Omegnens Stenhuggeri
2512 6660
info@gravstenexperten.dk

Udstillinger
Askhavevej 4, 4621 Gadstrup
Høvedstensvej 66, 2650 Hvidovre

100 års erfaring som stenhugger
Gravstenexperten.dk udspringer af en gammel familievirksomhed. Siden 1969 har den gamle virksomhed været ledet af stenhuggermester Rudi Larsen, men er efterfølgende overdraget til svigersønnen Kimo Baggesen. Familiens fokus på høj kvalitet og en tillidsfuld relation til kunderne er der ikke lavet om på.

Omegnens Stenhuggeri har over 100 års erfaring i faget og er kendt på hele Sjælland for evnen til at fremstille gravsten og bevaringsværdige monumenter med et unikt præg. De har eksempelvis produceret monumenterne for H. C. Andersen og Søren Kirkegaard, som står på Assistens Kirkegård i København. I Roskilde kan man bl.a. se deres arbejde på Gråbrøde Kirkegård i Store Gråbrødrestræde, Gl. Vor Frue Kirkegård i Grønnegade og Østre Kirkegård på Kong Magnus Vej.

Gravsten på Roskildes kirkegårde
Gl. Vor Frue kirkegård er en af byens ældste kirkegårde, som med stor omtanke gør brug af de æstetiske virkemidler, så præget af kirkegård ikke udviskes.

På Gråbrødre Kirkegård er gravmælerne altid værd at studere nøjere – her er alt fra prangende opbygninger til beskedne marksten. Variationen er stor, fra klassisk inspirerede steler, obelisker og søjler, til grotter, støbejernskors og store liggesten.

Østre Kirkegård blev etableret i 1885 for at aflaste Gråbrødre Kirkegård. Alle Roskildes borgere har ret til at få en gravplads der, ligesom personer der har en særlig tilknytning til Roskilde kommune, samt alle hvis ægtefælle, forældre eller børn er begravet på kirkegården, fordi de var borgere i Roskilde.

Alt i granit
Ud over gravstene arbejder Omegnens Stenhuggeri blandt andet med restaurering af fredede bygninger, ofte i samarbejde med både danske og udenlandske billedhuggere. Desuden udfører de anlægsopgaver for staten, kommuner, museer, arkitekter og private i både Danmark og Europa.

Omegnens Stenhuggeri varetager både små og store stenopgaver, alt fra at udvide en gravsten med et ekstra navn til større reparationer. Med over 100 forskellige sten på lager kan de tilbyde deres kunder et stort udvalg og hurtig levering. De har gjort det nemt at bestille en billig gravsten gennem fire overskuelige trin – på hjemmesiden kan du se hvordan.

Har du specielle ønsker til granittype, form eller størrelse eller en special dekoration, vil Omegnens Stenhuggeri meget gerne stille deres erfaring til rådighed.

sølvpartner