Blågård Radio 
Støden 14
4000 Roskilde
46 35 08 83
butik@blaagaard-radio.dk

Følg Blågård Radio på Facebook og Instagram

Luksusprodukter indenfor lyd og billede
Der er meget stor forskel på den lyd, der kommer ud af højttalere. Meget pragtfuld musik har lidt en krank skæbne ved at blive sendt igennem musikanlæg og højtalere, som ikke var af en kvalitet, som tillod alle musikkens nuancer at komme til deres ret. Det gælder ikke mindst de film, vi streamer på store fladskærme. Lyden skal helst følge med billedkvaliteten.

Blågård Radio er byens ældste radio/tv butik, og her får du adgang til markedets bedste bud på, hvordan du får den gode lyd og de levende billeder ind i dit hjem. 

Det startede på Blågårdsstræde
I sommeren 2022 blev Kenneth Lund Olsen den nye unge partner i butikken, men det var Gunnar Raaddam Sørensen der tilbage i 1942 åbnede Blågård Radio på Blågårdsstræde 2 i Roskilde. Allerede dengang havde butikken eget serviceværksted, som dog lå et stykke derfra, nemlig på hjørnet af Skomagergade og Ringstedgade.

Fra første færd var Bang & Olufsen en del af sortimentet. Der var godt gang i salget, og i de boomende 1960ere flyttede butikken endelig til større lokaler i det nybyggede Højbrøndhus på Støden 14.

Fjernsynsopfinder fylder 100 år
Mange i Roskilde kender forretningen som 2tal, men i 2015 tog Blågård Radio sit gode gamle navn tilbage. Navnet signalerer, at de er stolte af deres historie, der er parallel med fjernsynets udvikling. Blågård Radio forhandler nemlig Loewe som deres hovedmærke, og det var Loewe, der i 1931, sammen med forskeren Manfred von Ardenne, lancerede verdens første fuldelektroniske tv-apparat, som gik i serieproduktion i 1933.

I 1951 etablerede Loewe det første masseproducerede fjernsyn på markedet (modellen Iris), og det er siden da gået som en leg at få lanceret funktionelle, moderne, tidløse og holdbare produkter. Ved at vælge de materialer af højeste kvalitet, kreerer Loewe bæredygtige produkter, der imponerer med energieffektivitet, softwareopdateringer samt mange års reparationsevne.

Loewe blev grundlagt af Siegmund og David Ludwig Loewe i Berlin i 1923 og kan således fejre deres hundredes års jubilæum. Det kommer ikke til at gå stille af i Blågård Radio. Når du besøger butikken, kan du være sikker på at få både denne og andre gode historier gengivet for fuld knald.

Passion for musik og design
Blågård Radio fører også tv-apparater fra Samsung og Sony, og musiksystemer fra Tivoli Audio, en amerikansk virksomhed der er verdenskendt for sin passion for musik og design.

Når vi taler om lydgengivelse, er målet naturligvis for et musiksystem at kunne gengive kompositioner med en klang, som ligger så tæt op ad den levende musik som muligt. Samt at musikelskeren skal kunne justere lydbilledet, så det passer til den personlige smag og til det rum, som musikken skal sprede sine toner i.

Men lyden gør det ikke alene. Det er genialt, at ingeniører og teknikere kan udvikle og sammensætte musiksystemer på en måde, så lyden er fantastisk, men når det skal passe ind i dit hjem, har designet en afgørende betydning for både syns- og lydudtrykket.

Produkterne skal både høres og ses – så besøg Blågård Radio og få de store oplevelser med hjem.

Foto: Blågård Radio i Roskilde

sølvpartner