eksempel vælge et tyndt og lyst stofgardin inderst ved vinduet og et mørkere stofgardin på ydersiden, så du kan tilpasse, hvor meget sol du gerne vil lukke ind.

Der findes mange forskellige typer af gardiner: lamelgardiner, persienner, plissegardiner og klassiske hængegardiner. Foto: GardinMageren

Sider2022