Den 16. maj 2020 skulle The Great Wall Marathon være afviklet i Huangyaguan i Kina. Årets løb skulle have været det 21. i rækken siden starten i 1999. Henrik Brandt har deltaget og gennemført hver gang, og havde set frem til endnu en oplevelse.

PR-Foto Henrik Brandt

I 2003 blev løbet aflyst grundet SARS epidemien. Situationen i 2020 skulle vise sig at være langt alvorligere med coronavirussens hærgen i hele verden. Dermed en aflysning mere. I det hel taget ser det ud til, at der vil være langt mellem maratonløbene i 2020. Dette har fået Henrik Brandt til selv at arrangere et maratonløb. Dette netop den 16. maj, hvor han skulle have løbet i Kina. De danske forsamlingsregler har gjort, at der har skullet tænkes alternativt. Løbet er arrangeret med respekt for myndighedernes anvisninger og deltagernes helbred.

Den 7. marts 2010 blev Roskildes første maratonløb afviklet. Det var arrangeret af løbeklubben “Løb for Livet”. Løbets navn var netop “Løb for Livets Marathon”. Læs om dette her. Løbets rute blev på selve dagen ændret af hensyn til deltagernes sikkerhed. Der var sne og frost på ruten, så det blev skønnet, at ruten ikke var forsvarlig for løberne. Derfor en ændring, der gjorde, at alle kom sikkert gennem dagen.

Folkeparkens Maraton 2020 bliver den oprindelige rute, der skulle være løbet 10 år tidligere. Løbet bliver en strækning i og omkring Folkeparken i Roskilde. Ruten skal gennemføres 10 gange, hvorefter løberne har gennemført et maratonløb på 42,195 kilometer. Folkeparkens Maraton 2020 bliver et såkaldt cannonball maraton, der er kendetegnende ved at have få deltagere, der selv medbringer hver sin forplejning. Der vil ikke være væske- og frugtstationer, ligesom der ikke er afmærkninger på ruten.

Ruteplanen er således: Folkeparkens Marathon starter lørdag den 16. maj klokken 8:00 og afslutter når sidste løber er kommet i mål. Der er således ingen tidsgrænse.
Løbet starter ved foden af Louisevej i Roskilde ved Folkeparken. Ruten vil være en rundtur i Folkeparken, hvorefter deltagerne løber ud på Kong Valdemarsvej ved rundkørslen med frøspringvandet. Herfra løbes til venstre ned til rundkørslen ved Frederiksborg. Herfra til venstre op af Frederiksborg. Der løbes til venstre af Dronning Margrethes Vej, forbi Sct. Maria Park, herefter til venstre ind i Folkeparken, hvor der løbes en rute i parken og op til Louisevej. Herfra startes ruten forfra. Samme rute gennemføres 10 gange, i alt 42,195 kilometer.

Hele løbet vil forgå i Folkeparken og på fortov. Således skal der ikke krydses veje. Dog vil der være enkelte små lukkede veje med udkørsel til Kong Valdemarsvej og Frederiksborgvej. Det indskærpes, at deltagerne er agtpågivende ved disse steder.

Rutebeskrivelse:
Løbets rute er kan læses og udskrives her. Deltagerne anbefales at medbringe beskrivelsen under løbets første omgange. Prologen på 560 meter, der skal gennemføres to gange er optaget under gennemførelse på cykel. Ruten kan ses her. Hovedrunden på 4108 meter, der skal gennemføres 10 gange er optaget under gennemførelse på cykel. Ruten kan ses her.

Om løbet kan følgende angives:
Løbet vil maksimalt have 10 deltagere.
Skulle de nuværende forsamlingsregler på maksimalt 10 personer blive ændret inden løbets afvikling, vil deltagerantallet kunne blive reguleret herefter.
Løbet bliver sat i gang med en løber af gangen. Der vil være 30 sekunder mellem hver løber. Således vil der fra starten være op mod 50 meter mellem hver løber. Spredningen forventes senere at bliver større.
Det indskærpes, at deltagerne SKAL løbe enkeltvis og ikke gruppere sig.
Overhalinger skal foregå uden nærkontakt med andre løbere.
Der vil ikke blive kåret en vinder. Hermed er der ikke noget konkurrencemoment.
En dommer/banetæller vil sidde på en stol i Folkeparken, i behørig afstand for løberne. Denne vil være udstyret med en desinficeret megafon, så han vil kunne kommunikere med løberne i start/målområdet.
Løberne deltager på eget ansvar. Det indskærpes, at deres helbredstilstand er i orden.
Det indskærpes for løberne, at affald afleveres i skraldespande og ikke henkastes i parken eller på offentlig vej.
Tilskuere vil være velkomne på dagen. Det indskærpes, at tilskuere holder behørig afstand ifølge myndighedernes anvisninger.
Der vil ikke være socialt samvær hverken før eller efter løbet.

Tilmelding:
Tilmelding foregår efter “først til mølle” princippet. De første 10 der sender en mail til henrik@brandt-dk.com vil deltage i løbet. Disse vil inden for tre dage modtage en mail med bekræftelse og betalingsanvisning. Startgebyret udgør 100 kr. Med bekræftelsen følger en rutebeskrivelse. Deltagerne opfordres til at gennemgå denne nøje. Det anbefales at printe den og medbringe den på løbsdagen.

Anmeldt og godkendt:
Folkeparkens Maraton 2020 er anmeldt til Roskilde Kommune og har fået tilladelse til afvikling. Tilladelsen kan ses her.

Persondata:
Når deltagerlisten ligger klar, vil den blive slået op her på hjemmesiden. Det samme vil resultatlisten efter løbet. Det er alene navne og derfor ikke problematisk i forhold til GDPR lovgivning. Skulle man som deltager ikke ønske at fremgå på listerne, bedes dette anført ved tilmeldingen til løbet. Det samme gælder, hvis man ikke ønsker at figurere på billeder, der slås op her på hjemmesiden eller på Facebook.

Løbere der gennemfører Folkeparkens Maraton, vil modtage en medalje og en pose med bogen “Hvad du ikke har i benene, må du have i hovedet…” af Henrik Brandt, et gavekort fra Nyt Syn Søren Frid Optique i Roskilde, kaffe fra Frellsen samt forplejning fra Meny i Himmelev.

Inden for en uge efter løbet, vil deltagere, der har gennemført løbet, modtage et diplom pr. e-mail eller til download her på hjemmesiden. Vel mødt til Folkeparkens Maraton 2020.