Roskilde Dom Apotek
Algade 52
4000 Roskilde
Tlf. 46 32 32 77
dom@apoteket.dk

Følg Roskilde Dom Apotek på Facebook 

Et af Roskildes vartegn
Vi står i Algade og beundrer den moderne bygning, som har husnummeret 52. På facaden ved indgangen står der tydeligt skrevet ”Dom Apoteket”, så vi ved, at vi er gået rigtigt. Den moderne facade er langt fra det billede, som man kunne have af et apotek, som har ligget i Roskilde i over 360 år. 

Renoveringen af Hestetorvet skabte nogle spændende rammer – både for befolkningen og for handelslivet i den del af Algade. Tidligere lå Dom Apoteket i den modsatte ende af Algade, hvor apoteket før flytningen havde ligget siden 1650. Det var i 1990’erne ikke muligt at renovere den gamle bygning, og da lokalerne ikke kunne gøres tidssvarende, blev det besluttet at starte op på ny i mere moderne omgivelser.

Der er en helt speciel historie knyttet til de tre flotte krukker på Hestetorvet, som fabrikant Elsebeth Stryhn fra Stryhns Fabrikker skænkede Roskilde i forbindelse med byens 1000 års jubilæum. Der var i den tidligere apotekerbygning i Algade 8 en lægemiddelproduktion, og da krukker som redskab altid har været vigtige i apotekerne, er der en symbolsk sammenhæng mellem krukkerne på Hestetorvet og Roskilde Dom Apotek.

17. apoteker i rækken
Roskilde Dom Apoteks 17. apoteker og nuværende indehaver, Mads Korsholm, er forståeligt nok meget stolt af sin virksomhed. Han holder meget af at fortælle om apotekets lange historie, men det, som han normalt bruger sin tid på, er naturligvis at drive den moderne virksomhed, som apoteket i Algade er.

Apoteket er indrettet, så kunderne og personalet føler sig godt tilpas i de lyse lokaler. Alt lige fra registreringen af sygesikringsbeviset ved indgangen til overblikket for personalet med recepter og produkter er computerstyret. Det giver en høj grad af sikkerhed, og styringen betyder også, at apotekeren til enhver tid har et samlet overblik over sin forretning.

Robotten holder orden på varelageret
Apotekets forrige indehaver, apoteker Paul Bundgaard, valgte i 2008 at automatisere den måde, som apotekets produkter bliver styret. Der blev indkøbt en avanceret varerobot, som holder orden på varelageret, og det har den store fordel, at kunderne får en meget kort ventetid. Det tager kun 3 minutter for robotten at foretage en ”ekspedition” på varelageret, og den kan overskue omkring 20.000 varenumre.

Medarbejdernes trivsel er også noget, som ligger apoteker Mads Korsholm stærkt på sinde, da han ved, at medarbejderne er forretningens hovedaktiv. Det er vigtigt for ham, at medarbejderne er veluddannede og glæder sig til at komme på arbejde hver dag. Det gør de, og det gør, at apotekets medarbejdere er med til at udvikle arbejdspladsen.

dom apoteket


sølvpartner