Fællessang er kommet for at blive, og nu kan vi endelig få lov til at synge sammen igen. Det fejrer Roskilde Kongrescenter med en række fællessangsarrangementer, hvor vi skal hylde den danske sangskat. Omdrejningspunktet for alle arrangementerne er Højskolesangbogen, som indeholder både nye og gamle perler.

Per Krøis Kjærsgaard vil føre os sikkert gennem arrangementerne og sørge for, at vi kommer derfra ikke bare opfyldt af sangglæde og fællesskab, men også klogere på, hvor sangene kommer fra, og hvilken historie der ligger bag. Per står bag mange sange, bl.a. teksten til ”Gi’ os lyset tilbage” og ”Kære Linedanser”, og han er til daglig forstander på Osted Friskole og Osted Efterskole. Han vil i løbet af aftenen få hjælp til at guide gæsterne sikkert rundt i Højskolesangbogen af René la Cour Sell, som er direktør på Roskilde Kongrescenter.

Til hvert arrangement hører et tema, som sangene er valgt ud fra. Det kan f.eks. være Kærlighed, fællesskab, sæson eller højtider, og aftenens program vil være sammensat af gamle kendinge og et par enkelte nye knap så kendte sange fra højskolesangbogen.

Så det er ved at være på tide at få investeret i den nyeste udgave fra 2020, hvor en hel del nye bidrag er kommet med. Teksterne vises dog også på storskærm.

Roskilde Kongrescenter glæder sig til at slå dørene op for fællessang med Sjælland synger i efteråret 2021.

14. september 2021 kl. 19: Være én, men én iblandt
14. oktober 2021 kl. 19: Kærlighedens sange
7. november 2021 kl. 15.30: Den danske sang – spil dansk ugen
12. december 2021 kl. 15.30: Den mørke tid er lysets tid – julens sange