Spil Dansk-ugen gik ikke stille for sig i Roskilde, hvor der var gang i scenerne og tonerne. Sammen med Roskilde Kulturskole og Roskilde Gymnasium havde Roskilde Bibliotekerne nemlig lagt op til at lære lidt mere om musikken på den ene eller anden måde.

For de mindre børn handlede ugen i høj grad om at synge og bevæge kroppen til gode toner, men ugen handlede også om at lære ny, gammel musik at kende. På Roskilde Bibliotek stod den nemlig på lege og sange fra “da mormor var barn”, og børnene fik blandt andet lov til at synge og lege med på “Så går vi rundt om en enebærbusk…”.

Også i Cosmos i Viby var der gang i de små kroppe, da Tikke Takke inviterede 120 Vibybørn ud på et ocean af sprudlende vilde sange om havets forunderlige dyr. Humøret var højt hos de syngende børn, der også fik liv til at møde Edderkoppen Bobby, der elsker at flashe sine otte svømmefødder og kuglefisken Kalle Klovn, der er så klodset, at han er blevet træt af sig selv. Med andre ord gik det ikke stille for sig.

Der var også godt gang i de unge på Roskilde Gymnasium, hvor der torsdag var fokus på vilkårene i musikbranchen. Jazztrioen She Trio var på besøg og ikke kun for at spille jazz med referencer til både cabaret og salon, men også for at fortælle om deres virke som som professionelle musikere, og om det at være kvinde i musikbranchen. Kulturformidler Maria Møllnitz Lange fra Roskilde Bibliotek var i samtale med trioen om netop dét, og de over 100 elever, der har musik som højniveaufag, lyttede interesserede og spurgte også ivrigt ind både til fifs på kontrabassen og til trommerytmer. Arrangementet satte således spotlys på kvinder i rytmisk musik og eleverne fik lov at møde, lytte og lære om den kvindelige gruppe.

Foto: ABW