Redaktionen siger tak til Jytte Hjort for billedet og opfordringen til alle der oplevede denne fantastiske dag i Roskilde. Vi må ikke glemme de frivillige bag Tour de France.

Jytte skriver således:

Tak for alle de dejlige billeder I har lagt på fb efter den fantastiske 2. etape i dette års Tour de France. Det er en fornøjelse.

I efterlyser billeder, så jeg tillader mig af sende jer dette, for jeg synes ikke, I må glemme ALLE DE FRIVILLIGE samt dem der ellers står bag arrangementet bl.a. fra Roskilde Kommune, DSB, beredskabstjenesten og lignende.

Foto Jytte Hjort

Her er det min veninde og jeg, der som frivillige publikumsguider har fået tildelt pladsen lige først for på Hestetorvet. Vores opgave var at tage imod folk, der ankom til Roskilde for at følge touren; ønske dem god fornøjelse med et smil; være behjælpelig med svar på spørgsmål; vejledning; sprede god stemning; give dem starten på en god fest – og ikke mindst, at vi selv havde en fest. Alle de mennesker der passerede os, var allerede glade – ung som gammel – og flere kom forbi os på vej tilbage til toget, og takkede for en god dag i Roskilde.

Vi var virkelig mange, der efter en briefing på Rådhuset kl 06.30 samme morgen var blevet tildelt forskellige spot-steder for at hjælpe folk. Vi blev udstyret med kasket, bluse (der med vilje er rød, for at vi kan skille os ud fra mængden), frugt, frokost, vanddunk samt en rygsæk. Endvidere havde hvert tomandshold en walkie, så vi kunne kalde vores sektorleder eller teamansvarlige, hvis vi stødte på udfordringer – og modsat, så vi blev briefet om evt overfyldte steder, eller da vi fik fri. Teamlederen gik rundt mellem os forskellige små tomandsgrupper hele dagen, og sikrede sig, at vi havde det okay, og afløste, hvis vi skulle på toilet, eller blot havde brug for en pause.

Både teamlederne samt den der var sektoransvarlig for os i Sektor Charlie, havde virkelig styr på det hele arrangementet – og på os, så jeg havde en fuldstændig tryg og smadder sjov dag.

Så jeg vil mene, Roskilde Kommune er kommet i mål med et fantastisk og uforglemmeligt arrangement. Stor ros herfra.