Artiklen er sponseret

At miste en, du har nær, er aldrig let. Selvom døden er en naturlig del af livet, er sorgen ofte altoverskyggende, når en, man elsker, går bort. Fordi det er en svær tid, kan det føles rigtigt at bruge kræfter på at tage en fin afsked efter alle kunstens regler. Står du overfor at planlægge den sidste afsked med et nært familiemedlem, og har du brug for et par gode råd? Så har du mulighed for at finde dem i denne artikel.

Vælg en professionel bedemand

Det kan være en fin idé at kontakte en bedemand i forbindelse med afskedsceremonien. Der er både mange administrative ting med dokumenter og lignende, som skal håndteres, og meget planlægning af selve ceremonien, de kan hjælpe med. Bedemand roskilde har erfaring med mindeværdige ceremonier, hvorfor du vil opleve, at de er professionelle i deres tilgang og hjælper dig i forbindelse med planlægningen.

Når du vælger bedemand, er det vigtigt, at du mærker efter i maven og finder en, du har det godt med. Derudover bør du overveje at gøre op med dig selv på forhånd, hvad du har behov for af bedemanden, og hvad du gerne vil stå for selv. Der er fin mulighed for, at du og andre pårørende selv kan håndtere dele af planlægningen, mens bedemanden står for noget andet.

 

Involver andre pårørende

Selvom man nemt kan ende med at tage sig af alle opgaverne selv, er det en god idé at invitere andre pårørende med ind og få hjælp og støtte. Både fordi de måske ønsker at deltage, og fordi det kan være en god aflastning for dig.

Personliggør afskeden

Selvom det kan føles endnu sværere at gøre begravelsen personlig og tilføje ejendele og lignende, kan det hjælpe til at give en god afsked, blandt andet fordi man får bearbejdet nogle af de svære følelser undervejs.

At miste en, du har nær, er aldrig let. Foto: ABW

Sider2022