Art by Kate Piil 
Birkelundsvej 14, Herringløse
2640 Hedehusene
25218442
artkatepiil@gmail.com

Følg Art by Kate Piil på Facebook og Instagram

Åbningstider
onsdag 12-17
torsdag 12-21
fredag 12-17
ellers efter aftale

Store abstraktioner i fantastiske farver
Abstrakte malerier, portrætter, keramik… Art by Kate Piil tilbyder en bred vifte af flot kunst til hjemmet og kontoret. Søger du det særlige, der tilfører rummet energi og personlighed, skal du lægge vejen forbi Hedehusene, hvor atelieret og galleriet har til huse kun 15 minutters kørsel fra Roskilde centrum.

Under samme tag samles forskellige former for kunst, der derved gøres mere tilgængeligt for alle os, der gerne vil genopfinde vores rum. Det er jo ikke fordi der er noget galt med de store globale kæders frembringelser, men når alle indretter sig med de samme designs, bliver verden lidt kedeligere.

Kate Piils værker er altid kontrastfyldte og ofte farverige. ”Hun formår at vælge mange forskellige farver, samtidig med at hun gør det både elegant og enkelt,” fortæller Janne Regius, psykospirituelterapeut med interesse for kunst.

Selv beskriver Kate Piil sit kunstneriske udtryk som ”store abstraktioner i fantastiske farver, der folder en anden verden ud af mig, hvor jeg viser min spontane side, efterfulgt af sirlige gennemarbejdede farveafdækninger for at slutte af med læderkant som indrammer værket smukt”.

De abstrakte billeder har ingen titel: ”Jeg ønsker ikke at begrænse beskuerens måde at se værkerne på. Det skal være frit og åbent for enhver at nyde dem på deres egen måde,” forklarer Kate.

Forskellige værker fremhæver hinanden
Der er altid noget nyt at betragte hos Art by Kate Piil, hvor værker af forskellig art fremhæver hinanden. Der er også gæstekunstnere.

Ved at lade værkerne indgå i naturlige rammer, kan køberne danne sig et bedre indtryk af, hvordan de ville se ud i netop deres stue eller reception. Der er også mulighed for at låne malerierne til interesserede købere, så de kan være “på prøve” i 14 dage.

Kate Piil sprang ud som kunstner i 1990erne, da hun blev undervist i dekorationsmaling af Ellinor Nielsen. Hun dekorerede skabe og dragkister med gamle mønstre fra Nationalmuseet og underviste selv i dekorationsmaling på aftenskole. Siden begyndte hun på Birthe Jarlbæks malerskole i blomster og figurationer, men har efterfølgende arbejdet med mange andre medier og måder at udvikle maleriet; både i det naturalistiske og abstrakte.

Det er få kunstmalere der mestrer begge dele, og det tilføjer ekstra dimensioner til de enkelte værker. Man ser det måske allermest tydeligt i Kate Piils fine dyreportrætter på gamle glemte værker af andre kunstnere.

Portrætter og udsmykningsopgaver
Hverdagen er inspirationskilden til meget af Kate Piils kunst, både de keramiske skulpturer, malerierne og installationerne.

”Ved portrætmalerierne ynder jeg at finde en god historie at arbejde med og gøre det til et kunstnerisk eksperiment,” fortæller Kate Piil.

Art by Kate Piil laver portrætter og udsmykningsopgaver for private, virksomheder og offentlige institutioner. Hun udstiller gerne i kunstforeninger, og har været på flere censurerede udstillinger, i kunstforeninger, samt gallerier – blandt andre Knud Grothe på Jægersborg Allé. I 2016 fik hun Roskilde Avis’ Kunstpris.

Besøg galleriet og oplev kunsten. Det kan også anbefales at følge Art by Kate Piil på Facebook og Instagram, hvor nyhederne bliver delt.

sølvpartner