af administrationsleder Lars Bang Petersen

Efter regeringens seneste udmeldinger er en i forvejen covid19-påvirket jul og december i Domkirken blevet ændret endnu mere, idet det har været nødvendigt at aflyse en række begivenheder. Vores dygtige pige- og drengekor skulle have haft
centrale roller i december, men da skoleelever i stor grad er hjemsendte fra skole kan øvning, korprøver og arrangementer og visse gudstjenester ikke gennemføres som planlagt.
Derfor er korenes Julekoncert fredag d. 11/12 og Messiaskoncerten d. 17/12 begge aflyst. Alle billetter bliver refunderet via place2book.
Lucia på søndag d. 13/12 er ligeledes aflyst. De bestilte adgangstegn er annulleret og i stedet tilbydes en almindelig 17-gudstjeneste, som der skal hentes
nye adgangstegn til. Vintersolhvervsgudstjenesten mandag d. 21/12, som arrangeres i samarbejde med Nationalparken, er desværre også aflyst.

Vi fastholder afviklingen af de 9 læsninger d. 20/12 kl. 17 og alle julegudstjenester d. 23-25/12 gennemføres under de gældende covid19-retningslinjer med begrænset deltagerantal, særlig placering med afstand og afspritning.

Fra den 9. december 2020 og indtil den 3. januar 2021 er kirken lukket for turistbesøg. Dvs. at der ikke er adgang til kapeller, museet mv. Er man kirkesøgende, er kirken åben mellem kl. 10-12 på alle hverdage samt lørdage. Husk derudover at man skal have adgangstegn til alle gudstjenester i december måned – læs mere om adgangstegn på www.roskildedomkirke.dk

Derudover vil du d. 24 december kunne se en forproduceret julegudstjeneste fra Domkirken. Den bliver vist på Tv2 Lorry, samt på Domkirkens facebookside.

Vi håber på stor forståelse for vore tiltag og appellerer til, at vi hjælpes ad med at overholde retningslinjerne og personalets vejledninger for på den måde alligevel at få en glædelig jul under disse helt særlige og uvante forhold – uden smittespredning.

Foto: ABW