JapanbyNana
Gyvelvej 15
4000 Roskilde
25721652
japanbynana@gmail.com

Følg JapanbyNana på Instagram 

Harmoni, lykke og fred
Hvis du har været i Japan, har du uden tvivl bemærket den unikke japanske æstetik, hvor hverdagens begivenheder som det at spise nudler eller drikke te, ophøjes til nærmest hellige handlinger. Det er i høj grad de omhyggeligt udformede redskaber, der danner fundamentet for den mindfulness, hvor med mad og drikke nydes i Japan. 

Eksempelvis teen drikkes af en smukt udformet skål, hvori matcha-pulveret røres i det varme vand med et piskeris af bambus. Du kan ikke undgå at få pulsen ned, når du omhyggeligt blander teen til den helt rigtige tyktflydende konsistens og nyder dens skønne grønne farve i den fine skål. Et billede på den harmoni, lykke og fred, som japanerne har som deres spirituelle ideal. 

Japansk keramik til danskerne
Nana Holst Møller er vild med Japan, særligt den unikke japanske keramik, hvor kvaliteten og æstetikken kommer til udtryk i hvert enkelt skål.

Det er dog ikke den grønne te, der er Nanas udgangspunkt, men den japanske mad – ramen, soba, udon og ris.

“Den japanske mad er meget mere end sushi, hvilket vesten også er begyndt at få øjnene for bl.a. med ramen-suppe. I det japanske køkken er soya og miso-suppe en del af hvert måltid. Både soya og miso er fermenterede soyabønner og indeholder meget umami-smag, hvilket er årsagen til at det smager så godt,” fortæller Nana Holst Møller, indehaver af JapanbyNana i Roskilde.

“I Japan bliver maden serveret i mange små skåle, dels så det ser lækkert og indbydende ud, dels så man kan smage hvert enkelt del af maden: Risen, de forskellige grøntsager og fisken eller kødet. Derfor er jeg også vild med mange skåle til at servere i, og vil gerne give andre muligheden for at opleve samme glæde. Samtidig bliver maden generelt mere velsmagende, når du spiser den af en smuk skål,” tilføjer Nana, der har udvalgt keramikken ud fra, hvad hun selv har lyst til at have i sit hjem.

“Jeg kobler samtidig mit kendskab til den japanske kultur og den danske tradition for design,” fortæller Nana, der fra sin webshop i Roskilde sender varerne videre til hele Danmark.

Hos JapanbyNana finder du skåle af mange slags, der kan bruges til både japanske og danske retter. De fine skåle er eksempelvis meget anvendelige til snacks og dip. Men japansk keramik begrænser sig ikke til skåle – der er også tallerkner og fade, store skåle til frugt og små skåle til soya og ingefær, når sushien serveres.

Noget helt specielt
Den stærke japanske tradition for keramik har også udviklet teknikken kintsugi, hvor man reparerer ødelagt keramik med lim i guld. Det udspringer af en filosofi om at se skønheden i det uperfekte, for når de ødelagte dele sættes sammen på ny, skaber det et hele, der er smukkere, end det var før.

Hos JapanbyNana kan du blive inspireret til at dække et bord, som kan skabe glæde i din hverdag. Du er altid velkommen til at skrive til Nana, hvis du har spørgsmål til keramikken eller søger noget helt specielt. Med hendes dybe kendskab til Japan er der gode chancer for, at hun kan skaffe det du søger.

Hurtig levering
Nana sender varerne senest 1-2 dage efter modtagelse af ordren. Dermed er forventet leveringstid optil 4-5 dage. Hvis varen mod forventning ikke er på lager, får du besked med det samme.

Den bestilte vare sendes med Dao, GLS eller Bring. Prisen for fragten varierer afhængigt af dit valg af levering. Der er fri fragt ved køb over 500 kr.

sølvpartner