Roskilde Universitet har modtaget 1.798 1. prioritetsansøgninger, viser netop offentliggjorte tal fra Uddannelses- og Forskningsministeriet. Det er 14 procent flere end sidste år.

Foto: ABW

Fristen for at søge ind på en videregående uddannelse udløb fredag den 5. juli klokken 12, og sammenlignet med sidste år har 14 procent flere haft Roskilde Universitet øverst på ønskelisten. Det viser en opgørelse fra Uddannelses- og Forskningsministeriet, som netop har offentliggjort ansøgertallene for de enkelte uddannelsesinstitutioner.

1.798 har angivet Roskilde Universitet som deres førsteprioritet.

Rektor Hanne Leth Andersen glæder sig over de mange ansøgere:

”Jeg er glad for den store interesse, som de unge viser os. Det bekræfter os i, at RUC har en vigtig plads i universitetslandskabet. Vores kandidater er især anerkendt for at kunne arbejde struktureret med virkelighedens problemer og skabe samarbejde på tværs af fag. Og så har man mulighed for at gøre en forskel i verden både under sin studietid og som færdiguddannet – og det appellerer til mange unge i dag,” siger hun.

Roskilde Universitet er det universitet, som er gået mest frem rent procentuelt.

Lægger vægt på høj faglighed
Sidste år gik Roskilde Universitet frem med 28 procent i antallet af 1. prioritetsansøgninger, og fremgangen kommer efter et målrettet arbejde med universitetets kandidatuddannelser. Det kan have spillet en rolle i de positive ansøgertal.

”Vi har ryddet op i titlerne og tydeliggjort uddannelsernes profil. Men uddannelserne er stadig tværfaglige og anvendelsesorienterede, og vi lægger vægt på høj faglighed gennem stærke forskningsmiljøer og problemorienteret projektarbejde, hvor også det gode studiemiljø er i fokus,” siger Hanne Leth Andersen.

Hun betoner samtidig Roskilde Universitets vigtige rolle i Region Sjælland både nu og i de kommende år:

”Roskilde Universitet skal løfte en vigtig rolle i relation til udviklingen i Region Sjælland de kommende år. Det gælder bl.a. inden for digitalisering, sundhed og bæredygtighed,” siger hun.

Den samlede opgørelse over årets ansøgertal kan findes på Uddannelses- og Forskningsministeriets hjemmeside.

Alle ansøgere får besked den 26. juli på, om de får tilbudt en plads.