Oplev Kirsten Olesen i en stærk solopræstation som naziforbryderen Joseph Goebbels’ sekretær, Brunhilde Pomsel.

Roskildes borgmester Tomas Breddam taler inden forestillingen i anledning af Auschwitz-dagen 27. januar – Danmarks officielle mindedag over holocaust og andre folkedrab. 

Dette er en særlig forestilling! Ikke nok med at Kirsten Olesen i 2021 modtog en Reumert for bedste kvindelige hovedrolle for ET TYSK LIV, men det er også netop denne forestilling, som Kirsten Olesen har valgt til at markere sit 50-års jubilæum som skuespiller og 40-års jubilæum ved Det Kongelige Teater. I overværelse af dronningen, kolleger og publikum blev hun på Det Kongelige Teater fejret med manér efter forestillingen den 7. januar i år. Torsdag den 2. februar er det Roskildes tur til at opleve og fejre Kirsten Olesen!

På scenen sidder Brunhilde Pomsel og fortæller sin historie om dengang under 2. verdenskrig, da hun var ansat som sekretær i nazisternes propagandaministerium under Joseph Goebbels. Hun er iført en rød spadseredragt – en af fru Goebbels aflagte, fortæller hun. Vi drages ind i Brunhilde Pomsels fortælling om en opvækst i skyggen af 1. verdenskrig, der ødelagde den tyske stat. Om hvordan hun først blev stenograf og sekretær for en jødisk forretningsmand for siden at arbejde i propagandaministeriet og endelig, i krigens sidste dage, i bunkeren under Berlin.

Forestillingen bygger på et interview med den virkelige Brunhilde Pomsel, der efter 70 års tavshed i 2013, som 102-årig, lod sig interviewe til dokumentaren Et tysk liv. Christopher Hampton har dramatiseret Brunhilde Pomsels fortælling og stiller skarpt på det tyske folks uvidenhed og passivitet under det nazistiske styre og den kollektive skyld, der fulgte efter. Stillet over for et publikum stilles hendes hukommelse på prøve. Mens hun fortæller sin historie, slår den kollektive fortrængning revner. Kan ét menneske påtage sig skyld for et helt samfunds forbrydelser? Og er frygten for, at historien gentager sig, overdrevet?

Billetter købes på www.roskildeteater.dk

Spillested: Lynghøj teatersal, Lynghøjen 107, Svogerslev
Tidspunkt: torsdag den 2. februar, kl. 19.30

Medvirkende: Kirsten Olesen
Instruktør: Liv Helm
Dramatiker: Christopher Hampton, baseret på dokumentarfilmen Et tysk liv med Brunhilde Pomsel (1911-2017)
Scenografi og lysdesign: Mårten K. Axelsson
Produktion: Det Kongelige Teater

Varighed: 1 time og 45 minutter uden pause