Pressefoto

I forbindelse med årets Spil Dansk i Roskilde kan du opleve den nye musikforestilling ARBEJDER – SANGE FRA HJERTET i Lynghøj Teatersal tirsdag d. 2. november kl. 19.30. Her er plads til at synge med på de sange, du kender og lytte til de sange, du ikke kender, når scenen fyldes med sang, humor og gode historier.

De 7 medvirkende skuespillere og musikere fra Teatret Møllen og Team Teatret har taget den ikoniske ARBEJDERSANGBOGEN ned fra hylden og lukket op for den kulturskat, den rummer. De fylder scenen med sang og gode historier om værdier, som også er grundlæggende for vores samfund i dag: handlekraft, fællesskab og solidaritet. Iscenesættelsen er uhøjtidelig og gennemstrømmet af humor.

Vi kommer vidt omkring med de 16 sange, der er valgt til teaterkoncerten. Der er gamle og velkendte sange som ”Røde Vilfred”, ”Internationale” og ”Sangen om Larsen”, og der er mere ukendte og nyere numre som ”Sommerfugl i vinterland”, Michael Wiehes ”En sang til modet” og ”Hjemløse hjerter” af Signe Svendsen. Sangene fortolkes på alle tænkelige måder: Solo, duet, kor, flerstemmigt, unisont, recitation, og det hele fremføres i et varieret musikalsk univers, hvor Johannes Smeds musikarrangementer spiller både med og mod sangene, som vi kender dem.

Vi føres gennem hele følelsesregistret i løbet af de 75 minutter, teaterkoncerten varer. Der er afdæmpede, inderlige fortællinger fra fortiden, gakkede kor, inderlige sange der giver associationer til Brecht og sange der ender i gåsehudsfremkaldende crescendoer – perfekte til følelsen af fællesskab.

”Det er en fremragende forestilling, som anbefales varmt til røde og blå, kvinder og mænd, unge og gamle, firkantede og runde”

Seks stjerner – Anne-Helen Hvelplund i Herning Folkeblad 11/9. 2021)

Billetter købes på www.roskildeteater.dk.

Spillested: Lynghøj Teatersal, Lynghøjen 107, Svogerslev, 4000 Roskilde

Tidspunkt: tirsdag den 2. november kl. 19.30

Medvirkende: Connie Tronbjerg, Klaus Andersen, Marie Vestergård Jacobsen, Stig Reggelsen Skjold, Line Vejgaard Kjær, Nana Schwartzlose og Johannes Smed.

Instruktør: Nikolaj Mineka

Dramaturgi: Gitte Willadsen og Dorthe Bébe

Scenograf: Johanne Eggert og Allan Frausing

Koreograf: Sofie Christiansen

Kostumier: Malene Redder

Lysdesign: Søren Lydersen

Musikalsk arrangør og kapelmester: Johannes Smed

Producent: Team Teatret og Teatret Møllen

Varighed: 75 min. uden pause